Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról, hogy az olyan embereken akik halmozottan és súlyosan értelmi fogyatékosak, kegyesen, eutonáziát lehetne alkalmazni? 20f

Figyelt kérdés
Mondjuk van egy ember, - sajnos láttam ilyet- aki halmozottan fogyatékos, se beszélni, se kommunikálni nem tud. Ordít, gágog, artikulálatlan hangokat ad. Szerintem kíméletes lenne az eutonázia az ilyen esetben. Az illető is szenved, és a környezete is, sőt az állam is akinek el kell tartania. Nektek erről mi a véleményetek?
2017. máj. 14. 18:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
18%

az idős ember ellátása teljesen természetes?

hol?

szerintem válaszoló még nem voltál krónikus belgyógyászati osztályon,más néven elfekvőben.

ott fekszenek magatehetetlenül az idősek és gyakorlatilag éhen halnak,mert az etetésükre nincsen ember,az intravénás táplálásra,felerősítésre meg nincsen pénz,ahogy a lelki állapotuk-krónikus depresszió-kivizsgálása és kezelésére sincsen 1 ember sem.

a halál fajták közül az egyik legméltatlanabb.

2017. máj. 14. 23:09
 22/28 anonim ***** válasza:
64%
#21 sajnos sok öregotthon is ilyen. Nincs elég ember gyakorlatilag meghalni küldöd be az idősembert. Egy ismerősöm anyukáját napokig hagyták a saját pisijébe feküdni és nem figyeltek oda rá hogy eszik meg iszik. A rokonoknak kellett kaját bevinni. A gyógyszereit beadagolták de azt nem nézték meg hogy beveszi e hanem csak kirakták neki egy tálba. 1 hónap után elhunyt. Nem egy ilyen esetet hallottam. Mind ezt 180,000t havonta.
2017. máj. 14. 23:22
 23/28 anonim ***** válasza:

# 21

A magam részéről veszem teljesen természetesnek, így értettem.

2017. máj. 14. 23:37
 24/28 Sunshinedoll ***** válasza:
0%
???? Mi az, hogy kegyesen eutanáziát miaf-sz. miaf-sz.
2017. máj. 15. 10:20
 25/28 anonim ***** válasza:

#19, igen, természetes hogy támogassuk az időseket, mert rászolgáltak. Ez legyen élhető nyugdíj, bármilyen segítség, ok.

De az amikor már teljesen magatehetlen, és pelenkázni kell, meg kiskanállal (rosszabb esetben szondával) etetni, na arra nem szolgált rá senki sem. Arra hogy minden emberi méltóságától megfosztva feküdjön a saját piszkában, na ezt senki nem érdemli meg. Én sem szeretném ezt megélni, de a szüleim se szeretném hogy ide jussanak. És ne mondja senki hogy az még élet.

Meg olyan is van aki teljesen elbutul, és a saját szarát is megeszi mert azt hiszi süti. Ilyet konkrét példát tudok. Na ez sem élet. Egy ember sem érdemel ilyen csúf véget. A kutyát is elaltatjuk ha már csak szenved. Az embernek miért kell akár évekig szenvednie?

2017. máj. 15. 11:06
 26/28 anonim ***** válasza:
Én támogatnám, abban az esetben, ha az illető nem mondja azt, hogy "nem, én élni szeretnék". Bár gondolom, aki ennyire halmozottan fogyatékos, az nem képes ezt kimondani vagy ezen elgondolkodni.
2017. máj. 15. 12:04
 27/28 anonim ***** válasza:
51%

"Az illető is szenved"

Ezt te honnan tudod?

Nagyon bátor kijelentés ez, szinte kinyilatkoztatás.

A Mindenttudó kinyilatkoztatása. Így van és kész, vita nincs, punk-tum!

Amikor valakinek az életéről beszélsz, akkor azért egy szemernyi kétkedés lehetne benned!

Amit írsz, az a te személyes véleményed. De nem vagyok biztos benne, hogy Ők is így gondolják.

[Csupán tiszteletből és nagyrabecsülésből írtam nagy ő-vel az ők-et. Tisztelem őket. Nagyon nehéz sors az övéké. Innen legalábbis az én szemszögemből nézve. De nem tartom lehetetlennek, hogy ők is képesek a boldogságra.]

2017. máj. 17. 16:14
 28/28 anonim ***** válasza:
A nagy vallásra hivatkozó ellenzők sokszor meleg vagy pedofil, képmutató, ájtatos manó papok. A kutyának is van joga a lehető legkevesebb szenvedéssel meghalni, az embereknek is kellene biztosítani ezt a jogot az aktív eutanázia álltal.
2019. nov. 12. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!