Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is a környezet...

Szerintetek is a környezet alakítja ki tulajdonságainkat?

Figyelt kérdés

értsd: nevelés, szülői attitűd

és mennyiben hibáztatható ezért egy szülő például ha valaki nap mint nap szenved a 0 önbizalma miatt és azért, mert semmire nem tartja magát, mert soha senki nem mondta neki, hogy elég jó

Tapasztalom:

Van aki tényleg még a szemét is lesüti vagy rögtön rákvörös lesz a feje, ha valamit is kérdezel tőle

És vannak, akik olyan megrengethetetlen önbizalommal, tartással, határozottsággal, stabilitással rendelkeznek, hogy én szégyellem magam

2013. nov. 8. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Te alakítod saját magad. A félelem is csak illúzió, ha kezelésbe veszed az elmédet mindenre képes leszel.
2013. nov. 8. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Én gyenge bőrűnek születtem (hamar elpirultam, ha kellett, ha nem), ezért inkább nem csináltam semmi olyat, amivel "elpirulhatnék". Aztán amikor rájöttem, hogy ennek is van előnye ("cuki kisfiú", meg "jajj de édes, elpirultál"), akkor kezdtem az elfogadáson túl, mással is foglalkozni. (mit is akarok én, és mivel is szeretném az időmet eltölteni (már nem a vörösödés problémája volt a fő gondom). Szóval a környezet egy alapvető "nyomást" gyakorol az emberre, és bizonyos dolgok (nincs kezed, vagy csípőficamosnak születtél) nem korrigálhatóak "marketinggel", de van olyan rokonom, aki testi hibájával "nem törődve", szép szőke leány lett, aki mellesleg a "hibája" miatt okos is, és nem a szépségével hódít.

Szóval a környezet egy bizonyos "alaphangot" megad, de az, hogy mi milyen hangot éneklünk erre rá, az rajtunk múlik (elég sokáig van ebbe beleszólásunk, ha nem vagyunk durván "félelmetesnek születettek". Persze erre meg létezik arról a srácról videó, aki kéz, és láb nélkül szórakoztatja a nézőit, és boldog... de ő erős volt, és túllépet a hibáin)

A szülő téma már más, mert nem "közvetett" környezeti tényezőnek minősül, hanem közvetlennek, tehát ha ő mondja, hogy "semmirekellő vagyok", akkor mély sebeket hagyhat... (bár e téren nincs tapasztalatom, sem tanult tudásom, szóval erről ennyit.)

Az önbizalmat lehet növelni, csak tudni kell az erősségeinket, a gyengeségeinket, és a környezet igényeit, és félelmeit. Ezekből kell "össze legózni" a sikert. :) (szerintem)

2013. nov. 8. 13:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Az alapvető jellemünk velünk születik, de természetesen a környezeti hatások is alakítják. Veled születik pl. az, hogy mennyire vagy társaságkedvelő, kezdeményező, érdeklődő, az azonban, hogy ezek az adottságaid hogyan alakulnak az életed során, nagyban függ a környezetedtől. Ha a környezted szeretetteljes, elfogadó, és azt sugallja, hogy te jó vagy - sorozatos pozitív visszajelzéseket ad a veled született tulajdonságaidról -, akkor az énképed pozitív lesz. Ennek természetesen az ellentettje is igaz.
2013. nov. 8. 13:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Alapvetően igen, de az ember eljut abba a korszakba hogy saját maga is tudja formázni. Az meg egy más kérdés hogy a környezet hatására teszi. Szóval szerintem igen, és ez nem születik senkivel.
2013. nov. 8. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!