Miért mondják, hogy mekkora szegénység van az országban, amikor azt látom árukeresőn, hogy mindenből a legdrágább fogy a legjobban?
Parfüm 35 ezres első helyen
Okostelefonokból a 180 ezres samsungok meg iphone
TV-ből a 100 ezres 100 centi felettiek...
Áruhitel? Másrészt akinek nincs pénze az nem online vásárolgat hanem megveszi a second-hand szarokat, az pl abszolút nincs reprezentálva az árukeresoben...
Ez mondjuk leginkább kocsinál jönne ki, hiába lenne elől 3,5 milliós Opel, 30-bol mondjuk 1 vásárlás új autós és abból minden 20. Opel, ott lenne a lista elején, de mégis ha kinezel az ablakon láthatod hogy 300.000 km-ig hajtják a szar tragacsokat, ha kell kb. Frédi-Béni style...
Hát nem tudom miért mondják. Én is tíz éve munkanélküli vagyok, de bármikor interjúra hívnak valahova azt hiszik kocsival megyek. Szokták kérdezni azzal jövök ? xD
Van egy maroknyi született csóró akiknek valóban lehetőségük sincsen kilépni a csóringreségből, az összes többi meg dúskál a jóban. Elégedetlenek, a többnél is több kéne nekik, valszeg ezért mondják hogy szegénység van. Akinek van kettő 500 milliós háza már szegénynek vallja magát mert nincs neki még két ilyen háza. Kb. itt ez a szegénység, már én is néztem egyénként :D
Az igazi szegények azt sem tudják mi az az árukereső. És szerintem nincs rajta a zsír, vagy a kannás bor. Sem a turiban vett használt póló, kínai cipő, vagy az otthon termelt krumpli, hagyma.
És azt sem túl reprezentatív, hogy sokan hitelből veszik a telefont, meg a tévét. A fogyasztói társadalomra épített reklámok nagyon torz képet festenek. Nekem nincs plazmatévém, meg okostelefonom, de gazdagabbnak érzem magam, mint akinek van+ mellé még 5-10-20 millió forint hitele, tartozása. Nekem nincs semmilyen tartozásom, de nem is vennék még egy fogkefét se áruhitelből.
A nagyapam mondta egyszer hogy harom fele hazugsag van. :)
A szimpla hazugsag
A szemenszedett hazugsag
Es a statisztika
Nekem ez mindent elmond mikor ilyeneket kene neznem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!