Tényleg ekkora divat lett ma az LMBTQ?
Én nagyon sok ilyen rendezvényt és oldalt látok, mind neten mind élőben, és úgy veszem észre, hogy a fiatalok körében egyre népszerűbb a biszexualitás, meg hogy nem tudják eldönteni, hogy fiúk, vagy lányok.
Nekem semmi bajom a melegekkel, és elhiszem, főleg mert egy barátom meleg volt, és láttam mennyire szenved. Szóval ezt a részét elfogadom.
Na de ezt a deviáns "divatot", meg hogy lenyomják az emberek torkán, hogy nem léteznek nemek, hanem csak a társadalom miatt alakultak ki... na ez már nagyon sok.
"azokról akik tényleg divatozásból direkt úgy öltöznek és sminkelnek, úgy viselkednek mint a melegek"
Hidd el, ilyen nincs.
Ne mondd már, konkrétan nekem is van több ilyen figura is az ismerettségi körömben! Pedig nálunk még nem is akkora divat, mint az USA-ban.
12
Szóval nem melegek, de eljátsszák?
Mekkora hazugság ez itt az ellenoldalon :D
Nekem ez a bajom amúgy ezzel az egésszel:
Ez a srác papnak öltözött (vallásgyalázás), és nemzeti érzelmű fa **zopót írtak ki (nemzetgyalázás). Szóval summázva a dolgokat nekem addig nincsen bajom ezzel az egésszel, míg az elfogadást csinálják, de ez az egész pride egy alja provokáció. (Egyik éven még a máúnika sóból "Emma" is ott volt - Bedrogozva)
Legnagyobb bajom ez. Az LMBTQ közösség nem bírja a kritikát sem, és már az önmagában nácizmus meg kirekesztés, ellenben ők ilyen szintig elmennek. Meg a kettős mérce amit említettem már. Ez a srác pl elment magyarországról miután megverték. :D De olyan szöveggel, hogy itt kirekesztettség van meg gyűlölet. ... Éppenséggel csak azt felejtette el a drámából, hogy ő provokált. Én is megvertem volna.
Olyan nincs, hogy valaki melegként öltözik. Sztereotíp melegként, esetleg.
Egyébként visszásnak tartom az "előadom, hogy a saját nememhez vonzódom, én vagyok a buli arca, mekkora überkirálykúl gyerek vagyok, (holnap azért a vécébe nyomjuk az igazi buznyerákok fejét, ugye?)" színjátékot.
A nemi identitással mint olyannal nem tudok mit kezdeni. Jojózik a szemem a sok genderkategóriától, ugyanakkor ártalmasnak vélem a régi rendszert is, ahol a férfi/női kettősség az élet minden területébe beette magát, olyan orbitális hülyesêgeket eredményezve, mint "egy nő csak hosszú hajjal, szoknyában, fakanállal a kezében nő", "egy férfi nem sír", és társai, a lista terjedelmes.
*Ezért* mondjuk, hogy a nemi szerepeket a társadalom alakítja, nemzet és kor függvényében. Van, ahol ez nem okoz gondot, máshol/-kor viszont igen -- miért ne csináljam azt, amihez kedvem és tehetségem van, miért csináljak olyasmit, amiben nem vagyok jó, ami nem köt le? csak azért, mert ennek/annak születtem?
Szerintem nem lenne "divat" kifejezéseket pufogtatni (és ezáltal bekerülni a betűlevesbe), ha az ember *ember* lehetne, nem egy rohadt kétpólusú univerzum -- kinek kell a változatosság?! -- szükségszerűen egyik vagy másik oldala.
Hovatovább túl sokat foglalkozunk azzal, kinek mi van a lába között és azt mire használja. Ha nem ez volna a helyzet, ha igaz lenne az "élni és élni hagyni" elve, nem lenne miről beszélni -- nem lenne szükség LGBTQA+ érdekvédelmi szervezetekre, nőjogi aktivistákra, viharos kommentháborúkra, tüntetésekre, felvonulásokra. Mindenkit a saját, egyéni képességei szerint alkalmaznának vagy nem alkalmaznának -- nem azért, mert nő/férfi. Anikó lehessen gébjárműszerelő, ha alkalmas a feladatra, Karcsi meg hadd foglalkozzon ruhákkal/sminkekkel, ha ehhez van érzéke, *anélkül, hogy egy lélek is kiakadna*. Öltözködés, hajviselet, általános érdeklődési kör dettó. [Röhej, hogy a fantasy/kaland valamilyen szinten még mindig férfi műfajnak számít.]
Hja, utópia.
De azért szép gondolat.
Nehéz úgy beszélni a témáról, hogy az egyik oldalról jellemzően az elfogadó csőlátás hallatszik.
Angliában pár évente vagy évente szoktak felmérést tartani hasonló témákban. Megkérdezik egyes iskolák diákjait, anonim módon, hogy kihez vonzódnak, minek érzik magukat. Az elmúlt 10 évben óriásit ugrottak a számok. Egyre többen lettek melegek és egyre többen voltak bizonytalanok a szexuális vonzalmukkal kapcsolatban. És ebben bizony, ha tetszik, ha nem, szerepe van a médiának. Én elfogadó vagyok, de ettől még nem tagadom le, hogy vannak ilyen jellegű divathullámok és ezzel teljes mértékben egyetértenek az értelmesebb és más témákban is átgondoltam leszbikus és meleg ismerőseim is.
figyelemfelkeltés. valamilyen szinten mindeki figyelemre vágyik
ezek az emberek így próbalnak figyelmet szereni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!