Maximalista vagyok. Mit tegyek? Szeretnék valahogy változtatni! 13/L
Na szóval.Én már első óta mindig a legjobbat szeretném,azt várom el magamtól,és hogyha nem úgy sikerült hát akkor volt,hogy sírtam,3 napon keresztül csak tanultam stb.Első négyesemet hatodikban kaptam egy informatika röpdolgozat miatt,egész este sírtam miatta.Tudom,hogy beteges.Most vagyok hetedikes egy hatosztályos gimiben,es mar nagyon sokan mondták,hogy változtassak,mert ez minden csak nem gyerekkor.Igyekszem,de nem nagyon sikerül.Az egész osztállyal jóban vagyok,évfolyamtársakkal is,tanárokkal jó a kapcsolatom,ilyen téren nincssemmi probléma.
A tanácsokat,válaszokat előre is köszönöm!
Egy bizonyos mértékig jó, ha az ember maximalista, de gondolom te is látod, hogy ez inkább árt, minthogy jó lenne. Ha jól vettem le a szövegből, hatodikban kaptad az első jegyed, ami nem ötös? Ha így van, akkor nagyon ügyes vagy és gratulálok, de hidd el, nem kell mindig mindenből ötösnek lenni. Nekem is van ilyen osztálytársam...
Szerintem tanulj persze meg gondolj a jövődre, de ne vidd túlzásba. Nem kell suli után azonnal nekiállni tanulni vagy este 11-ig a könyv fölött ülni. Gondold végig, mik azok a tantárgyak, amiket szeretsz vagy fontosak neked valamilyen szempontból és azokra hajts, azokra fordíta több energiát. Például ha orvos akarsz lenni (most csak mondtam valamit), akkor főként foglalkozz a biosszal, kémiával, fizikával, legyél abból ötös, nézz utána. A többi tantárgyból is tanulj, de semmi baj nem lesz, ha nem ötöst írsz belőlük. Ja meg szerintem azt is gondold át, hogy fog-e számítani? Nagyon jó tanács, én is úgy hallottam. Ha kapsz egy 3-ast egy dolgozatra, gondold végig hogy fog ez neked számítani? Valószínűleg nem. Hatosztályos gimibe jársz (egyébként én is abba járok), hetedikes vagy, a kutyát sem fogja érdekelni sem 1, sem 30 év múlva az, hogy te ebből meg ebből a tantárgyból egy röpdogára mondjuk 3-ast kaptál.
Nekem van/volt mindenféle jegyem, én így gondolkozom ezzel kapcsolatban. A dolgozatokra szoktam készülni, a leckéket megírom, szóval nem lesz*rom az iskolát, de mégsem vagyok mindenből ötös, sem kitűnő. Nekem most félévkor két 5-ösöm lett, két 3-asom és a többi 4-es. Nem zavart. Persze előfordul ritkán, hogy sírok vagy szomorú vagyok, de nem 4-esért, hanem általában 1-esnél szoktam és nem mindig. És sajnos amint idősödsz egyre nehezebb lesz a tananyag és nem lehet mindig mindenből a maximumot teljesíteni vagy különben tényleg nem lesz semmi gyerekkorod. Nem tudom, hogy hogyan néz ki egy napod, de szerintem elég az, ha a suliban figyelsz, dolgozol az órán, hazamész, tartasz egy kis pihenőt, aztán leckét írsz, készülsz a dolgozatra amíg úgy érzed, hogy nem tudod. Ennyi bőven elég.
Egy nyolcadikos, hatosztályos gimibe járó lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!