Mit gondoltok erről, egy kicsi gyerek miért mondhat ilyet?
Kiskorban úgy tűnik, hogy kukásnak a legmenőbb lenni, egész nap a nap autón csüngeni :D
Aztán ahogy nő az ember, megtudja, hogy ez mivel jár.
A kisgyerek valószínűleg még nem fogja fel, hogy egy hajléktalan milyen problémával is járni. Később majd rájön :) Nem kell ezen csodálkozni.
A gyerekek többnyire még tiszta lelkűek, kedvesek és őszintén, nem tudnak túl sokat a világról.
Aztán hogy felnőttkorában ez megmarad-e benne, ki tudja. Van, akiből ugye szociális munkás lesz, annyira szívén viseli a rászorulók sorsát felnőttkorában is. Van, akiből ez kiveszik. Én pl. az utóbbi kategória voltam. Még minitini koromban is úgy voltam vele, hogy majd én úgy önkénteskedek, segítek a hajléktalanoknak stb. Csak akkor még burokban éltem, és nem láttam, ténylegesen mi folyik. Sok hajléktalant látok, ismerek, mert olyan környéken lakom, és rengetegen vannak, akik csak a saját hibájukból kerültek oda, és semmit nem tesznek azért, hogy kikerüljenek onnét, de persze elvárják, hogy pénzelje őket más... ha segítesz neki, úgy "hálálja" meg... aztán az ember egy idő után megunja, hogy most nézegesse, melyik hajléktalan érdemli meg a segítséget, melyik nem. Plusz felnőttkoromra rájöttem, én azért mégsem vagyok egy überempatikus alkat, és a saját gondjaim mellett nem tudnék vagy akarnék időt szakítani ilyesmire. De más meg teljesen másképp gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!