Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják, hogy mekkora...

Miért mondják, hogy mekkora szegénység van az országban, amikor azt látom árukeresőn, hogy mindenből a legdrágább fogy a legjobban?

Figyelt kérdés

Parfüm 35 ezres első helyen

Okostelefonokból a 180 ezres samsungok meg iphone

TV-ből a 100 ezres 100 centi felettiek...

2017. júl. 4. 00:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Áruhitel? Másrészt akinek nincs pénze az nem online vásárolgat hanem megveszi a second-hand szarokat, az pl abszolút nincs reprezentálva az árukeresoben...

Ez mondjuk leginkább kocsinál jönne ki, hiába lenne elől 3,5 milliós Opel, 30-bol mondjuk 1 vásárlás új autós és abból minden 20. Opel, ott lenne a lista elején, de mégis ha kinezel az ablakon láthatod hogy 300.000 km-ig hajtják a szar tragacsokat, ha kell kb. Frédi-Béni style...

2017. júl. 4. 00:39
 2/13 anonim ***** válasza:
Ráadásul, jut eszembe. Alapvetően ha mindenki tudna új iPhone-t venni, de nem lenne egyéb megtakarítása, az ugyanúgy szegénynek számít, csak nem mélyszegénység... normális, fejlett, nyugati országokhoz képest az itteni reálbér rohelyesen alacsony, és azért nem tud éve nézd venni egy 100k-s készüléket és talán év végén 100k-bal nőtt a megtakarítása az meg mindig nagyon nagyon kevés...
2017. júl. 4. 00:42
 3/13 anonim ***** válasza:
8%

Hát nem tudom miért mondják. Én is tíz éve munkanélküli vagyok, de bármikor interjúra hívnak valahova azt hiszik kocsival megyek. Szokták kérdezni azzal jövök ? xD

Van egy maroknyi született csóró akiknek valóban lehetőségük sincsen kilépni a csóringreségből, az összes többi meg dúskál a jóban. Elégedetlenek, a többnél is több kéne nekik, valszeg ezért mondják hogy szegénység van. Akinek van kettő 500 milliós háza már szegénynek vallja magát mert nincs neki még két ilyen háza. Kb. itt ez a szegénység, már én is néztem egyénként :D

2017. júl. 4. 00:47
 4/13 anonim ***** válasza:
8%
* egyébként
2017. júl. 4. 00:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz, hogy a használt termékek nincsenek benne a "statisztikában", de úgy néz ki, hogy általában aki az újat veszi, az már a legdrágábbat.
2017. júl. 4. 00:54
 6/13 anonim ***** válasza:
46%

Az igazi szegények azt sem tudják mi az az árukereső. És szerintem nincs rajta a zsír, vagy a kannás bor. Sem a turiban vett használt póló, kínai cipő, vagy az otthon termelt krumpli, hagyma.

És azt sem túl reprezentatív, hogy sokan hitelből veszik a telefont, meg a tévét. A fogyasztói társadalomra épített reklámok nagyon torz képet festenek. Nekem nincs plazmatévém, meg okostelefonom, de gazdagabbnak érzem magam, mint akinek van+ mellé még 5-10-20 millió forint hitele, tartozása. Nekem nincs semmilyen tartozásom, de nem is vennék még egy fogkefét se áruhitelből.

2017. júl. 4. 01:02
 7/13 anonim ***** válasza:
Na meg vajon hiteles-e a statisztika.... nekem az ilyenekről mindig a reklámok ugranak be: XY ezt használja.... senki sem használja valóban, de mégis nyomják az ember képébe. Itt emg ugyanúgy megvan a elhetőség, hogy a gyártó fizetett, hogy ugyan egy kis bujtatott reklám... aztán lehet nyernek vele pár vevőt hisz " mindenki iylet vesz már ".
2017. júl. 4. 01:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Tényleg szegénység van, a körzeti fogászati rendelőkben is csak úgy röpködnek a több száz ezrek a buxából és mindig tömve van a rendelő, de érdekes.
2017. júl. 4. 01:31
 9/13 A kérdező kommentje:
A népszerűségi lista biztos nem kamu.
2017. júl. 4. 01:33
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

A nagyapam mondta egyszer hogy harom fele hazugsag van. :)

A szimpla hazugsag

A szemenszedett hazugsag

Es a statisztika

Nekem ez mindent elmond mikor ilyeneket kene neznem. :D

2017. júl. 4. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!