A tulajdonságainkat lehet örökölni?
Külső tulajdonságokat természetesen lehet:)
Vannak akik szerint belsőt is, de erre nem tudom mit mondjak:D Mert mindenkinek más a személyisége, és pl.azt elég nehéz örökölni hogy valaki türelmes vagy okos.
Eltanulni persze el lehet, végülis a szüleid nevelnek fel, miért ne ragadna át rád?
Kérdés, mit értesz tulajdonság alatt.
A külsőségek egyértelműen öröklődnek, biosz tanulmányok visszaköszönnek, nem is részletezem.
Személyiségvonások a jó kérdés. Csak ugye az egyértelmű választ zavarja az a dolog, hogy a viselkedésmintázataink javarészt tanult dolgok, ellessük őket, látjuk valahol, és mivel a nagyátlag általában elég sokat van a családdal (elsődleges szocializációs közeg), akkor mi a helyzet?
Ha apám alkoholista, és én is az lettem, akkor az most öröklött? Nem valószínű...
Vannak ezek az ikervizsgálatok (egypetéjű ikrek kiskorban külön választva, más családban / közegben nevelkedve, és akkor megnézik, felnőttként mennyire hasonló a személyiségük). Eléggé hasonló, de ezzel is félve kell bánni, mert azért az is ritka, hogy teljesen más közegbe kerüljenek (egyik milliomoscsemete másik pedig harmadik világbeli növendék legyen).
Inkább a hajlamokat örököljük. A genetika bizonyos "válasz-övezeteket" ad át, amin belül a közeg hajlamosít egyes vonások kifejeződésére. De tény, hogy ez ingoványos talaj.
Persze, természetesen belső tulajdonságokra gondoltam.
Mintpl
Heves természetū ,mint az apja.
Makacs, mint az anyja.
Ezeket szokták mondani. Vajon lehet benne vmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!