Szerintetek melyik a fontosabb a boldogság vagy a kényelem?
Egy filmben hallottam ezt
"Én nem boldog akarok lenni,hanem kényelmes életet akarok élni".
Elgondolkodtatott,hogy vajon mitől lesz boldog az ember.
Attól,hogy hajszolja az anyagi javakat,a trófeákat,megszerzi a társadalom által nagy becsre tartott dolgokat,mint család,jó munkahely,lakás,autó,stb.
De közben folyton gürcölnek,állandó mókuskerékben élnek,sokan nem is bírnak megfelelni ennek a sok kihívásnak,mentálisan és testileg is megbetegednek.
Nem jobb ennél a szerényebb,de kényelmesebb élet?
Kötetlen munkahely,nincsenek függőség viszonyok,család.
Nem villogsz,de nem is élsz egy mókuskerékben,arra jut időd,amire szeretnéd.
Szerintem tök baromság ennyire az anyagi javakat hajszolni,ugyanis az élet nem erről szól,mivel a sírba nem viszünk magunkkal semmit.
A kényelem,az,hogy amíg élünk,addig jól érezzük magunkat a fizikai testünkben,élményeket szerezzünk,azt csináljuk,amit akarunk,ne mások ugráltassanak minket,ne mások elvárásai szerint éljünk,sokkal fontosabbak.
Ehhez képest a legtöbben attól boldogok,az teszi őket boldoggá,ha nagy értékű dolgokat birtokolhatnak és ezzel felvághatnak.
És,mit értek el vele?Gürcöltek,és elfelejtettek élni.
Együtt a kettő, mindkettő.
Én pl. nem vagyok boldog, de kényelmesen elvoltam eddig, viszont kezdem magamat egyre kényelmetlenebbül érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!