Nekem egy rossz (szerintem, de mások szerint jó) tulajdonságom a bűntudat érzet. Ezt le lehet valahogy küzdeni?
Nem szükséges önostoroznod magad más érzéseiért. Próbáld meg egyszerűen úgy felfogni, hogy nekik szükségük van arra a megtapasztalásra, amit te (is) nyújtasz nekik, de nélküled, illetve más által, vagy az élettől amúgy is megkapnák.
Tekintsd magad a "jó cél" eszközének, amit az élet használ. Soha nem tudhatod, hogy egy pillanatnyi, látszólag rossz dolog, később milyen jó célt szolgál az ember életében (akinek okoztad).
Köszönöm a válszokat és tanácsokat. Megpróbálom úgy felfogni a dolgokat ahogy mondtad. De ez nehéz lesz...
Kiskorom óta olyan vagyok hogy soha senkinek nem mondok nemet, és ha az igazat megmondom akkor meg én érzem rosszúl magam. Sokszor próbáltam nemet mondani de valahogy sohasem sikerült. Ugy mint az sem hogy ne érezzek ekkor bűntudatot minden apróságért. Ilyen vagyok én...
Csak fő kérdésed olvastam.
Persze. Megjavítani kell. Ez egy mentális negatívum, ahogy említetted. Ezt kell pozitívvá alakítani, akármilyen mellékes változtatásokat is von maga után.
100%osan megrendíthetetlen tényeket kell találj és egybemixeléssel saját megértési szinted, ezzel hozzáállásod, ezzel érzelmeid megváltoztatnod.
Ha segítség kell, írj s megoldjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!