Egy tipikus fiatalos 30-as nőnek - akinek nem tudom hogy köszönjek - illik egy szolid "Szép napot"-al köszönni?
Iszonyatosan nehéz - és talán a legnehezebb - kitalálni, hogyan köszönjek, amikor egy fiatalos, de már 30 körüli vagy idősebb nővel találkozok (23 vagyok). A "Jó napot kívánok" az nagyon fagyos és életidegen, a "Kezét csókolom" köszönést azt hiszem nem is kell ecsetelni, a "Szia" meg adott esetben elég bunkó hatást is kelt, főleg ha az illető női egy tipikus értelmiségi, akinek a szolgáltatását igénybe veszem. Például pszichológus/szexológus vagy karriertanácsadó (tehát olyanokra gondolok, ahol a kötetlen/laza viszony az első perctől megvan, de mégis valami célból vagyok nála). Ezért gondoltam a "Szép napot" köszönési formára. Az nekem kissé laza, de egyben távolságtartónak is hangzik. Tipikusan ilyen fiatalos, laza nőkre gondolok:
Nekik hogy illik köszönnie egy 23 éves srácnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!