Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kezdő vezetőként régóta nem...

Kezdő vezetőként régóta nem merek vezetni, mert félek, hogy karambolozok egy drága autóval. Mit tudnátok tanácsolni?

Figyelt kérdés
Már több mint fél éve megvan a jogsim és a környékemen rengeteg nagy értékű autó közlekedik emiatt nem mertem még a forgalomba menni - az egyébként 200 ezres autónkkal, mert félek, hogy valami nagykutya - adott esetben nem az én hibámból - belém rohan, aztán úgyis elintézi ismerősökkel (rendőrség, ügyvéd) és vétkes félként közvetetten a szüleim egy vagyon fizethetnek. Így is létszükség számukra az egyetlen autó (munka miatt), nagyon félek attól, hogy kezdőként - Murphy törvénye alapján simán lehetséges - valami történne vele, aztán én lennék a hibás. Van 200 ezrem (diákmunkából) és gondolkoztam azon, veszek egy autót saját felelősségre, de nem tudom, hogy ennyiből egyáltalán lehet-e üzemképes típust venni. Légyszi adjatok valami tanácsot, mert tuti ki fogok esni a ritmusból és sosem teszek szert vezetési rutinra! A jogsim is a vártnál drágább lett, mert 2-szer buktam meg. Nem szeretném a családi stabilitást megingatni egy nem várt hülye balesettel. Mit tudnátok nekem javasolni? Előre is köszi a segítséget.

2017. júl. 16. 20:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"akkor nem kell a szüleimnek +100 ezrekkel többet fizetni havonta, hanem csak mondjuk pár tízezerrel többet?"

Szerintem amíg csak a szüleid pénztárcája ad önbizalmat, addig ne vezess legyszíves...

2017. júl. 17. 06:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem kell neked vezetned. Nincs az elő irva hogy ebben az országban 9 milla autósnak kell lenni.
2017. júl. 17. 10:31
 13/15 anonim ***** válasza:

"irja ala a papirt amiben elfogadja hogy nem volt ott"

Hmm, érdekes... :D

A T-betű szerintem inkább intoleranciát szül, én 15 év vezetési gyakorlattal jártam fél évig hatalmas T-betűvel az ablakban a friss jogsis párom miatt... egyáltalán nem voltak toleránsak, hiába mentem normális tempóban, rutinos vezetőként, kétségbeesetten előzgettek, néha veszélyesen is. Nem biztos, hogy nem árt többet, mint amennyit használ.

2017. júl. 17. 11:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Jól felkészítettek az életből anyudék, gratula nekik. KGFB!

Képzeld olyan kis van hogy egy műanyag lappal lehet fizetni pénz helyett!

2017. júl. 17. 13:16
 15/15 anonim válasza:
én sem vezettem sokat, mindaddig amíg ez nem lett a munkám:) és ráadásul egy 10-11 tonnával nehezebb autóval kellett helytállnom, de én választottam mert ezt szerettem volna csinálni és csinálom most is:)
2018. nov. 11. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!