Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van más fiú is aki nem iszik...

Van más fiú is aki nem iszik alkoholt és nem is dohányozik és mégis jól érzi magát? Ha van ilyen akkor titeket nem néznek ki? Ne piszkálnak azzal hogy igyatok? Ha piszkálnak hogy véditek ki? 20f

Figyelt kérdés

világ életemben undorodtam az alkoholos italoktól. szédülök tőle, büdös a szaga, vagy ha nem is büdös, akkor semmi íze ( pálinka) és csak marja a pocim... Én sokkal jobban szeretek kirándulni, tekerni, táborozni, és persze animézni és ps4-ezni. Azonban a barátaim, nem bírják ezt elviselni, mármint hogy nem iszom, és sokszor erőszakoskodnak, és addig szekáltak múltkor amíg nem ittam. De én annyira undorodtam a sör ízétől, hogy ki is hánytam rögtön, akkor meg megkaptam hogy biztos homokos vagyok...

a kérdésem hall komoly, tényleg megtörtént ez, és azóta nem megyek velük szórakozni, viszont azóta át se jön senki...

Élet elixirnek tartják a bort pl...

2017. jún. 1. 18:34
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok begyöpösödött és nekem a fajgyűlölőddel ellentétben van viszonyítási alapom. Ma megvettem az Tescoban a legjobb és legdrágább sört. DIREKT már "csakazértból" is. Megkóstoltam és UGYAN AZ A SZAR keserű íze van és ugyan az a nyers élesztős íze. Ki is köptem és kb 800 forintom bánta :(

Ebből is látszik, hogy nem vagyok zárkózott. Viszont. Tedd fel magadnak a kérdést. Kibírnád hogy soha többé ne igyál? Ha iszol, mennyit iszol? Mert ha hetente minden 2. vagy 3. nap kell gurulnia 2-3 üveg sörnek, vagy még egy felesnek, akkor az már függőség, addikció, és igen, az az alkoholizmus. Hidd el, lehet nem szembetűnő a különbség neked, de az idegrendszered megérzi, a gátlásokat így is oldja...

Amúgy nem tartok mindenkit alkoholistának, aki valaha is megiszik valami alkohol tartalmú italt. Nálunk a családban hagyomány volt egy kis pohár pezsgővel koccintani születésnapokon, újévkor, ünnepeken. Évente pár alkalom volt és pár kis pohár. Nos, az ilyen alkohol fogyasztás NEM alkoholizmus, mivel hagyományból, nem pedig fizikai függőségből ittuk, vagyis itták, ugyanis én gyerekként is utáltam az ízét. Meg voltam kínálva tiniként már pezsgővel ezeken az ünnepeken, de én mindig visszautasítottam. A szülinapomon én narancslével koccintottam, a többiek meg pezsgővel.

Van akik addig isszák az üveget míg el nem fogy, nálunk nem volt repeta belőle soha. koccintás és kész. A maradék ment a papához, az benyakalta otthon egyből, de nálunk tudott viselkedni.

2017. jún. 2. 15:54
 22/29 A kérdező kommentje:

"Azok az emberek, akik hétvégén, egy buli keretein belül jól berúgnak, azok hétköznaponként ugyanolyan dolgozó/tanuló, átlagos emberek, mint mindenki más. "

Csak alkoholisták:D nem érted a lényeget. A függőséget lehet kontrollal is űzni. nem kell hogy minden nap berúgjon, az alkoholizmusnak is vannak fokozatai. Ezek az emberek jó eséllyel beleőrülnének ha nem ihatnának 1-2 hónapig. Itt a különbség.

"Viszont akik csak láttak életükben pár részeg embert és ebből máris azt szűrik le, hogy az alkohol = rossz, őket csak kiröhögöm."

Nem, dehogy ezt szűröm le.

1, büdös mint a görény, a bőréből is árad a szag.

2, veszélyes, kötekedő, nekem nem egyszer volt hogy ilyen ember az utcán elkezdett velem kötekedni.

3, borzalmas látni ilyen állapotban más embertársamat, sajnálatra méltó.

4, ezeket összeadva jön ki az, hogy az alkohol rossz....

2017. jún. 2. 16:13
 23/29 A kérdező kommentje:

" innának sört, de nem ízlik nekik"

ez a mondat még érdekes. Ugyan miért inna valaki valamit ha a nem ízlik neki? Persze hogy a társaság miatt... Na és itt ön az ami más drogoknál is megjelenik, hogy a társaság kedvéért kezdi el űzni... most egy kis kokó, majd hernyó... majd a sír stb... Kivétel a marihuána, mert az ELVILEG nem okoz valós fizikai addikciót.

2017. jún. 2. 16:19
 24/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem azt mondtam, hogy laikusként menj be a Tescoba és vegyél egy 800 forintos sört. Nagy eséllyel egy ilyet Mad Scientist Jam 72-t vagy egy Monyo Flying Rabbitet vettél, ezek IPA-ek, és igen keserűek. De én nem ezt ajánlottam, mivel nem szereted a keserű ízt. De mindegy...

Amúgy tényleg nem feltétlen alkoholista az, aki hétvégente berúg. Ha kihagy pár hetet, és azt veszi észre, nem kívánja, nem alkoholista. És köszönöm kérdésed, de én sem vagyok az. :) Bár a szokásaim csak rám tartoznak, de azért elárulom, hogy heti két(esetleg három) üveg sört fogyasztok, mindig hétvégén. És most kapaszkodj meg... de nem a hatása miatt, csak az íze miatt. Szerintem meg hagyományból inni hülyeség, de te tudod. :D

"innának sört, de nem ízlik nekik"

Ezt úgy értettem, hogy olyanok, akik amúgy is fogyasztanak alkoholos italokat, de nem sört, és csak úgy beszélgetés közben elejtik, hogy "áh, a sör az túl keserű nekem". Ilyenkor szoktam felhívni a figyelmüket más ízvilágú sörökre(általában édes karakterűek, plusz a búzák), veled is így jártam el, csak nem hallgattál rám. Ez mondjuk már a te problémád. :D

2017. jún. 2. 17:29
 25/29 A kérdező kommentje:

"Ezt úgy értettem, hogy olyanok, akik amúgy is fogyasztanak alkoholos italokat, de nem sört, és csak úgy beszélgetés közben elejtik, hogy "áh, a sör az túl keserű nekem". Ilyenkor szoktam felhívni a figyelmüket más ízvilágú sörökre(általában édes karakterűek, plusz a búzák), veled is így jártam el, csak nem hallgattál rám. Ez mondjuk már a te problémád. :D"

Én hol mondtam hogy inni akarok? össze vissza habogsz... -.-"

2017. jún. 2. 17:33
 26/29 anonim ***** válasza:
Ez a rész nem rád vonatkozott, ha nem vetted volna észre, T/3-ben van megfogalmazva az eredeti idézett mondatrész is. Azt hiszem hozzáértés híján elfogytak az érveid, ezért kötözködni fogsz most. :D
2017. jún. 2. 17:44
 27/29 A kérdező kommentje:
Fene sem akar veled kötözködni. Csupán te írtad, hogy velem is így jártál el, de akkor félreértettem, nem vagyok gondolat olvasó. Viszont nem tudom mihez kéne értenem. Nem ízlik, nem iszom meg. Ha valami valakinek nem ízlik és rosszul van tőle, tudod annak akkor sem fog ízleni, ha a létező összes érvvel megtámasztod, hogy ez bizony finom. Finom, NEKED, meg annak aki szereti.
2017. jún. 2. 17:59
 28/29 anonim ***** válasza:

A veled így jártam arra vonatkozott, hogy ugyanúgy felmerült a keserű íz nem kedvelése, plusz az az általános tévhit, miszerint minden sörnek ugyanolyan(keserű) az íze. Adtam egy lehetőséget, amivel rosszul éltél, pont egy olyan típust vásároltál(vélhetőleg, bár ugye pontos nevét nem tudjuk még mindig... ), ami a komlóról szól, így keserű. De én nem azt ajánlottam neked, lévén a tévhitet szerettem volna eloszlatni. Egyébként a korlátoltságodat nem csak ez mutathatja, hanem, hogy szerinted mindenki, aki egy pohár pezsgőnél többet iszik, alkoholista.

A fő kérdést összefoglalom és megadom a választ: igen, sok olyan gondolkodású ember van, mint te, nyugodtan keresd a társaságukat, velük majd megértitek egymást. :D

Részemről ennyi.

2017. jún. 2. 18:10
 29/29 A kérdező kommentje:

" Egyébként a korlátoltságodat nem csak ez mutathatja, hanem, hogy szerinted mindenki, aki egy pohár pezsgőnél többet iszik, alkoholista. "

Leszel szíves nem kiforgatni a szavaimat! Én leírtam egy példát, mégpedig az életemből. Nem mondtam, hogy aki többet iszik egy kis pohárnál az alkoholista. Itt arról van szó, hogy ha valaki rendszeresen iszik! Nem a mennyiség számít, hisz itt a lényeg a folyamatosság, ami azért van, mert igényli a szervezete a drogot, ugyanis addikciót váltott az ki nála. Ez nem korlátoltság, csupán egy tény, hogy az illető alkoholista.

2017. jún. 2. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!