Joga van az alkalmazottnak a megszerzett tudományos fokozattal memtörténő megszólítás kiköveteléséhez írásos dokumentumokban?
Mire gondolok: jelenléti ívek munkaívek szabadságos papírok körlevelek írásos utasítások stb.
Joga van az alkalmazottnak megkövetelni hogy őt teljes szabatos nevén szólítsák meg, melybe immáron a megszerzett tudományos fokozat is beleszámít (phd doktori cím)?
Annál is inkább mert a többi dolgozó esetében se kerülnek ezek elhagyásra van itt ifj., özv., Akárkiné X Gizike stb csak épp egy adott dolgozó esetében játszanak azzal hogy a Dr. címet lehagyják noha számtalanszor jelzésre került, hogy nem XY, hanem Dr. XY!
AZ utolsó húzás az lesz, hogy a küldött levelet utasítást az illető visszaküldi „címzett ismeretlennel”. Itt XY nincs, itt csak Dr. XY van, nem tudom kinek küldte a levelet kedves főnök úr-vajon ez kell?
Joga van az alkalmazottnak a megszerzett rang cím fokozat (mely immár a személyazonosító okmányban is szerepel!) használatának kiköveteléséhez?
A végzettséget igazoló dokumentumot látták eredetiben fénymásolatot is csináltak róla. Ott van az aktában a szerződéssel stb együtt.
Gondolnám ez csak elég? Vagy további kákán is csomót keresés?
"Gondolnám ez csak elég? Vagy további kákán is csomót keresés?"
Kb. 3-szor kérdezték meg eddig, mit tettél azért, hogy a hivatalos neveden szólítsanak, nem reagáltál. Leírtam a módját, erre gúnyolódtál, majd nagy nehezen közlöd, hogy már bevitted az okmányt, de ehhez is hozzáteszed, hogy én keresek a kákán csomót.:D Tudod, mit? Kezdem érteni, miért nem doktoroznak - csak azért se - téged a kollégáid, meg is értem őket. Ha velük is ilyen paraszt vagy, megérdemled.
21: Ez arra jó, hogy a munkaügynél ezentúl így tartanak nyilván, ez a név szerepel a bérpapírodon, stb.
De az x osztályon Micike nem fogja tudni, hogy neked változott a neved.
Biztos fura, de én minden az én e-mail címemre érkező levélre válaszolok, akkor is, ha csak annyi van rajta, hogy kedves kollégák, akkor is, ha kedves Kovács Andrea, akkor is, ha kedves Andi, de még akkor is, ha csak annyi, hogy Andikám segíts már nekem ebben az ügyben. És még a főnökömnek sem írok úgy belső levelet, hogy Tisztelt XY igazgató úr, hanem csak Kedves Géza.
"És még a főnökömnek sem írok úgy belső levelet, hogy Tisztelt XY igazgató úr, hanem csak Kedves Géza.
"
Hát az te vagy én az életben nem írnék levelet senkinkek pláne a főnöknek nem úgy, hogy kedves... kedves, a francot kedves.
Tisztelt XY Úr/Hölgy. Elemi etika és három lépés távolság! Nem haverkodni van a munkahely.
Kedves... nem kedves, még hazudozzak is?
"21: Ez arra jó, hogy a munkaügynél ezentúl így tartanak nyilván, ez a név szerepel a bérpapírodon, stb."
Hát ez az! Hogy még ezen elemi dokumentumokon (ld bérpapír) SE.
"Tisztelt XY Úr/Hölgy. Elemi etika és három lépés távolság! Nem haverkodni van a munkahely. "
Azt, hogy hogyan kommunikálsz a kollégákkal, a munkahelyi etikett szabja meg, nem te. Multicégnél dolgozom, mindenki mindenkivel tegeződik, a recepciós kislány is a vezérigazgatóval, ha idejön a cég magángépével látogatóba. Nem sokáig maradna meg az, aki így viselkedne, mint te.:-)
"mindenkivel tegeződik, a recepciós kislány is a vezérigazgatóval, ha idejön a cég magángépével látogatóba. "
Tegyék azt más meg teszi ezt.
Egy percet nem dolgoznék olyan helyen ahol a recepciós az 50-es vezérigazgatót letegezi. Mi ez valami elmegyógyintézet?
De én is elküldeném a retekbe a "kislányt" ha tegezne. Tegezze a fiúját meg aki engedi.
Nem haverok vagyunk hierarchikus alá-fölérendeltség, nem őriztünk együtt libát.
Ez már tuti a szokásos munkaügyes kamu :D
Ilyen ember nem létezhet igazából :D
"Gondolom, ezentúl a családodtól is csak a Dr. XY megszólítást fogadod el :"
Majd azt én eldöntöm kitől mit fogadok el, köze hozzá senkinek kitől mit fogadok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!