A felsőoktatásba bekerültek 95%-a miért van ennyire elszállva magától?
én azért nem mondanék 95%-ot, de igaz, hogy sokan
mások viszont pont a fordított esete, mint pl itt a diplomás srác az előbb írta ki, hogy gyári munkába felvennék e
Én a másik oldalról ennek az ellenkezőjét látom.
Pont, hogy mi kapunk sok szidást ok nélkül és általánosítást.
Biztos van, aki elszáll magától, mert bekerül egy egyetemre vagy elvégzi.
De a nagy többség nem ilyen..
De amúgy a gyakoris válaszokból én nem vonnék le komolyabb következtetést. Itt bárki azt mond , amit akar, nem tudod, hogy igaz -e. Meg itt sokszor bunkóbbak az emberek, mint más fórumokon, névvel.
Én elég sok egyetemre járó hallgatót vagy diplomást ismerek, teljesen normális emberek, nincsenek elszállva maguktól. Nagy részük becsüli a szakmunkásokat is, nem sok lenézést hallottam még tőlük.
De azoktól, akiknek nincsen diplomájuk meg pont sokszor hallottam már lenézést a diplomásokkal szemben..
Erre nem tudom mi szükség van. El kéne fogadni egymást.
Én is ismerek egy ilyet. 29 éves, nagyon hangoztatja, hogy diplomás, de életében nem dolgozott még, mert a szakmájában nem tud elhelyezkedni, mert senkinek sem kell, gyárba meg nem megy dolgozni, mert ő diplomás.
Én becsülöm azt, aki elvégzett egy értelmes egyetemet és talál egy jó munkát magának, amit szeret is.
Én is sokszor megkaptam azt, hogy miért nem megyek egyetemre, az nélkül nem lehet manapság megélni. Aztán amikor megmondom, hogy a diplomás ismerősöm fele annyit keres mint én, akkor meg csak puffognak magukban.
,,kérdező féle prolik"
Az igazamra erősítesz így rá. ;)
"akik felnőttovinak tekintik a felsőoktatást"
egyes szakok azok is :)
azért diploma és diploma, tudás és tudás között van különbség :)
nem véletlen van a "büfészak" kifejezés
viszont vannak tényleg olyan szakok ahol meg kell küzdeni a tudásért, a diplomáért és igenis hasznos tagjai lesznek a társadalomnak, mint akárki más is lehet akár diploma nélkül, csak más területen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!