Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek képes egy ember...

Szerintetek képes egy ember nagymértékű (személyiségbeli) változásra?

Figyelt kérdés
Vagy vannak "alap" tulajdonságaink, amiken bármennyire is szeretnénk, nem tudunk változtatni?

2017. júl. 22. 17:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Akarat, esetleg külső motivációs minta szükséges hozzá és menni fog.
2017. szept. 17. 15:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem akaratlagosan nem lehet megváltoztatni. Események, traumák, élethelyzetek hosszabb idő leforgása alatt megváltoztathatják az embert elég rendesen viszont.
2017. szept. 17. 16:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinek van egy alaptermészete,amin nem tud könnyen változtatni.Pl.egy zárkózottabb személy sose lesz a társaság középpontja, szószólója,de tud kicsit kommunikativabbá válni,kezdeményező készebb lenni.Ez belső munkát igényel.A személyiségen bizonyos mértékben lehet változtatni,de ehhez nagy akarat és önfegyelme kell(itt a saját személyiségünkre gondolok)begyakorolni bizonyos dolgokat,ehhez az kell,hogy folyamatosan kikell tenni magunkat helyzeteknek pl.ha valaki beszólogat,akkor nem megfutamodni,hanem ott maradni az adott szituációban és védeni az álláspontunkat,igy megtanulhatunk kiállni önmagunkért.Ha új személyiségvonásokat akarunk kialakitani magunkban annak a megszilárdulásához legalább 2-3év kell.Ezt egy pszichológus mondat egyszer.

Ami viszont a másik ember hozzánk fűződő viszonyának megváltozását illeti,abban nem hiszek.Ha ezt teszi,akkor valószinüleg valami érdeke fűződik hozzá és megjátssza magát.

2017. szept. 18. 10:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Itt nem csak változásról lehet beszélni, hanem fejlõdésrõl, az ember fokozatosan mindig hozzá adhat valamit a személyiségéhez. Az "alap tulajdonságaid" sem voltak jelen, amikor megszülettél, mégis annak tartod azokat. Aki változik, késöbb mást tart "alap tulajdonságának".

De mindehhez erõ és kitartás kell, fõleg nagymértékū változáshoz egyáltalán nem elég az akarat, hiába akarom, ha gyenge vagyok a céljaimhoz.

2017. szept. 18. 12:25
 15/15 anonim ***** válasza:

"egy zárkózottabb személy sose lesz a társaság középpontja."

Egyrészt azért nem, mert nyílván nincs szüksége rá, senkinek sem állhat ebbõl az életcélja, hogy társaság középpontja akarjon lenni. Ennél jelentésebb tulajdonságok ingerelhetik az embert arra, hogy megakarjon drasztikusan változni, fõleg a negatív tulajdonságokból való kifordulás. Ehhez képest a zárkózottság nem annyira negatív, sokan jó tulajdonságnak is tartják, ezért könnyebben elfogadható. Másrészt szerintem kicsit olyan tulajdonság is ez, ami másoktól is függ, így egy ördögi körben is érezheti magát a zárkózott ember, mert annak kezelik, nem figyelnek rá, így még zárkózottabbnak érezheti magát. Ha megpróbálnál változni más emberekkel szemben, akkor lehet éreztetnék, hogy furcsállnak, mert nem úgy szoktak meg. Szerintem ehhez képest olyan tulajdonságok, amiben nincs szerepe más emberek beleszólásának, abban könnyebb lehet a változás. (ez csak személyes vélemény és kiindulás).

Azokon a tulajdonságokon tudsz változtatni, amit fontosnak, életbevágónak érzel.

2017. szept. 18. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!