Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én már nem bírom ezt, mit...

Én már nem bírom ezt, mit tegyek? Bövebben lent..

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tehát óvodás koromban kezdőtt minden: kiközösítettek, nem voltak barátaim, lelki problémáim voltak (mélyszegénység) is hozzá társult. Akkor még nem is foglalkoztam vele hogy ilyen helyzetben vagyok (gondoltam átmenteti állapot és nem sokára megváltozik) 2005 évében elballagtam az óvodából, sírtam éjszakákon át, és természetesen féltem nagyon hiszen egy új korszak kezdődött el ez pedig az iskola. 1 osztályba jól elvoltam mind a makk, aztán 2 osztályba jöt pár lány az osztályba, előítéleteikkel (b*dös cigány, cigány bünöző, lopok, csalok, hazudok) ilyenekkel sértegettek. 5 osztályig bírtam, szándékosan rossz jegyeket szereztem (megbukjak hogy legyen másik osztály) síkerült is. Jöt egy új osztály, itt is voltak rasszisták, de ők legalább magukban tartották az előítéleteiket. Teltek az évek, kijártam az általános iskolát 2014~ben. Ismét egy ùj korszak kezdődött el, a közép suli. Jelentkeztem is egy szakmunkás suliba (asztalosként) már akkor tudtam mi leszek, rendőr. Azért jelentkeztem szakmára, mert jó dolog ha van (többet ér egy szakma szerintem) és ha elvégeztem ezt a szakmát, akkor majd estire beíratkozok, és ott majd leérettségizek, és úgy rendőrnek majd. A szakmunkásképzőbe előítéletesek voltak, úgyanazt vágták a fejemhez, csak itt már fekvő rendőr, hülye rendőr stb. Csufoltak.... 2 évig bírtam, itt még 1 évem lett volna, de nem bírtam ki, annyira rám szálltak hogy kiíratkoztam, 2015~ban (drogosok között voltam) Teljesen szét estem, és kicsit depressziós lettem (már akkor előjelei voltak rá.) Kerestem egy sulit, találtam is egy országossan behálozó esti gimit, aminek az a neve hogy Rába Gimnázium. Mondtam anyámnak, valamit kezdeni kell magammal, mert csak 8 osztály befejezett + 2 év befejezettlen szakmunkásom van. Anyám rábolintott, LEGYEN.. most oda járok, nem találom a helyem, senkisem beszélget velem,persze érthető mégis ki foglalkozon egy 19 éves cigánnyal?? Az osztályban én vagyok a legfiatalabb, a többiek 40 évesek (lenéznek, úgy beszélnek velem mint egy kutyával és még sorolhatnám.)

Vannak céljaim, de már nem akarom véghez vinni!!! Elment az életkedvem,gyülölők minden embert (tisztelet a kivételnek),naponta sírok, fájnak a végtagjaim,szédülők,depressziòs vagyok, rossz a kedvem, utàlok közösségbe járni,heti 3 alkalommal előjön az @ngyilk@sság gondolata, ès ez a hal@lvágy már 1 éve tart, gyakran van ùgy, hogy nem bírom magam megtartani (dülöngélek..) kevés kaját eszek, tartòzások vannak, mindenki dolgozik, nem iszunk alkoholt, nem loptam, csaltam, hazudtam stb... őszínte, megértő ember vagyok. Mostanába nagyon rosszul alszom (,,tudom köszönjem a 99,9%~léka romának,, ilyeneket lécci mellőzétek, mert nem vagyok az a tipikus putris cigány, és nem viselkedem úgy, és nem tehetek róla hogy a többi miket művel.) 168 cm-er vagyok, sovány 45-50 kg. Meg akarok h@lni, elegett szenvedtem, nem akarok él@i, megint megakarok h@lni. Psziologust ne ajánljatok, mert voltam ingyenes dokinál és nem segített. Az egész életem egy fos lett, megaláztak emberek stb. Sikerült tőnkre tenni az életemet. Legyenek előítéletesek, nem sokáig ,,rontom a levegőt" mert @ngyilkos leszek, még nem tudom mikor. Nem sajnáltatom magam mielőtt azt írná valaki, meg hogy azért írtam ide ,,figyelem felkelltésből,,, hát egyáltalán nem, tényleg ez egy üzenet, az embereknek, hogy ma, vagy bármikor megfogom tenni!!! NEM VICCELEK..

Elegem van ebből a tetves sz@r világból. Meg ne írjátok azt hogy bennem van a hiba, meg ilyesmiket, mert normális ember vagyok, nem érdemeltem ki hogy így bánjanak velem az emberek. Bennem is van hiba, nem is kevés, de nem vagyok egy bunkó, beképzelt cigány. Más is így van vele? veletek is megtörténtek ezek a dolgok? ti hogyan kezeltétek depressziósan?kérem a rasszisták kiméljenek meg. Úgyanakkor szívesen fogadom a normális embereket, akiről nem jut eszébe a barna bőr, és mindjárt a kezdettől fogva nem ítél el.

Köszi!19/fiú, roma

2016. okt. 12. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Hűha..

Rólad egy volt,kolléganőm jut eszembe.

Ő is roma,hasonló ,de inkább még rosszabb körülményekből jött mint te.Se szülő se semmi segítség.

A szeme előtt mocskos cigányozták le más kolleganők(ja egyébként ők román cigányok ),ő simán a szeműkbe nézett és rábolintott.Igen az vagyok .nem tehetek róla.Mindig azt mondta.

Utána úgy beszélt velük mintha semmi sem történt volna,de sosem nyalt senkinek sem.Egyszerűen elengedte a füle mellett.Megszokta,hogy lecigányoztzák.

Az ő nagy álma az volt,hogy angliába menjen.

Ezért is mindenki kinevette.

Munka mellett elvégezte az érettségit,megtanult angolul

és most már kint van egy pár éve.Valami fönök lett.

Sajnos nem tartom vele a kapcsolatot.

Még annyit hogy ezek a "kedves kolléganők" először dicsérték hogy kiment,jogy milyen üüüüügyes,aztán meg "ja ,neki könnyű volt kimenni" duma jött.

Ő meg? Pont lesz..-rja ki mit mond ,megkapja kint a rakás pénzt.Ezek meg találtak mást akinek beszólnak állandóan.

Ez csak úgy leírtam.Legyél te is ilyen.

Egyébként hidd el ,hogy aki téged lenéz,azt az embert is valahol lenézik.Vagy otthon vagy a munkahelyen .

Olvasd el a titkot.

2016. okt. 12. 12:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát nézd... talán öngyilkosság előtt még szerezz vmi sikerélményt, pl. jó jegyeket a gimiben. Az csak feldob vmennyire... az osztálytársakkal meg ne foglalkozz, elvégre nem miattuk mentél oda
2016. okt. 12. 12:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Bocsi a helyesírási hibákért.
2016. okt. 12. 12:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Maximálisan át tudom érezni a helyzeted! Engem is mindenütt kiközösítettek. Csakhogy az okát sosem értettem, nem is tudtam soha. Viszont van kiút! Addig menj, menj és menj tovább, amíg megtalálod a társaságod! Ha van célod, mi tart vissza? Magadért kell küzdened! Hogy a rosszakaróid képébe tudj nevetni, hisz elérted a reális álmod! Menj esti suliba! Szerezz éretségit! Kezdd kisebb lépésekkel! Meg tudod csinálni! Bármit meg tudsz tenni, csupán hinned kell magadban! Írj privátban, hátha tudok segíteni.

16L

2016. okt. 12. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz szerintem a sok hülyével , halgass Michael Jacksont, az ő zenéje erőt tud adni, őt is sokan bántották egész élete alatt
2016. okt. 12. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
2016. okt. 12. 14:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Te döntésed mit csinálsz, elhiszem, ha eleged van, ha ez megnyugtat ajánlom, hogy lásd, aki olyan, egy egész népet megalázhat. Amúgy nem vagyok roma.

Gyarmati Fanni: Nem Műfaj: Slam poetry Téma: Rasszizmus

Városmajori Gimnázium, Budapest Nem tudhatom, másnak e tájék mit jelent, Nekem szülőhazám itt e kerítésektől ölelt kis ország, nemmesszeringó gyerekkorom hiánya. Csakhogy tisztázzuk: Ez nem egy fajgyűlölő nemzet. Nincs bennünk semmi kinézés, bár kinézek az ablakon, ha ugatnak a kutyák. Azt mondják, amelyik ugat, az nem harap. Csak lop, bevándorol, gyújtogat és követel. Elszennyezik országunk poros lábnyomukkal, sátraikkal kitapossák a mezőt. Még jó, hogy a reformok működnek, így legalább ebben biztos vagyok. Dehát ez tényleg nem egy fajgyűlölő ország! Csak ha leszáll mellőlünk egy cigány, első dolgunk megnézni a tárcánk. Ez nem egy diszkriminatív ország, bár a muszlimok és a zsidók lenézése alap, hogy normál. Ez nem egy agresszív ország, kérdezzétek csak meg László Petrát. Ez nem egy önző nemzet, csak jobban szeretünk kapni, mint adni. Itt jó az oktatás, csak lassan több a stadionunk, mint iskolánk. Ez egy fitt ország. Persze kizárólag a heti öt testnevelésnek köszönhetően, és amúgy is, háromból két ember nem túlsúlyos, csak vastag csontozatú. Ez egy tudatos ország, ezért nem vehetsz 18 alatt még vizet sem a dohányboltban (harmadfokú hőségriadóban). Ez nem egy provokatív ország. Csak az "anyád" gyakrabban hangzik el, mint az "édes anyám". Nálunk a tehetség számít az egyetemi felvételnél - évi minimum 500 ezerért. Ez nem egy szegény nemzet, bár a havi átlagkereset alig éri el a bruttó 170 ezret. Ez nem egy szexista nemzet, pontosan ezért keresnek a nők kevesebbet. Ez nem egy homofób ország, de vonulós pride-ot lécci ne tarcsá! Ez egy befogadó ország, de csakis cuki kisállatok esetén. Ez egy korrekt nemzet, ahol a nácik kiskutyákkal fotózkodnak és az árusok a saját boltjukból lopnak. Ez egy alapos ország, azért tart ennyi ideig a Moszkva téri felújítás. A munkamorál kitűnő: ötből négy ember sugározza az energiát, az ötödik meg dolgozik. Ez egy becsületes ország, bár a bliccelés nemzeti sportág. Mi sosem ítélünk elsőre, feltéve ha nincs tetkód, színes tincsek a hajadban, fülhallgató a füledben, nincs rajtad fekete, nem iszol és nem dohányzol. És persze bőröd színe egy árnyalattal sem sötétebb a hónál. Itt mindenki tudja a tutit, mindenki tudja, hogyan kell jobban csinálni. Ezért jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. És ha már itt tartunk: ez nem egy irigy nemzet. ez nem egy rosszakaró nemzet. ez nem egy konok nemzet. ez nem egy egyhelybentoporgó nemzet. ez nem egy gyűlölkődő nemzet. ez nem egy lusta nemzet. ez nem egy saját kertjébe szaró nemzet. ez nem egy rasszista nemzet. Ez nem egy, egy, egy... Ez nem. Ez nem egy nemzet.

2016. okt. 12. 16:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Mutasd meg hogy te is tudsz annyit mint a tàrsaid és akkor majd leszàllnak rólad !Am engem is sokat piszkàltak ovódàs koromban általànos föleg mikor felsős voltam és gimiben is sokat és én is akartam öngyilkos lenni de aztàn belàttam hogy egy rakàs idióta miatt nem fogom feladni meg csak ugy eldobni az életem és nem adtam meg nekik azt az örömöt hogy megszabaduljanak tőlem vagy megszoksz vagy megszöksz alapon àlltam hozzàjuk és ők veszitettek !
2016. okt. 14. 16:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Biztos, hogy egy olyan ember sincs ott legalább, aki normális lenne? Sajnos az is könnyen lehet, hogy a gyerekkori kiközösítések és sérelmek miatt már eleve elzárkózol védekezésből az emberek elől.

Ami egyébként teljesen érthető, de ha esetleg van ott olyan, akire azt mondod, hogy nem szólt be, nem lenéző, vele érdemes lenne beszélned.

Én is és anyám is volt régebben, hogy egy helyre mentünk dolgozni- én diákmunkán-, és céges busszal mentünk, voltak ott cigányok is.

Sőt, anyám mostani helyén is van 1-2.

Őszinte leszek veled, rühellem a legtöbb cigányt, de ezt te is tudod szerintem miért...

És a helyzet az, hogy amikor én mentem, akkor sem nézte elé senki közülünk a cigány fiút, anyám bírta is, mert mindig viccelődött, szerették.

Sőt, ahol most dolgozik, ott pont nemrég mondta, hogy hogy az egyik nővel van ott a legjobb viszonyban, pedig cigány ő is.

Ebből csak azt akarom kihozni, hogy értelmes ember félre tudja tenni az előítéleteit, miután látja, hogy te milyen is vagy, nem olyan, mint a többség.

-És látszik, hogy te értelmes vagy:

pl értelmesen le tudtad írni ezt a szöveget is, (nem gúnyolódás, de sokaknak tele lenne hibával az egész.), érdekel a jövőd, tanulsz, küzdesz.

Két dolgot javasolnék:

Tudom milyen kiközzétettnek lenni, épp ezért mondom, hogy biztos nálad is benned maradtak ezek a dolgok és félsz új közösségben. Én is így voltam, néha még vagyok is, de ez régebben volt rossz nagyon, mára ezt a részét már leküzdtem.

Amit az első irt is, buta, szák látókörű emberekkel ne foglalkozz, ez az első. ne felejtsd el, hogy az ö véleményük nem te vagy. Mutasd meg csak azért is, hogy milyen vagy! Ez a legjobb hozzáállás. Kritizálók mindig lesznek.

2. Esetleg figyelj pályázatokat, akár tanulmányi, akár munka ügyben, érdemes kihasználnod ezeket.

Én is elég szegény rétegből jövök amúgy.

Ne add fel. Ja, és nekem is van olyan ismerősöm, aki roma srác, és rendőrnek ment, nagyon bírta őt is mindenki, bár érettségi óta nem nagyon hallottam róla, mert másfelé ment az osztály.

Tarts ki tényleg, már csak azért is, mert minden elmúlik, ez a rossz időszak is.

Egyszerűen rossz közegbe kerültél, amely sérelmeket okozott és ezeket le kell győznöd.

Bár tudom, hogy egy idegen véleménye nem sokat számít, Én látom benned a lehetőséget. :)

Te is mindig lásd magadban! És tudd,hogy amit most csinálsz, az azt szolgálja, hogy később jobb életed legyen. Ha más romának sikerült, neked miért ne sikerülne?

2016. okt. 14. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!