Mi tegyek, hogy ne legyek ilyen? (többi lent)
Nagyon erős bűntudatom van,könnyű érzelmileg befolyásolni,és mindig azon vagyok,hogy mások ne legyenek rossz véleménnyel rólam. Többet törődök másokkal,mint magammal. Sőt,magamat igazából teljesen elhanyagolom,mert félek,hogy önzőnek tartanának. Tudom,hogy sokan így is annak tartanak,mert depressziós vagyok,így eléggé zárkózott vagyok és kerülöm az embereket. De ha kimozdulok,akkor egyáltalán nem mutatom ki a valódi érzelmeimet,próbálom magam vidámnak mutatni,így eléggé bánt,hogy önzőnek tartanak. Sokan biztatnak arra,hogy kimutassam az érzéseimet,de akkor meg mindenki elfordulna tőlem,és még inkább magamba zuhannék. Viszont az se jó,hogy teljesen magamba fojtom,de nem merek magammal törődni. Még a problémáimat se merem másnak elmondani,nehogy terheljem az illetőt vele. Pedig már sokan biztattak,hogy nyugodtan forduljak hozzájuk.
Másik,amit az elején írtam,hogy könnyen befolyásolható vagyok érzelmileg. Elég sokan kihasználták már,hogy a bűntudatom a gyengém. Hiába ismerem fel,hogy zsarolnak érzelmileg,akkor is azt teszem,amit a zsaroló akar elérni. Ha nem ezt tenném,akkor a lelkiismeretem kínozna. Ez akkor is előfordul,ha valakinek nem tudtam valamiben segíteni,még abban az esetben is,ha ki nem állhatom azt,aki segítséget kért tőlem.
Ezt lehet,hogy nagyon összefüggéstelenül írtam le,előre is bocsi,ha valami nem érthető. 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!