Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A hotelekben mi ez a hozzáállá...

A hotelekben mi ez a hozzáállás sok magyartól?

Figyelt kérdés
Komolyan eddig csak magyartól tapasztaltam, pedig folyékonyan beszélek németül, angolul, hogy szinte képesek elrontani a nyaralásunkat azzal, hogy semmi se jó! Hogy bárhol külföldön vagy 5* hotelben, hallgatni jobb róla hogy magyar vagy, mert gáz amit sokan csinálnak. Köszönni nem tudnak, vagy az őrjöngő gyerekre rászólni, de királyi fogadtatást várnak egy 3* arab hotelben is. És még sorolhatnám...múltkor már az idegenvezetőt sajnáltam, akinek vergődtek, hogy hideg van, meleg van, kaja csíp stb...
2017. jún. 6. 07:23
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Én egyiptomi, tuneziai es thaiföldi utakra megyek mert ezek a helyek tetszenek leginkább, valamint tolmácsként is voltam már, de ugye tudjuk, pl Afrika, Ázsia élővilága milyen, a magyar multkor üvöltött, mert a hotel udvarán!! bogarat latott. Holott ez a klima miatt is kivedhetetlen. Tájékozodni kell mielott megy az ember vhova ez van. De mikor 2 héten keresztül ezt hallgatom, agyam eldobom!
2017. jún. 6. 09:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a magyarokra, hanem ahogy írták, a magyar proli vagyok, de feszíteni akarok kategória.

Nem csak vendéglátós ismerősök panaszkodnak, ugyan ez megy minden szinten, ahol valami szolgáltatás van.

Fizetni nem akarnak, de a VIP minőséget elvárják.

2017. jún. 6. 10:35
 13/24 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ez emerfüggő. Rengeteg példát tudok amikor hasonlóan viselkedtek külföldiek. Nézétek meg milyen kommentek vannak mondjuk a booking.com-on. Nevetséges dolgok miatt képesek lehúzni egy egy hotelt. Minden országban élnek olyanok, akiknek semmi nem jó.
2017. jún. 6. 12:36
 14/24 anonim ***** válasza:
80%

Ezt sajnos én is észrevettem :(.

Hogy mi az oka, nem tudom, talán a neveltetés... hogy olyan rossz anyagi helyzetben élnek sokan, nincs idő a gyereknevelésre, mert anyu és apu is 12 órázik, meg tojnak is bele, annyira fáradtak. Plusz vannak régről maradt mentalitások is, pl. "aki igaz magyar, az nem akar más nyelvet megtanulni". És ehhez még hozzájön az a hozzáállás, hogy "én nem vagyok otthon nagy igényű ember, csóró is vagyok, szóval ha én egyszer kiadom ám a pénzt a hotelre/étteremre, akkor bezony mindenki az én talpam nyalja és királyként bánjanak velem... olyan adagok legyenek a tányéron, hogy lelóg, és a 2csillagos panzióban is legyen ám jacuzzi meg mittudomén"...

A legdurvább nekem az, amikor elmennek külföldre, egy büdös szót nem beszélnek más idegen nyelven, és fel vannak háborodva, hogy a mondjuk litván hotelben nem ért a pincér magyarul.

De amúgy az is általános, hogy "ez szar, az szar, kiadtam 800!ezer Ft-ot, és szar a program, túl sokat beszél információkról az idegenvezető, miért van meleg, túl sok időt töltöttünk a múzeumban (itt ált. előre betervezett programról van szó, lehet tudni a befizetés előtt is, hogy kb. mennyi idő van rá), nem elég kék a tenger, miért nincs magyaros kaja a menüben". Utóbbi főleg akkor vicces, amikor vki egy teljesen eltérő kultúrájú helyre megy, és zavarja, hogy más a kultúra. Hogy más az étel íze, hogy nincs marhapöri, hogy nem olyan ruhákban járnak az emberek, hogy alkudozni kell a boltban stb.

Az általános viselkedés meg tényleg külön kategória. Sajnos már ha látok külföldi hotelben egy neveletlen családot, azonnal azt hiszem, magyarok (és nem, sajnos nemcsak nem ma barnultak esetében, a fehér magyarok is ugyanolyan tahók tudnak lenni). Pl. svédasztalnál annyi kaját felpakolnak, hogy meg se tudják enni, nem hagynak másoknak. A gyerek üvölt, randalírozik, a szülő meg nem is szól rá, mert "én pihenni vagyok itt, höjj". Ha vmi probléma van, azonnal ordítanak. Lopják, csenik nemcsak a miniszappant, minisampont, hanem evőeszközt, törölközőt, wc-papírt is, szóval bármit, ami mozdítható. Tojnak bele a helyi szabályokba. És mindig van pár magyar, aki sokat késik megbeszélt időpontokról, helyekről, aztán még egy bocsánatkérést sem böfög oda, amikor kegyeskedik megérkezni, csak nevetgél, mosolyog és dobálja a haját.

2017. jún. 6. 13:44
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe jutott: Külföldön, az étteremben rendelés előtt álló magyar családfő idegesen lapozgatja az étlapot,és így szól: Hááát nincs égy jóóó rántotthusuk sé...!? Ugyammááá!!! 😄😄😄
2017. jún. 6. 14:32
 16/24 anonim ***** válasza:
58%
szerintem minden nemzetben vannak nehéz esetek. a magyaroknál inkább azt emelném ki, hogy mindent maguknak akarnak lefoglalni. nyugágy, napernyő, stb. előrefurakodnak a sorban, stb. a lopás az tényleg benne van a pakliban, mondjuk nem tudom, mi most a helyzet, 10 éve sokat utaztam magyarokkal, a kis dolgok ellopása természetes volt.
2017. jún. 6. 16:07
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Poharat, evőeszközt, hamutálat ami kicsi azt lenyúlják valóban. Volt szerencsém étteremben látni is. Balatonon mikor voltunk a törölközőket elvitték. Sajnos mi a nem szólunk inkább kategóriába tartozunk, úgyhogy leszartuk. Nem akartuk a nyaralást egy ilyen attitűddel lezárni és erre visszaemlékezni minden alkalommal, hogy cirkusz volt pár majom lopása miatt stb.
2017. jún. 6. 17:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Miniszappant stb... Várj csak. legutobbi emlékem: repülőn az ingyenesen felszolgalt muffint, eldobhato evoeszkozt!
2017. jún. 6. 19:14
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
mondjuk a külföldiek között is vannak azért gázosabb esetek. Valaki magyar repülőgépen engem kért meg, hogy kérjek takarót neki, mert fázik. Erre miután leszálltunk a gépről, mutatja nekem, hogy a táskájában van a takaró. Ellopta, és velem kérette ki. Japán volt az illető. Nem gondolnátok, mi.
2017. jún. 6. 20:49
 20/24 anonim ***** válasza:

Valamelyik blogger videóban volt régebben, hogy japánban szállt meg és a klíma 10 centi vastag ezer éves mocsokkal volt tele, ő takarította ki hogy egyáltalán fújja a levegőt.

Van ilyen mindenhol...

2017. jún. 6. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!