A mai tizenéves (már 13 éves kortól is) lányok megjelenési stílusa (legfőképp öltözködés) miért hajaz a felnőtt nőékre?
Biztos neked is feltűnt már, hogy kamaszkortól, tinikorban főleg olyan sablonosan, cicababásan ribisen öltözködnek a lányok. Miért csak kevés van a pulcsis, farmeros, kócosan szexi bölcsész típusú természetes, smink nélküli fiatal lányokból? Számomra annyira visszataszító, hogy a nők 90%-a egy kaptafás küllemi megjelenést illetően ld. airmax cipő, cicanaci és társai, a belső világról már nem is beszélve. Miért alakult ez így?
Életkort és nemet is írj, köszi.
Mi az a "nőékre"? Esetleg NŐKÉRE akart lenni?
A mai fórumozók nagy része miért hajaz a totális analfabetizmusra?
Mert őket még lehet befolyásolni. Gondolj bele, 25 fölött azért már csak a legalja vesz air maxet, rajzolja meg a szemöldökét, és csücsörít iPhonenal. Tini korban pedig még az értelmesebbjét is ráveheti erre a közösség. Illik ebből kinőni, persze nem mindenkinek sikerül.
A belső világ már összetettebb dolog. Sok kislánnyal alig beszélgetnek otthon, és azt a keveset is a másik szülő besározása, panaszkodás, felnőttes problémák teszik ki. Nagyon kevés az egészséges anya-lánya, vagy főleg apa-lánya kapcsolat, ahol pedig együtt vannak a szülők és eleget foglalkoznak a gyerekkel, ott kevesebb az esély, hogy a kicsi befolyásolható lesz és ő is air maxet meg iPhonet fog kérni a szüleitől. Akit elhanyagolnak, az a közösségben keresi a kapaszkodót, oda akar tartozni (hiszen otthon nem tud sehova), és mivel ezt látja az Instagramon, kénytelen ő maga is beállni a sorba, hogy ezzel is egy közösségi élményben legyen része. A legtöbb osztályban van példa pulcsis, farmeros, kócos bölcsész típusú lányokra is, akiket sokszor kiközösítenek, vagy lenéznek, mert csendesebbek, és más az értékrendjük, a legtöbben meg ilyenkor még nem akarnak socially awkward helyzetbe kerülni, szóval ehhez kell a cicanaci, a zöld télikabát meg a visszahajtott tetejű felső. Nekem is visszataszító, ne aggódj, és azért a legtöbb felnőtt embernek is az. Aki menthető, az kinövi, aki meg nem, és 25 fölött is az Instagram alakítja az életét, azzal meg szerintem nem érdemes foglalkozni.
23/F
Egyrészt, a 13 év körüli kislányok/kisfiúk mindig is idősebbnek akarnak és akartak látszani a valóságnál. Pont ilyenkor vannak abban a korban, amikor serdülnek, férfivá/nővé kezdenek válni, érdeklődni kezdenek a másik nem iránt, szerelmesek lesznek stb. Ezektől máris felnőttnek érzik magukat, és viselkedésben, öltözködésben a felnőtteket (legalábbis a náluk idősebbeket) utánozzák. És ez mindig is így volt, 30 éve, 100 éve is, semmi különös nincs ebben, ez biológia.
Másrészt ezek a 13 évesek nem is a felnőttek öltözködését utánozzák igazából, hanem az idősebb kamaszokét, és a 20-on évesekét. A cicanaci és társai szerintem inkább a 16-25 éves korosztály ruhái, és nem a 40-50-es felnőtt korosztályé...
Én inkább azon szoktam megütközni, amikor pl. egy 40 éves nő öltözik úgy, mint egy 18 éves, mert már nem bírja elfogadni, hogy nem abban a korban van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!