Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy egyből...

Miért van az, hogy egyből elsírom magam, ha kritizálnak vagy kiabálnak velem?

Figyelt kérdés

Ez az egyetlen dolog, amire ennyire érzékeny vagyok.

Csodálom azokat az embereket, akiket hidegen hagy, ha szidalmazzák, sőt még röhögni is tudnak a dolgon. Én egyszerűen mindent magamra veszek.

Ilyenkor belevájok a körmömmel a tenyerembe, vagy a körmöm melletti bőrt tépkedem, így egy kis időre vissza tudom tartani a sírást, de még így is könnybe lábad a szemem és úgy érzem, fojtogatnak.

Utálom, hogy minden szó annyira fáj, hogy nem tudom elengedni magam mellett őket. Megjegyeztem minden gyerekkori traumát, mindenbszitkozódást anyámtól, minden beszólást az iskolában, minden undorodó tekintetet az utcán és nem tudok tőlük szabadulni. Miért van ez? Hogyan tudnék érzéketlenebb lenni?

2017. jún. 23. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ez baj... Azért ennyire nem kéne belelovallnod magadat... ez már a betegség kategória.
2017. jún. 23. 16:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát szerintem is.

Szinte minden nap megkapok valami ilyesmit, és ez kiskoromban se volt másképp. Nem az lenne a normális, hogy pont, hogy megszokjam ezt?

2017. jún. 23. 16:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok vele, mint te. A legkisebb rossz szótól is teljesen beborulok.. Engem is rengeteg gyerekkori trauma ért, bántott apám, főleg szavakkal, testvérem is néha, suliban is állandóan ez volt, és én se tudom ezeket elfelejteni. Ez nem a te hibád, hanem szüleidé, osztálytársaidé, akik ilyenné tettek téged. Fogalmam nincs hogyan lehet ezen változtatni, én voltam ezzel orvosnál is, szedtem gyógyszereket és mégse segített semmit.
2017. jún. 23. 18:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Ismerős az érzés, én 14 évesen azért elsírtam magam, mert hátulról poénból megpöckölték a fülemet. Ez a túlérzékenység amiatt lehet, mert a sok bántás miatt az ember már a legkisebb elől és meneküni akar és ha mégis megtörténik, akkor túlreagálja. Nagyon nehéz ezen változtatni, de lehetséges.
2017. jún. 24. 00:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

régen velem is így volt ez, mára már sokkal jobb, (19/L) anyu főleg verbálisan, apu fizikailag bántott.. gondolj arra, hogy te is változni fogsz még, és ők is...

Vannak barátaid? ők biztos támogatnak, ne a mennyiséget, hanem a minőséget nézd, néha egy két jó barát, akiben tényleg megbízhatsz, akinek kiöntheted a lelked nagyon sokat tud segíteni.. mesélj nekik, ha tényleg jó barátok, ők is segítenek legalább empátiával.. esetleg egy pszichológus? akivel tudsz beszélgetni? gyógyszert tényleg ne szedj, nem ismerlek, de nem hiszem, hogy szükséged lenne rá.. Te egy értékes ember vagy, mint lényegében minden más ember, fontos vagy, nem csak másnak, hanem magadnak is legyél fontos! Csúnya dolog, de aki másokat szíd, az a saját hiányait, saját fájdalmát, dühét, irigységét, hiányosságait vetíti a másikra... gondolj arra, hogy nem te vagy gyenge, amiért nem tudsz érzéketlen lenni a világ felé, hanem ők gyengék, amiért nem tudnak saját magukkal szembenézni, és tükröt tartani maguk elé, hanem mást kell bántaniuk ahhoz, hogy magukat jobban el tudják viselni... esetleg szoktad mondani, hogy ez neked fáj, ez verbális bántalmazás, és képzelje már magát a te helyedbe? valószínűleg a napi stressz és feszkó mondatja velük... zökkensd ki, hogy ne te kapd meg, ami összegyűlt bennük, hanem hagyják abba, lássák, hogy mit csinálnak... neked pedig kitartást! :) erős vagy, legyőzöd őket, és magadat is! :)

2017. jún. 26. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!