Rossz ember az, aki egy mentálisan beteg emberre haragszik?
Ha vmi rosszat tesz beteg akkor jogos, akkor is ha a betegsége miatt nem tehet róla, persze ha nem tehet róla akkor nem szabad hogy olyan következményei legyenek mintha egészséges lenne.
Ha viszont csak azért haragszik rá mert beteg, az nem helyes. Sajnos sokan másodrendű emberként tekintenek rá ha bármilyen mentális problémája van az illetőnek, akár csak egy sima depresszió.
Attól függ, Vannak olyan fajta mentális betegek, akik tudatosan gonoszak: a pszichopaták, szociopaták. Rájuk lehet haragudni, ha valaki így érez irántuk,
bár én nem haragszom senkire, legfeljebb átmenetileg felborzaszt, nyugtalanít azoknak a viselkedése, hozzáállása, amikor valami ostoba gonosz dolgot művelnek.
Egészen más eset pl down kóros. Olykor tényleg fárasztó az ő tudatszintjükön kommuikálni velük, és megterhelő tud lenni a túlzott érzelmi tapadásuk, és az ÖNTUDATLAN tapintatlanságuk,
azonban nem tehetnek az értelmi fogyatékosságukról, ráadásul jószívűek. Ők inkább csak "hibáznak" bizonyos téren, de nincs bennük szándékos ártás - a pszichopatákkal ellentétben. A down kórosokra haragudni ostobaság akkor is, ha esetleg súlyos hibát követnek el.
Bár eltérő az értelmi fogyaték, közöttük. Vannak enyhén értelmi fogyatékkal élő down-osok, ők nem szorulnak gyámra, még házasodhatnak is, felelősek tetteikért.
A súlyosabb down-osok azonban épp úgy
nem vonhatóak felelősségre, mint senki, amíg kisgyermek (10 év alatti).
(A tizenéves kor meg társadalomfüggő, hol hogyan ítélik meg a tetteiket.)
Paranoid, szociopata, bipoláris személyiség.
Súlyos dolgot tett, olyat ami egész életed megnehezíti.
Nem tettem semmi rosszat, efelől biztos vagyok.
Magától értetődőnek kell lennie, hogy nem haragudhatsz egy paranoid, stb. (és nem szociopata emberre).
A türelem gyakorlása nagyon fontos. A harag rossz szándékú.
Megértően kell egy lelkileg beteg ember felé fordulni. Ha nem megy, akkor tanácsot kell kérni. Kérd Isten segítségét imában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!