Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A felsőoktatásba bekerültek...

A felsőoktatásba bekerültek 95%-a miért van ennyire elszállva magától?

Figyelt kérdés
Itt, gyakorin is hangoztatják, hogy diplomát szereztek, pedig a kérdés szempontjából irreleváns a végzettségük. Mindegyikük belerak a szövegébe egy-egy angol vagy latin kifejezést, pedig ettől nem lesznek különlegesek. Az egykori ,,barátaim" is teljesen átmentek önteltbe, amióta egyetemisták... A kedvencem pedig a mérnök-bölcsész vita. Osztják egymást ezerrel, pedig mind a két tábor rohadt szánalmas. :D
2017. júl. 12. 09:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%

"Az egyik ilyen ,,barátomat" kivágták a harmadik sikertelen vizsgája után, érdekes, azóta emberként kezel, előtte pedig alig akart megismerni..."

ez úgy hangzik,mintha még örülnél is neki..

Egyébként ne várd el, hogy a diplomások normálisan álljanak hozzád, ha te is ilyen véleménnyel vagy róluk, általánosítasz és szánalmasnak titulálod őket.

2017. júl. 12. 10:02
 12/25 anonim ***** válasza:

Mert nincs tudatában, hogy mit ér a diplomája.

Az képzetlen embert alacsonyabb szintre teszi a közvélemény is.

Aztán ebből lesznek a nagy pofára esések de az innovációk is.

2017. júl. 12. 10:05
 13/25 A kérdező kommentje:
Azért vagyok ilyen véleménnyel róluk, mert ők kezdték a fröcsögést. Nem ti vagytok ám a világ közepe! ;)
2017. júl. 12. 10:15
 14/25 anonim ***** válasza:
92%
Érdekes módon én épp az ellenkezőjét tapasztalom. Elmegyek dolgozni diákmunkásként gyárba vagy gyorsétterembe vagy ahova épp kell ember, az ott dolgozó trógerektől folyamatosan hallgatom a beszólogatásokat, pedig se nem vagyok szerencsétlen a munkához, se nem vagyok barátságtalan. Egyszerűen zavarja őket, hogy okosabb és fiatalabb vagyok náluk. Ha ilyenek velem, akkor utána én is le fogom nézni őket. És szerintem joggal teszem, mert én emberként bántam velük, ők viszont velem nem.
2017. júl. 12. 10:31
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Megerősítve egy-két hozzászólást én is azt tapasztalom,hogy a tanulatlan emberek nagyrésze valóban csak fröcsög mindenkire. Akik okosabbak,sikeresebbek vagy csak egyszerűen kultúráltak azok számukra ellenségek. Nem mind ilyen,de én is ezt látom. Sok esetben aki tanulatlan az nem véletlenül az. Ja és nem,nem vagyok diplomás,csak egy átlag ember.
2017. júl. 12. 10:39
 16/25 anonim ***** válasza:
88%

"ők kezdték a fröcsögést."

Példát mutass innen a gyakoriról!

Én csak akkor szoktam felhozni a végzettségem és hogy hány éve dolgozok a szakmában, mikor valaki nem fogadja el a szakmailag korrekt válaszaim, azzal az indokkal, hogy ő jobban tudja, mert apja, szomszédja, kitalálta barátja a szakmában dolgozik...

Ha valaki tényleges tudás nélkül okoskodik, meghazudtolja a helyes választ, az megérdemli, hogy lekezelően bánjanak vele.

Megjegyzem van olyan barátom, aki a 8 általánost is alig tudta elvégezni viszont jó ember és többre értékelem, mint egy számító, hazúg, sznob diplomást.

2017. júl. 12. 10:44
 17/25 A kérdező kommentje:
Nekem is a bögyömben van sok diplomás, mégsem vagyok kulturálatlan, tanulatlan. Na, ezt add össze! :)
2017. júl. 12. 10:45
 18/25 A kérdező kommentje:

,,Ha valaki tényleges tudás nélkül okoskodik, meghazudtolja a helyes választ, az megérdemli, hogy lekezelően bánjanak vele."

Ez mondjuk tényleg nagyon idegölő...

2017. júl. 12. 10:47
 19/25 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem neked az az egyetlen bajod van, hogy irigy vagy. Jelentkezz egy egyetemre, van levelező tagozat, munka után is lehet csinálni. Aztán megnyugszik a kis lelked.
2017. júl. 12. 10:57
 20/25 A kérdező kommentje:
#19 Annyira vártam, hogy valaki ezt bedobja! ;) Nem vagyok irigy, van egy relatíve jól fizető állásom. Max ti sárgultok emiatt. ;)
2017. júl. 12. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!