Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki lehet gyógyulni a halogatás...

Ki lehet gyógyulni a halogatásból?

Figyelt kérdés

Évek óta ilyen vagyok, de mostanában egyre jobban. Mindig halogatok, az utolsó pillanatig húzom a dolgaimat, ameddig csak lehetséges. Pedig tudom, hogy mikor mit kellene tennem, mégsem teszem, aztán az utolsó pillanatban kapkodhatok, mikor már nagyon beparázok. Utálok ilyen lenni, mégsem tudok ellene tenni.

Hogyan változhatnék?

2017. máj. 27. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ugyanez a helyzet...A válasz engem is érdekelne. Nekem a legnagyobb hátrányom a tanulásban jelentkezik ebből kifolyólag. Sosem bírok időben neki állni.
2017. máj. 27. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Én már majdnem elkezdtem kigyógyulni, csak eddig mindig elhalasztottam....
2017. máj. 27. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
ki
2017. máj. 27. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is régóta ilyen vagyok. A megoldás abban rejlik, hogy igazán akarni kell a probléma, illetve a feladat megoldását. Más nem fogja megcsinálni helyetted, csak gyűlnek a dolgok, megy az idő és semmi nem változik, mintha az ember egy hosszú álomban lenne és nem akar felkelni belőle. Nagyon nehéz kijönni ebből az állapotból, de nem lehetetlen, VASAKARAT kell hozzá, a kényelmes énünk legyőzése.
2017. máj. 28. 00:59
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Kell a közeledben lenni valakinek, aki motivál a tettekre, akkor sikerülni fog.
2017. máj. 28. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A titok(megoldás),az önszugerálásban van.

Ha tudod,hogy most meg kellene tenned valamit,el kell kezdened azon gondolkozni,hogy milyen jó dolog azt tenni,hisz képes vagy rá,sikerélményt ad,és különben is szereted,sőt,imádod azt tenni!Milyen jól fogod érezni magad végeztével,s arra mennyire szomjazol.

2017. máj. 29. 06:36
 7/9 A kérdező kommentje:

Engem is a tanulásban zavar leginkább, de az élet többi területén is ilyen vagyok.

"megy az idő és semmi nem változik, mintha az ember egy hosszú álomban lenne és nem akar felkelni belőle" - igen, pont így érzem magam.

Tudom, hogy vasakarat kellene, néha van is, de többnyire nincs. :S

Régebben nagyon jót tett nekem, hogy volt mellettem valaki - egy példakép -, aki motivált, de ő már nincs velem, és sajnos nincs helyette más... nehéz ügy...

Próbáltam magam szugerálni, hogy szeretem és imádom a tennivalómat, de az eléggé önbecsapás volt és nem bírtam magammal elhitetni, mert tényleg nem szeretem a tennivalóimat. XD

2017. jún. 2. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Talán ez segíthet:

Még egy cserkész könyvben olvastam:

Motiváld úgy magad, hogy egy adott feladat elvégzéséért jutalmazod magad. Pl. kitűződ célként, hogy megtanulsz egy tanagyagot, és amint ezt megtetted, akkor jutalmazod magad: azt te döntöd el, hogy megeszed a kedvenc csokid, meghallgatod a kedvenc zenédet, stb.

2017. jún. 3. 00:43
 9/9 A kérdező kommentje:
A jutalmazást is szoktam próbálni, de ritkán válik be.
2017. jún. 3. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!