Nektek mi a véleményetek arról, hogy az olyan embereken akik halmozottan és súlyosan értelmi fogyatékosak, kegyesen, eutonáziát lehetne alkalmazni? 20f
:) tenyleg!
Valaki irja, h akkor tamogatja, ha az illeto beleegyezik. Hogyan tudna donteni ilyenrol vki, aki mondjuk nincs tudatanal, vagy nagyjabol egy ebihal ertelmi szintjen van, pohar vizet nem tud kerni? Nem jo, h mestersegesen eletben tartjak oket egy halom gyogyszerrel, meg mar szuletesuktol fogva mutetek sorozataval, mert ennek konkretan semmi ertelme nincs!
"ő teljesen boldog úgy ahogy van"
Ha boldog, akkor miért kellene rajta "kegyesen eutanáziát végrehajtani"?
Ha szenved és ezért akarja, akkor lehessen, persze. De ha boldog úgy, akkor miért?
visszaélésekre adhatna ez okot és oda vezetne,hogy 65-70 évesen bekerülsz a kórházba egy csip-csup problémával és sunyiban kinyírnak a ge-cibe,mivel már a társadalom számára nyugdíjasként nem vagy hasznos,vagy drága a kezelésed.
vagy akár fiatalként is megléphetnék veled szemben,ha éppen magatehetetlen állapotban fekszel,csak 1 aláírás kell hozzá és kapod is a szurit.
egy ilyen országban ahol a döntéshozókban nincsen meg az alapszintű erkölcs és a politikus bűnözés erény,semmi olyasmit nem támogatnék ami ilyen szintű hatalmat adhat a hatalom kezébe amivel garantáltan visszaélnének.
mert ezzel kb azt támogatnám,hogy bárkit aki felesleges,vagy nem támogat betegnek nyilvánítok és legálisan kinyírtathatom.
Egyetértek én is, sőt én is kiterjeszteném bárkire aki már csak szenved, és semmi esélye már a gyógyulásra (pl végstádiumos rákos, vagy öregség/baleset miatt magatehetetlenné vált, teljesen lebénult (csak aki teljesen, mert kerekesszékkel lehet élni)).
A gyerekeknél az a baj, hogy újszülött korban nem lehet tudni mennyire sérült az agya, az később derül ki. Magzat korban pedig nem lehet minden betegségre szűrni, hisz talán többszáz féle is van, lehetetlen annyit kivizsgálni, legfeljebb a leggyakoribbakat (mint ahogy a down-kórt). Nagyon sok ilyen gyereket láttam már, s van aki bár hülyének tűnik mégsem az. Persze van aki tényleg totál zokni. Az ő életüknek tényleg semmi értelme, a szülei csak szenvednek, és esélyes hogy elveszi a lehetőséget egy egészségestől, mivel az anyja minden idejét leköti, nem fér mellé másik (mondjuk láttam már kivételt).
Támogatnám.
Joga van az élethez? Cseszheted ha nem életképes.
Egy idős embert ellátni az teljesen természetes, rászolgált, de olyat aki egész életében csak vegetált, vagy vegetálni fog az senkinek sem jó.
Genetikai vizsgálat van, de a tényleg megbízható vizsgálatok vetélési kockázattal járnak. Olykor áldozatul esnek teljesen egészséges embriók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!