Szerintetek ciki amikor valaki a boltban a pénztárnál pár dolgot visszaad a pénztárosnak, mert a végösszegnél kiderül, hogy nincs pénze mindenre amit venni akart?
Fiatal vagyok és időnként így járok, pedig igyekszem csak a legszükségesebbeket és azokból is a legolcsóbbat venni, és nincs annyi időm vásárláskor, hogy mindent kiszámoljak, amikor leveszek a polcról.
Pl. visszaadok egy fűszert, hogy kijöjjön a fogkrém.
Hát, annyira nem ciki, hidd el, akik mögötted állnak, hazaérve már nem is emlékeznek rád, de ha ennyire kellemetlennek érzed, akkor tényleg nem árt egy kis matematika. Egyszerű összeadás.
Az szerintem cikibb, amikor valaki kifizeti az árut, aztán amikor visszaadnak neki, akkor tudja csak kiszámolni mennyi pénze maradt, és még vesz valamit, aztán megint a visszajáró erejéig vesz még valamit. "Há ákkó tessék már még ádni egy rágót! Gyóóóó, még mindig márádt píz, há' akkor még tessék adni még egy kiflit." Ilyet sajnos sokszor tapasztaltam.
Azt írták előttem,hogy nem ciki. De azért mégis mindenki éreztette a válaszában,hogy igenis,az...
Én is jártam úgy,hogy valamiért elutasította a kártyámat a terminál,és nem tudtam fizetni. A pénztáros máris úgy nézett rám,mintha egy utolsó söpredék lennék.
Nem ciki, ha valakinek nincs pénze egy nagy bevásárlásra. Sajnos rengeteg ember nem vehet meg sok dolgot.
DE! Az viszont ciki, hogy mennyire figyelmetlenek és önzők az emberek. Egy tini képes összeadni a telefonján pár számot vagy fejben nagyjából megsaccolni a végösszeget. Minimális figyelem kell a dologhoz és mindjárt nem tartja fel az ember a sort. Néhányszor láttam már hasonló szitut és nem pár 100 forintos különbségekről volt szó, hanem több 1000 forintosokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!