Egy kislány törölte miattam (de lehet, hogy csak letiltott) a történetes oldalát instagrammról. Lelkiismetfurdalomásom van, pedig semmi olyat nem írtam. Mit csináljak?
Nézd, vagy nagyon fiatal még az illető, vagy egyszerűen olyan írópalánta, aki csak a seggnyaló kritikákat díjazza, és nem óhajt fejlődni, tökéletesen ellebeg azon a szinten, ahol a talpnyalói miatt megrekedt. Utóbbiakból sokkal találkoztam már netes írói oldalakon, de gondolom itt nem az a helyzet, hanem nagyon fiatal még, mivel kislányt írtál.
Hidd el, akik korán kezdték az írást(és a netes publikálást), azok többségében átestek ilyesmin, de később többségében megtanulják kezelni az építőkritikákat, és majd csak nevetnek az ilyen régi ügyeiken.
Hát ja nem lesz belőle Arany, Petőfi
De én is sajnálnám szegényt pedig így meg nem megy semmire.
Attól, hogy valaki publikál valamit, még nem feltétlen igényes, I know. Néha én is írnék 1-2 embernek, hogy legalább egy kicsit szedje össze magát, mielőtt megosztja a dolgokat... Sokszor történik meg, hogy ha odaírsz egy kritikát, letörlik a tartalmat, vagy téged. Egy megosztó/blogger sem szereti otthagyni a negatív véleményeket, hogy mindenki elgondolkozhasson rajtuk.
A jövőben, ha a lelkiismereted szempontjából fontos, inkább privát üzenetben kritizáld, ne nyilvánosan! Azon nem fog megsértődni.
"Egy megosztó/blogger sem szereti otthagyni a negatív véleményeket,"
Hát ez így nem igaz. Sokan nem bírják, ahogy írtam is, de én pl. örülök a kulturáltan(!) megfogalmazott negatív véleménynek, hisz azokból tudok tanulni. Egyébként ha nem blogra gondolunk, hanem amatőr írói oldalakra, ott magától nem is tudja az író törölni a kritikákat.
Én is egyetértek, hogy a kritikából lehet tanulni, és én is szeretem, ha kritizálják az írásaimat. A negatív kritikából is lehet tanulni, és fejlődni, sőt, leginkább abból lehet. Ettől még, jobban szeretik, ha ezt nem nyilvánosan hagyod ott, hanem csak számára küldöd el.
Én nem hibáztatom a kérdezőt, csak azért javasoltam neki, mert így elkerülheti, hogy esetleg utólag furdalja a lelkiismeret, ahogy most is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!