Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ciki amikor...

Szerintetek ciki amikor valaki a boltban a pénztárnál pár dolgot visszaad a pénztárosnak, mert a végösszegnél kiderül, hogy nincs pénze mindenre amit venni akart?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok és időnként így járok, pedig igyekszem csak a legszükségesebbeket és azokból is a legolcsóbbat venni, és nincs annyi időm vásárláskor, hogy mindent kiszámoljak, amikor leveszek a polcról.

Pl. visszaadok egy fűszert, hogy kijöjjön a fogkrém.

2017. máj. 11. 19:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát, annyira nem ciki, hidd el, akik mögötted állnak, hazaérve már nem is emlékeznek rád, de ha ennyire kellemetlennek érzed, akkor tényleg nem árt egy kis matematika. Egyszerű összeadás.

Az szerintem cikibb, amikor valaki kifizeti az árut, aztán amikor visszaadnak neki, akkor tudja csak kiszámolni mennyi pénze maradt, és még vesz valamit, aztán megint a visszajáró erejéig vesz még valamit. "Há ákkó tessék már még ádni egy rágót! Gyóóóó, még mindig márádt píz, há' akkor még tessék adni még egy kiflit." Ilyet sajnos sokszor tapasztaltam.

2017. máj. 11. 20:00
 12/16 anonim ***** válasza:
81%
Akkor átvágott a pénztáros. Egyszer velem is ugyanezt tették és ugyanígy, egy nagy áruházláncban. Pontosan 3 ezer aprom összegyűlt, 200, illetve nemi 100 Ft érmeben. A pénztáros már menet közben szórta be a pénzt a kasszába, nem figyeltem, kiboritottam neki az aprót, és otthon vettem észre, lehúzott 500 ft-tal. Nagyon pipa lettem, nem is a pénz miatt , hanem a történet miatt. Írtam egy levelet a központjába, visszamentek kamerán, percre pontosan tudtam, a blokk alapján, de nem tudták ők sem beazonosítani, hogy mennyi volt az annyi. Küldték 500 Ft értékben egy utalványt.
2017. máj. 11. 20:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Azt írták előttem,hogy nem ciki. De azért mégis mindenki éreztette a válaszában,hogy igenis,az...

Én is jártam úgy,hogy valamiért elutasította a kártyámat a terminál,és nem tudtam fizetni. A pénztáros máris úgy nézett rám,mintha egy utolsó söpredék lennék.

2017. máj. 11. 21:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Egyszer-kétszer előfordul, nem ciki. De ha folyamatosan, az már az. Azért vásárlás közben egyáltalán nem olyan nehéz kiszámolni, hogy kb. mennyire jön ki a végösszeg. Nem kell forintra pontosan összeadnod mindent. Elég, ha látod, hogy az egyik cucc, kb. 300 forint, a másik kb. 1200, a harmadik meg kb. 2000, akkor olyan 4000 forintnak minimum lennie kell nálad. Ha ezzel szemben csak 3000 forintod van, akkor az nem lesz elég. Ehhez a számoláshoz nem kell mégcsak megállnod sem a vásárlás folyamán. Én úgy szoktam bevásárolni, hogy berohanok a boltba és végigszáguldok az áruházon, pontosan tudom, mi hol van, közben nagyjából összeadom fejben, hogy nagyságrendileg tudjam, mennyit kell majd fizetnem. Ez nem csak azért jó, mert megtudom, hogy van-e nálam annyi kápé, de azért is, mert rögtön feltűnik, ha a pénztárnál valamit esetleg kétszer húz le vagy ha félre van árazva egy termék és emiatt többe kerül, mint amire én számítottam. Akkor még időben tudok reklamálni. Pénztártól való távozás után már nem biztos, hogy elhiszik a reklamációt, aztán meg én szívok, ha többet kell fizetni!
2017. máj. 11. 22:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem ciki, ha valakinek nincs pénze egy nagy bevásárlásra. Sajnos rengeteg ember nem vehet meg sok dolgot.

DE! Az viszont ciki, hogy mennyire figyelmetlenek és önzők az emberek. Egy tini képes összeadni a telefonján pár számot vagy fejben nagyjából megsaccolni a végösszeget. Minimális figyelem kell a dologhoz és mindjárt nem tartja fel az ember a sort. Néhányszor láttam már hasonló szitut és nem pár 100 forintos különbségekről volt szó, hanem több 1000 forintosokról.

2017. máj. 12. 09:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Napi szinten vannak ilyenek, szóval nem vagy egyedül. Megesik. Lehet kellemetlen, inkább a mögötted álló semmint az eladó miatt.
2017. máj. 25. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!