Melyik a nagyobb bunkóság?
Oda ülök ahova akarok. Nem érdekel ki milyen fejet vág, mi a bunkóság, a buszjegyért azért fizettem, hogy utazzak rajta, és jogom van leülni. A többi már csak túlbonyolítás. Nem adom át senkinek a helyet sem, nézhetnek ez miatt is bunkónak nyugodtan akik szeretnek hisztizni, tőlem félholt öregasszony is könyöröghet.
Nem kötelességem a beképzelt egós emberkék miatt ugrálni azért, amit ugyanúgy megérdemlek mint ők.
Szóval azt mondom, rohadtul nem kéne törődni ezzel, oda ülsz ahova akarsz, had hisztizzenek.
Ahogy mondod 11-es, bunkóságról és illemről van szó. Egészen pontosan arról, hogy bunkóság úgy viselkedni, mintha megilletnének olyan jogok, amelyekkel valójában nem rendelkezel. Tehát bunkóság úgy viselkedni, mintha eldönthetnéd, hogy ki ül melléd a vonaton, miközben nem, nem döntheted el.
Persze megértem, hogy egyesek foggal-körömmel kapaszkodnak ebbe a kis képzelt jogukba, mert semmilyen más kontrollal nem bírnak az életük felett.
"bunkóság úgy viselkedni, mintha megilletnének olyan jogok, amelyekkel valójában nem rendelkezel"
Ha több üres hely is van, és én a magam melletti üres helyre teszem a táskámat, azzal nem elbitorlok bizonyos jogokat, hanem jelzem, hogy mit szeretnék, mit nem szeretnék. Aztán intelligencia, jólneveltség, illemtudás kérdése, hogy valaki veszi-e az üzenetet vagy sem.
Én a bőröndömet szoktam a szék elé tenni, de nem azért, hogy ne üljön mellém senki, hanem szimplán azért, mert nem tudom máshová tenni. Sok vonaton a fenti bőröndtartó túl kicsi, nem jó egy nagyobb bőröndnek, mert lebukik, leesik, főleg ha a vonat hirtelen fékez. Magam mellé meg nem akarom tenni, mert az meg mindenkinek útban van, és mindenkinek kerülgetni kell, aki mellettem megy el.
Ha nagyon sokan vannak a vonaton, akkor vagy nem ülök le, vagy leülök olyan oldalas helyre, ahol egymás mellett vannak a székek sorban.
Szerintem amíg van hely a vonaton, addig egyáltalán nem bunkóság. Eleve a legtöbb ember egyedül ül egy négyes helyen, és ha már minden négyes helyen ül valaki, akkor szoktak az emberek elkezdeni mások mellé ülni. Viszont én eddig sosem tapasztaltam azt, hogy valaki nem akarta volna a cuccát arrébb rakni, vagy letenni. Ha én négyes helyen ülök, és a bőröndöm előttem van, akkor ha valaki le szeretne ülni, próbálom a bőröndöt úgy fordítani, hogy őt ne zavarja, de nekem mindig azt mondták, hogy nyugodtan hagyhatom úgy, őket nem zavarja. Mellesleg a legtöbb vonaton egyszerűen nincs hely a nagyobb cuccoknak. Vagy az öledbe rakod, vagy le a koszba, vagy a melletted lévő székre. Választhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!