Szerintetek tényleg nem lenne szabad egy magasan
funkcionáló autistának jogosít adni? És inkább egy
már balesetet okozott epilepsziának visszaadni? Az egyik
barátom szerint ez lenne a helyes. Szerintetek?
Akki átmegy a vizsgán annak jár a jogsi, elvégre ezt állapítja meg a vizsga.
Elég baj ha az embert megbélyegzik mert autista, epilepsziás vagy akármi, ha megfelelő gyógyszert kap h ne legyen rohama akkor vezethet ő is és te is.
2017. máj. 23. 20:59
2/11 A kérdező kommentje:
ő is vezethet, de tünetmentesnek kell lennie egy bizonyos ideig és visszakaphatja, de jelenleg NEM tünetmentes.
ha nem tünetmentes akkor nyilván ne vezessen
2017. máj. 23. 21:16
4/11 A kérdező kommentje:
nem az, máskülönben nem vonták volna be a jogsiját. Balesetet csinált a betegsége miatt. Én még soha nem csináltam balesetet...
Érdekesen gondolkodik a barátod, már ha egyáltalán lehet ezek után annak nevezni..:D
Ha annyira támogatja, hogy az epilepsziás haverjának jogsija legyen, majd megnézném, mit szól, ha pl. az ő egyik rokona hal meg egy balesetben, amit egy epilepsziás okozott, mert elájult a volánnál..
Ha jól sikerült a teszted meg a forgalmi vizsgád is, azt azt jelenti, hogy alkalmas vagy a vezetésre, nálad még attól sem lehet tartani, hogy elájulsz vezetés közben, szóval kisebb eséllyel okozol valaha is balesetet, mintha epilepsziás lennél..Nem is értem, mi a probléma akkor.
2017. máj. 24. 01:57
Egy huszonéves barátom, pár évvel ezelőtt autóbalesetben halt meg, mert a szembejövőnek epilepsziás rohama volt éppen.
2017. máj. 24. 08:11
7/11 A kérdező kommentje:
"Nem is értem, mi a probléma akkor."
az a baja, hogy ez fogyatékosságként van számon tartva, és szerinte fogyatékos ne vezessen.
Utolsó, részvétem! :(
8/11 A kérdező kommentje:
amúgy a kressz 100% lett nekem.
9/11 anonim válasza:
Ne hallgass a barátodra, biztos valamilyen érzelmi hatás alatt mondta ezt neked.
2017. máj. 25. 14:34
Nem minden fekete vagy fehér. A barátod bizonyára nem tud sokat az autizmusról, ha ennyire sarkítva látja ezt a dolgot. Ha megasan funkcionálsz és átmentél a vizsgákon, akkor jár a jogsi. Ugyanígy ha önálló és cselekvőképes vagy, jár a szevezeti jog, az önrendelkezés, stb. Fogyatékosság ide vagy oda, ha képes vagy biztonságosan vezetni, akkor vezethetsz és kész. Az epilepszia ezzel szemben betegség, nyilván amíg nem tünetmentes, nem veszélyeztetheti önmagát és másokat egy esetleges baleset okozásával. Nyilván egy súlyos autit nem fog senki a volán mögé ültetni és egy tünetmentes epilepsziástól sem veszik el a jogsit. Anno tőlem is kérdezték már, hogy lehet-e jogsim, illetve hogy biztosan azért nincs, mert hozzád hasonlóan magasan funkcionáló auti vagyok és nem kaphatok. Pedig csak nem szeretem az autókat, maradok a busznál és a biciklinél.
2017. máj. 25. 18:42
Kapcsolódó kérdések: