Joga van az alkalmazottnak a megszerzett tudományos fokozattal memtörténő megszólítás kiköveteléséhez írásos dokumentumokban?
Mire gondolok: jelenléti ívek munkaívek szabadságos papírok körlevelek írásos utasítások stb.
Joga van az alkalmazottnak megkövetelni hogy őt teljes szabatos nevén szólítsák meg, melybe immáron a megszerzett tudományos fokozat is beleszámít (phd doktori cím)?
Annál is inkább mert a többi dolgozó esetében se kerülnek ezek elhagyásra van itt ifj., özv., Akárkiné X Gizike stb csak épp egy adott dolgozó esetében játszanak azzal hogy a Dr. címet lehagyják noha számtalanszor jelzésre került, hogy nem XY, hanem Dr. XY!
AZ utolsó húzás az lesz, hogy a küldött levelet utasítást az illető visszaküldi „címzett ismeretlennel”. Itt XY nincs, itt csak Dr. XY van, nem tudom kinek küldte a levelet kedves főnök úr-vajon ez kell?
Joga van az alkalmazottnak a megszerzett rang cím fokozat (mely immár a személyazonosító okmányban is szerepel!) használatának kiköveteléséhez?
Eddig mit tettél? Kinek jelezted? Mi volt a válasz? Ha nemleges válasz volt, mivel indokolták?
Milyen papírokon nem szerepel helyesen?
Pl. Gizike titkárnő tudja-e, hogy neked már nem az a neved, ami volt? Ha nem tudja, akkor miért írná máshogy a levelet, mint eddig?
Milyen munkahely az, ahol ilyen problémák egyáltalán felmerülnek?
Vagy külsős levelekről van szó? Ők tudhatnak egyáltalán a névváltozásról?
"nekik meg joguk van nem odaírni."
Te se érted a lényeget. Nekik joguk van nem odaírni de a cím birtokosának meg joga van erre való hivatkozással visszadobni. Körlevél? Kinek jött? Ott van a Dr? Akkor nem nekem.
Meg lehet tenni.
" vagy hisztizel tovább és előbb-utóbb a munkáltatód talál alkalmat arra, hogy megváljon tőled.
"
Erre azt tudom mondani, ha a helyzet nem rendeződik záros időn belül, nem lesz idejük megválni tőlem.
Megyek magamtól.
Ha egy cégnek egy magasan kvalifikált munkaerő ennyit ér, hogy ilyen piti szarság miatt hagyja elmenni-jobb is akkor.
Mert ezt az ügyet félreértés ne essék piti szarság kategóriába kell sorolni.
Ezzel a stílussal nem fogsz tudni érvényesülni a tudományos körökben sem. Nekem a doktori címmel rendelkező ismerőseim inkább azon lepődnek meg, ha nem tudományos körökben doktorozzák őket. Szerintünk inkább a titkárnők figyelnek csak oda, hogy így szólítsák őket. Ők nem ragaszkodnak hozzá.
A legtöbb vezető csak tudományos közléskor használja. Vagy ha olyan helyen dolgozik, pl. egyetem, ahol van jelentősége.
Ha te is egyetemen dolgozol, akkor megkövetelheted, más kérdés, hogy ott nem kell követelni, meg teljesen természetes.
Ha pl. az üzleti szektorban dolgozol, és a fokozatodnak az ég világon semmi köze a konkrét munkádhoz, akkor talán ezért nem foglalkoznak vele.
Arra miért nem válaszolsz, hogy a névváltozásodat, kinek, hogyan jelezted és mi volt rá a válasz?
Vagy ez a szokásos munkaügyes lázító kamu? Elfogytak a munkaszüneti napokkal és szabadságokkal kapcsolatos kérdések? :)
A stílusod kísértetiesen hasonlít az illető kérdezőéhez :D
"Csatold be a személyid és a PhD-okleveled másolatát."
persze. meg még mellé a bankkártyám pin kódját és a lakáskulcsomat is.
"persze. meg még mellé a bankkártyám pin kódját és a lakáskulcsomat is."
Normális vagy? Mégis miért kéne téged doktornak címezni, a bemondásodra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!