Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A felsőoktatásba bekerültek...

A felsőoktatásba bekerültek 95%-a miért van ennyire elszállva magától?

Figyelt kérdés
Itt, gyakorin is hangoztatják, hogy diplomát szereztek, pedig a kérdés szempontjából irreleváns a végzettségük. Mindegyikük belerak a szövegébe egy-egy angol vagy latin kifejezést, pedig ettől nem lesznek különlegesek. Az egykori ,,barátaim" is teljesen átmentek önteltbe, amióta egyetemisták... A kedvencem pedig a mérnök-bölcsész vita. Osztják egymást ezerrel, pedig mind a két tábor rohadt szánalmas. :D
2017. júl. 12. 09:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

én azért nem mondanék 95%-ot, de igaz, hogy sokan

mások viszont pont a fordított esete, mint pl itt a diplomás srác az előbb írta ki, hogy gyári munkába felvennék e

2017. júl. 12. 09:21
 2/25 anonim ***** válasza:
76%

Én a másik oldalról ennek az ellenkezőjét látom.

Pont, hogy mi kapunk sok szidást ok nélkül és általánosítást.

Biztos van, aki elszáll magától, mert bekerül egy egyetemre vagy elvégzi.

De a nagy többség nem ilyen..

De amúgy a gyakoris válaszokból én nem vonnék le komolyabb következtetést. Itt bárki azt mond , amit akar, nem tudod, hogy igaz -e. Meg itt sokszor bunkóbbak az emberek, mint más fórumokon, névvel.

Én elég sok egyetemre járó hallgatót vagy diplomást ismerek, teljesen normális emberek, nincsenek elszállva maguktól. Nagy részük becsüli a szakmunkásokat is, nem sok lenézést hallottam még tőlük.

De azoktól, akiknek nincsen diplomájuk meg pont sokszor hallottam már lenézést a diplomásokkal szemben..

Erre nem tudom mi szükség van. El kéne fogadni egymást.

2017. júl. 12. 09:22
 3/25 A kérdező kommentje:
Az egyik ilyen ,,barátomat" kivágták a harmadik sikertelen vizsgája után, érdekes, azóta emberként kezel, előtte pedig alig akart megismerni...
2017. júl. 12. 09:27
 4/25 anonim ***** válasza:
69%

Én is ismerek egy ilyet. 29 éves, nagyon hangoztatja, hogy diplomás, de életében nem dolgozott még, mert a szakmájában nem tud elhelyezkedni, mert senkinek sem kell, gyárba meg nem megy dolgozni, mert ő diplomás.

Én becsülöm azt, aki elvégzett egy értelmes egyetemet és talál egy jó munkát magának, amit szeret is.

Én is sokszor megkaptam azt, hogy miért nem megyek egyetemre, az nélkül nem lehet manapság megélni. Aztán amikor megmondom, hogy a diplomás ismerősöm fele annyit keres mint én, akkor meg csak puffognak magukban.

2017. júl. 12. 09:27
 5/25 anonim ***** válasza:
71%
Én diplomás köztisztviselő vagyok, s engem a diplomások közül a sznobok (vannak egy páran, de nem 95%) és a kérdező féle prolik -kik csak általánosítani tudnak- is lenéznek...
2017. júl. 12. 09:32
 6/25 A kérdező kommentje:
Mondani is akartam, hogy nekem a becsületesen tanuló egyetemistákkal semmi bajom sincs. Azok irritálnak, akik felnőttovinak tekintik a felsőoktatást, akik lenézik a nem egyetemistákat, pedig csak a szüleik pénzén heptikéznek... Sajnos ők vannak túlnyomó többségben, azt kell mondjam, ma már egyre színvonaltalanabbak a felsőoktatási intézmények...
2017. júl. 12. 09:36
 7/25 A kérdező kommentje:

,,kérdező féle prolik"

Az igazamra erősítesz így rá. ;)

2017. júl. 12. 09:42
 8/25 anonim ***** válasza:

"akik felnőttovinak tekintik a felsőoktatást"

egyes szakok azok is :)

azért diploma és diploma, tudás és tudás között van különbség :)

nem véletlen van a "büfészak" kifejezés

viszont vannak tényleg olyan szakok ahol meg kell küzdeni a tudásért, a diplomáért és igenis hasznos tagjai lesznek a társadalomnak, mint akárki más is lehet akár diploma nélkül, csak más területen

2017. júl. 12. 09:46
 9/25 anonim ***** válasza:
A legtöbb egyetem legtöbb szakán van államilag támogatott képzés is...
2017. júl. 12. 09:49
 10/25 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy Te általánosítasz, hogy a dillomások 95% sznob, de én nem általánosíthatom a diplomások 95%-át sznobnak nevező diplomátlan (:D) embereket prolinak?
2017. júl. 12. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!