Kezdő vezetőként régóta nem merek vezetni, mert félek, hogy karambolozok egy drága autóval. Mit tudnátok tanácsolni?
Figyelt kérdés
Már több mint fél éve megvan a jogsim és a környékemen rengeteg nagy értékű autó közlekedik emiatt nem mertem még a forgalomba menni - az egyébként 200 ezres autónkkal, mert félek, hogy valami nagykutya - adott esetben nem az én hibámból - belém rohan, aztán úgyis elintézi ismerősökkel (rendőrség, ügyvéd) és vétkes félként közvetetten a szüleim egy vagyon fizethetnek. Így is létszükség számukra az egyetlen autó (munka miatt), nagyon félek attól, hogy kezdőként - Murphy törvénye alapján simán lehetséges - valami történne vele, aztán én lennék a hibás. Van 200 ezrem (diákmunkából) és gondolkoztam azon, veszek egy autót saját felelősségre, de nem tudom, hogy ennyiből egyáltalán lehet-e üzemképes típust venni. Légyszi adjatok valami tanácsot, mert tuti ki fogok esni a ritmusból és sosem teszek szert vezetési rutinra! A jogsim is a vártnál drágább lett, mert 2-szer buktam meg. Nem szeretném a családi stabilitást megingatni egy nem várt hülye balesettel. Mit tudnátok nekem javasolni? Előre is köszi a segítséget.2017. júl. 16. 20:36
11/15 anonim válasza:
"akkor nem kell a szüleimnek +100 ezrekkel többet fizetni havonta, hanem csak mondjuk pár tízezerrel többet?"
Szerintem amíg csak a szüleid pénztárcája ad önbizalmat, addig ne vezess legyszíves...
12/15 anonim válasza:
Nem kell neked vezetned. Nincs az elő irva hogy ebben az országban 9 milla autósnak kell lenni.
13/15 anonim válasza:
"irja ala a papirt amiben elfogadja hogy nem volt ott"
Hmm, érdekes... :D
A T-betű szerintem inkább intoleranciát szül, én 15 év vezetési gyakorlattal jártam fél évig hatalmas T-betűvel az ablakban a friss jogsis párom miatt... egyáltalán nem voltak toleránsak, hiába mentem normális tempóban, rutinos vezetőként, kétségbeesetten előzgettek, néha veszélyesen is. Nem biztos, hogy nem árt többet, mint amennyit használ.
14/15 anonim válasza:
Jól felkészítettek az életből anyudék, gratula nekik. KGFB!
Képzeld olyan kis van hogy egy műanyag lappal lehet fizetni pénz helyett!
15/15 anonim válasza:
én sem vezettem sokat, mindaddig amíg ez nem lett a munkám:) és ráadásul egy 10-11 tonnával nehezebb autóval kellett helytállnom, de én választottam mert ezt szerettem volna csinálni és csinálom most is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!