Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent, ha valaki műszaki...

Mit jelent, ha valaki műszaki beállítottságú?

Figyelt kérdés
Jó vagyok matekból és fizikából is, mindent értek amiről tanulunk. (5-ösöm van csak). Nem tudom, hogy mennyire számít, de kitöltöttem a Mensa tesztet és 113 iq-m an elvileg. (15 éves vagyok)Az iq szintem még fejlődhet? Jól tudok rajzolni, viszont félek építészmérnöknek menni, mert mondják, hogy inkább humán beálítottságú vagyok. Szóval milyen az, aki műszaki beálítottságú? És szerintetek lehetnék- e építészmérnök?
2017. máj. 6. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Építészmérnök vagyok. Érdekes szak, nem kimondottan humán és nem is kimondottan reál beállítású a dolog. Igazából én pont ezért szeretem, mert igencsak sokrétű.

Egyébként 15 évesként még felesleges ezen aggódnod. Ha érettségikor is így gondolod, hogy ez akarsz lenni, akkor irány a magasépítő technikusi és ott majd jobban megismered a szakmát és megtudod, hogy valóban érdekel-e. Én is így csináltam és nekem bejött.

Mellesleg mint minden mérnöki szakhoz, ehhez sem a lexikális tudás, hanem a problémamegoldó képesség fontos. A többit pedig úgyis megtanulja az ember az egyetemen, vagy a munkában később.. Arra viszont készülj, hogy pokolian sokat kell rajzolni, makettezni és esetleg festeni is. Szóval ha ez nem megy, akkor lehet, hogy mégsem célszerű próbálkozni.

2017. máj. 6. 15:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Tudom, kicsit furcsa, hogy 15 évesen ilyen dolgokon aggódók, de nagyon régóta szeretném ezt. Igazából valami családi vonás, hogy mind érdeklődünk az építészet iránt. És az utolsó három dolog amit mondtál (rajz, makett, festés) ezeket imádom csinalni, szoval az ilyen dolgokkal nem lesz problémám, ha tényleg egy építészmérnöki karon kötök ki.
2017. máj. 6. 22:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor érdemes megpróbálni és ha ott leszel nem szabad feladni az első pár kudarc után, mert nem lesz könnyű.
2017. máj. 7. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!