Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másnak is van olyan kedves,...

Másnak is van olyan kedves, szerény, nyugodt ismerőse, akiről kiderültek érdekes dolgok?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, volt pár hasonló ilyen tulajdonságú ismerősöm, fiúk, lányok, akik aztán valahogy írtak az interneten valamit, és akkor kiakadtam.

Szóval ők olyan emberek, hogy nagyon kedvesek, előzékenyek, végtelenül udvariasak, mindig is olyan alárendelt szerepben élnek mindenkivel szemben.

Tegnap is egy ilyen ismerősöm odaírt valamit egy cikkhez, megjelent a profilján is, és csak néztem.

Annyi agresszivitást, meg ronda szót még életemben nem olvastam együtt.

2017. júl. 23. 07:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is akad egy pár. Van egy lány, aki rettentő szótlan, jeles tanuló, de regeteg barátja van és buliról-bulira jár sulin kívül. :D
2017. júl. 23. 07:16
 2/22 anonim ***** válasza:
Barátnőm ilyen, ő okkal szokott kiborulni, lehetséges, hogy ismerősöd is okkal fröcsögött. Ezért elítélni valakit...oké mondjuk, ha gyűlölködik az nem jó, de egy kiadós, tombolós véleménynyilvánítással ártanak neked?
2017. júl. 23. 07:26
 3/22 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Mi ezzel a baj?
2017. júl. 23. 07:27
 4/22 A kérdező kommentje:

Nincs baj evvel, csak sosem tudtam volna elképzelni ilyesmit erről az ismerősömről.

Kicsit más meglátásba helyezek ezután dolgokat vele kapcsolatban.

2017. júl. 23. 07:35
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

Vannak dolgok, amik mellett nem tudok elmenni, és nem tudok indulatok nélkül beszélni róla. Bár leginkább a szűk környezetem ismeri ezt az oldalamat, a család és a munkatársak.

Most így belegondolva, tényleg sokan meglepődnének rajtam is. Amúgy nyilvánosan nem szoktam csúnyán beszélni/írni.

2017. júl. 23. 07:56
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy olyan ismerősöm akivel gyakorlatilag lehetetlen szóban kommunikálni. Ha nem szólsz hozzá, ő sose fog magától megszólalni. És gyakorlatilag ilyenkor is kimerül a beszéde abban, hogy "igen", "nem" és hasonlók. És most csak egy nagyon picit túlzok. Viszont Facebookon néha látom, hogy irkál valamit valamilyen oldalra. Ilyenkor mindig nagyon ledöbbenek rajta, hogy milyen sokat ír. Hosszú, összeszedett és jól megfogalmazott mondatokat szokott kommentelni. A dolog másik érdekessége, hogy az illető az életben rettentő visszahúzódó, sosincs véleménye. És ezekben a Facebookos hozzászólásaiban általában elég erős álláspontjai szoktak lenni, ráadásul olyanok, amik a legtöbb embernél kicsapják a biztosítékot. Ebből kifolyólag csomó felháborodott hozzászólást szoktak neki címezni és az ismerősöm mindig reagál rájuk, szintén összeszedett mondatokban, ahol továbbra is kiáll az általában valóban nagyon fura álláspontja mellett.

Összességében számomra eléggé ijesztő tud lenni egy ilyen ember. Általában kellemetlen érzem magam, ha beszélnem kell vele, mert tudom, hogy kb olyan érzetet ad, mintha a falhoz beszélnék. Viszont amit a Facebookon látok belőle, arra enged következtetni, hogy mindettől független elég erős véleménye lehet, csak nem adja ki magából.

2017. júl. 23. 07:57
 7/22 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is ezért furcsa, talán mert ennek pont a fordítottja vagyok, én az életben vagyok bunkó néha, az interneten meg próbálok kedves, normális lenni mindenkivel.

Lehet, a fenti emberek valahogy nem tudják, merik kiengedni a gőzt.

2017. júl. 23. 08:01
 8/22 A kérdező kommentje:
mármint akiről írtam.
2017. júl. 23. 08:02
 9/22 anonim ***** válasza:

Nos, én is 95 %-ban kedves, rendes, jókedélyű, mosolygós, nyugodt ember vagyok, DE!

Bizony vannak olyan szituációk, amikor előtör belőlem a "vadállat" :D és nem is szégyellem :-)

Ilyen szituáció pl, amikor az utcánkban mindkét oldalon/irányban fel van festve kerékpárút (az úttesten), ennek ellenére a keskeny járdán jön velem szemben a biciklis és a félrehúzódás legkisebb jele nélkül, agresszívan belém jön, annak tudatában, hogy úgy is Ő az "erősebb". Ha ilyenkor félrehúzódna, semmi bajom nem lenne - de az ő erőszakossága bennem is agressziót szül. Hát ne tudjátok meg, ilyenkor hogy át tudok változni :D

Ezt még fokozni is tudom, ha pl. a mellettem lévő gyerekemmel csinálják ezt (egyszer szándékosan nekiment egy bringás, a járdán). Ugyanez a helyzet, ha autó jön a járdán.

Az interneten pedig sokan azt gondolják, hogy "jogosan" sértegethetnek bárkit névtelenül, használhatnak bármilyen szavakat, de sajnos a mai "közélet" is olyan, hogy sajnos elterjedt a másik ember mocskolása, becsmérlése, stb. mindenféle következmények nélkül.

Sajnos az ország élén álló emberek sem mutatnak jó példát ebben :-( (nem, nem a Fidesz ellen beszélek: minden politikus ellen, aki azzal akar népszerűséget, szavazókat szerezni, hogy másokat a sárba döngöl, becsmérel.)

2017. júl. 23. 08:08
 10/22 A kérdező kommentje:

Hát, az internet egy nagy katyvasz, nekem az életben általában nincs bajom senkivel, de itt a neten megvan az a réteg, akiktől falra tudnék mászni néha.

De minden ember más, más értékekkel, véleményekkel, problémákkal, ezeket próbálom magam előtt tartani mindig.

2017. júl. 23. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!