Szerintetek hogy kezdjek hozzá a fejlesztésemhez?
Üdv a klubban :)
Ez csak azokat zavarja, akik amúgy is okosak. Minél többet tudsz, annál inkább tudod, hogy mennyi mindent nem tudsz még. Így a hülye tök jól elvan, míg az okos butának érzi magát, és folyton csak fejlődni vágyik.
Mindenből szeretne tudni egy kicsit, aztán egyre többet, vagy mindent.
Pl mint az irodalom. Tudod oda vissza a Himnuszt meg a Szózatot, még egy pár verset, de pl a költők életrajzát már nem.
Én is teljesen hasonlóan érzek veled.
Én vettem egy hatalmas üres füzetet, amibe igyekszem összeszedni a tudásanyagot, amit tudni akarok.
Pl: évszámok rész... versek amiket szeretnék kívülről tudni... fogalmak, idegen szavak, latin kifejezések.
Hal, delfin, cápa fajták (én a tenger biosz fele orientálódok) de persze rengeteg más is érdekel.
Ragasztottam bele a verseket, képeket stb, nem mindent kézzel írok. Olyan mint egy nagy tankönyv.
Amiről te beszélsz, az lexikális tudás. Ezzel te nem fejlődsz, a személyiséged sem fejlődik, csak fejből megtudod mondani mikor halt meg III. Béla, ha kérdezik. Valaki fogja magát, és a könyvből kikeresi ezt a nagyon "hasznos" információt.
Többet érne, ha megtanulnál ésszerűen gondolkodni mondjuk, a világ alapvető dolgait megtanulni például, és nem azt hogy.. hogyan kell papíron osztani.. Ez mi a f***nak kell neked? Mire használod ezt? Ha valaki kiröhög azért, mert nem tudsz papíron osztani, vagy nem magoltál be mindenféle felesleges évszámot, akkor ő vele van baj.
Tudod, vannak ismerőseim, akik full lexikális tudásból élnek, stréber állatok. Viszont ha odajutunk, hogy például fel kell nevelni egy gyereket, vagy hogy hogyan kell bánni egy emberrel, hogyan kell egy interjún úgy beszélni hogy imádjanak téged, akkor ő már a startnál elbukik.
Ha emiatt szégyelled magad, akkor gratulálok. Bárki képes lexikális tudást szerezni, de nem mindenki képes normálisan, józanul gondolkodni.
"versek amiket szeretnék kívülről tudni... "
Minek? Mit érsz el ezzel?
Az oké, ha nagyon szeretsz egy verset, és sokat olvasgatod, akkor megtanulod magadtól, de ha már kényszerből csinálod, csak hogy tudj valamit, az gáz.
"Hal, delfin, cápa fajták (én a tenger biosz fele orientálódok) de persze rengeteg más is érdekel."
Ha meg ilyesmit akarsz tudni, akkor érdemes lenne az elejétől tudni a dolgokat, nem csak szuper konkrét halfajtákról tudni egyet kettőt, mert ennek így nincs sok értelme. Képzeld el, hogy egy fát kell "megtanulnod". Te ennek a fának pár levelét tanulod meg. Gyökerétől kellene kezdeni, különben nem érsz semmit vele.
Tudjátok, nem az a hülye, aki nem tudja az évszámokat, meg ilyen marhaságokat. Ezeket BÁRKI megtudja tanulni. Letudok ülni, és az összes ilyen szarságot megtudom tanulni napok alatt, csakhogy nem megyek vele semmire.
Az a jó, ha szenvedélyből tanulsz, és nem csak bemagolod a dolgokat, hanem érted, gondolkodsz rajtuk rengeteget, csodálod, szereted, és ezzel változik a gondolkodásmódod, a személyiséged is fejlődhet..
Soha nem szégyelltem azt hogy nincs lexikális tudásom, amit a könyvbe olvasva belenézek és már tudom is.
Engem például a kvantumfizika érdekel nagyon, amit szeretnék megérteni, ezért azt tanulom.
Amikor konkrétan akarok fejlődni valamivel kapcsolatban, kitűzöm a célt. Például volt amikor a memóriámat akartam fejleszteni, akkor nagyon sokat olvastam róla hogy megértsem, hogy is működik, milyen technikák vannak, stb. És ezt gyakoroltam sokat.
"egész általános iskolás tananyagot, mert totál kiesett."
Szerinted miért esett ki? Mert nem használtad azt a tudást, értelmetlen volt tudnod, ezért kidobtad a francba. Tanulj inkább olyat, amit mindennapi életedben felhasználhatsz, és sikeres lehetsz vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!