Buszozás közben ti is szoktátok figyelni az autósok arcát? Hogy egy-egy tragacs- ill. luxusautót milyen ember vezet?
Szerintem nagyon érdekes dolog és egy kisebb társadalomtudományi/pszichológiai diplomamunkát is lehetne belőle írni, hogy egy-egy ember külsejéből mennyire lehet következtetni az anyagi helyzetére, illetve a személyisége vajon mennyire feleltethető meg az általa vezetett autó presztízsértékével. Tegnap például hazafele menet rengetegféle embert láttam különböző autók kormánya mögött.
* csinos szőke csaj -> 7-10 éves használt 6-os BMW kabrió
* fiatal jóképű huszonéves pasi a csinos barátnőjével -> vadiúj 3-as BMW
* ősz hajú/szakállú idős szemüveges férfi a házastársával -> drága Audi Q7-es
* alacsony molett anyuka a pici gyerekével -> elég használt Opel Corsa
* szőke hajú nagyon jól öltözött dekoratív lány -> Porsche Cayenne
* fiatal huszonéves kölyök -> Suzuki Swift (2. generációs, a "bádogdoboz")
És még sorolhatnám.
Lehet nekem van sok időm ilyenekkel foglalkozni, de annyira szívesen elbeszélgetnék velük és személyesen is megismerném őket. Vajon mivel foglalkoznak, milyen a személyiségük (introvertált, extrovertált) miért éppen ilyen autót vásároltak stb.
Az is érdekes, hogy néha azért jóképű pasikat is látok rossz autóban (régebbi Suzuki), de csinos nőket szinte sosem látok 2-3 milliónál kisebb értékű autó volánja mögött. Na erre pl. tényleg nagyon kíváncsi lennék és ezt légyszi válaszoljátok meg. De úgy összességében az egész kérdéssel kapcsolatban kíváncsi vagyok a véleményeitekre.
Én egy 19 éves Feliciával járok.
Új kocsi helyett a Fiamnak segítettem anyagilag lakásvásárlásban,és jó magamnak is gyönyörű lakásom van.
Nincs egy fillér adósságom sem,és milliós nagyságrendű hobbim van.
Na most akkor egy öreg Skoda alapján gondolom egy csóró kis lúzert látnál bennem,de fogalmad sincs a háttérről...
Engem nem érdekel nagyon az autó,ezért nem költök rá sok pénzt.
Igen, én is fölnézek néha a buszra/villamosra.
Ahogy írod...... egy tanulmány.
Egy szakadt ápolatlan csavargó, egy iskolába menő álmos tini, egy bamba munkából hazafelé tartó középkorú, egy bevásárlóúton levő nyugdíjas.
Na és ott vagy Te, aki szintén csak néz ki a fejéből, és akinek ilyen marhaságokon kattog az agya.
Talán annyi a különbség, hogy nem én akarom megkérdezni, hogy miért ültök a buszon, hogy miért nem sétáltok, bringáztok, vagy hogy miért nem vásároltok autót?
Mert nem tartozik rám!
További jó nézelődést, és szép utat.
Miquel!
Ma nekem, holnap neked.
Legutóbb nálad volt a lépéselőny... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!