Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én egy katolikus "születésű"...

Én egy katolikus "születésű" magyar vagyok és át akarok térni az iszlámra, megfognak bélyegezni?

Figyelt kérdés

Manapság annyira nem szimpatizálnak vele az emberek,én viszont lelki békémet találom benne,olvadva a szentkönyvüket. Egyetemre járok,középosztálybeli vagyok.

Szerintetek ez mit váltana ki egy átlagos magyar környezetből?

2017. jún. 17. 21:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Normális embert nem érdekli, hogy a másik ember miben hisz, - az viszont annál inkább, hogy valaki erővel próbálja-e meg "terjeszteni az igét"!

Nekem egyik vallással sincs semmi bajom addig, amíg annak követői nem erőszakoskodnak senkivel - és elfogadják, hogy speciel, nem abban hiszek, amiben ők.

A problémák a vallási felekezetek primitív tagozataival vannak, akik nagyjából úgy közelítik meg az "ige-terjesztést", hogy "Mindenkit ki kell irtani, aki nem abban hisz, amiben én!"

Ez a megközelítés nincs rendben!

Sajnos tanulniuk kell még a "21. századi világ" egéssében, hogy igenis, el tudok menni békével BÁRKI mellett az utcán békével (nemre, fajra, bőrszínre, hovatartozásra, felekezetre való tekintet nélkül).

Pont a "legnagyobb demokraták" országaiban nyilvánulnak meg a legprimitívebb módokon azok lakói, - elég csak megnézni, hogy milyen bál van minden egyes labdarúgó meccset megelőzően, ill. követően, stb.

Azonban számolj azzal, hogy a primitívség itt sem halt ki: fogsz találni mindig olyan "ügyeletes szemétládát", aki negatív kritikákkal, előitéletekkel fog illetni, - válaszolni nem fog tudni arra, hogy miért, de pont ez az egyik, amiről megismered a primitív embereket.

A muszlim vallás követőjét külleméből is lehet bizonyos szintig "azonosítani", - nem tud (bár normálisan viselkedő emberként nincs is miért) elvegyülni a tömegben. Ez az a pont, ami miatt számíthatsz a "sötét gyalogok" nemkívánatos reakcióira!

Ami rajtam múlik, az annyi, hogy én képes vagyok békével elmenni bármilyen vallású, békésen viselkedő ember mellett az utcán, - nem esik nehezemre.

2017. jún. 18. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!