Én egy katolikus "születésű" magyar vagyok és át akarok térni az iszlámra, megfognak bélyegezni?
Manapság annyira nem szimpatizálnak vele az emberek,én viszont lelki békémet találom benne,olvadva a szentkönyvüket. Egyetemre járok,középosztálybeli vagyok.
Szerintetek ez mit váltana ki egy átlagos magyar környezetből?
Normális embert nem érdekli, hogy a másik ember miben hisz, - az viszont annál inkább, hogy valaki erővel próbálja-e meg "terjeszteni az igét"!
Nekem egyik vallással sincs semmi bajom addig, amíg annak követői nem erőszakoskodnak senkivel - és elfogadják, hogy speciel, nem abban hiszek, amiben ők.
A problémák a vallási felekezetek primitív tagozataival vannak, akik nagyjából úgy közelítik meg az "ige-terjesztést", hogy "Mindenkit ki kell irtani, aki nem abban hisz, amiben én!"
Ez a megközelítés nincs rendben!
Sajnos tanulniuk kell még a "21. századi világ" egéssében, hogy igenis, el tudok menni békével BÁRKI mellett az utcán békével (nemre, fajra, bőrszínre, hovatartozásra, felekezetre való tekintet nélkül).
Pont a "legnagyobb demokraták" országaiban nyilvánulnak meg a legprimitívebb módokon azok lakói, - elég csak megnézni, hogy milyen bál van minden egyes labdarúgó meccset megelőzően, ill. követően, stb.
Azonban számolj azzal, hogy a primitívség itt sem halt ki: fogsz találni mindig olyan "ügyeletes szemétládát", aki negatív kritikákkal, előitéletekkel fog illetni, - válaszolni nem fog tudni arra, hogy miért, de pont ez az egyik, amiről megismered a primitív embereket.
A muszlim vallás követőjét külleméből is lehet bizonyos szintig "azonosítani", - nem tud (bár normálisan viselkedő emberként nincs is miért) elvegyülni a tömegben. Ez az a pont, ami miatt számíthatsz a "sötét gyalogok" nemkívánatos reakcióira!
Ami rajtam múlik, az annyi, hogy én képes vagyok békével elmenni bármilyen vallású, békésen viselkedő ember mellett az utcán, - nem esik nehezemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!