Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket nem zavar a rengetek...

Titeket nem zavar a rengetek sok "öreg" az utcán, de legfőképp a tömegközlekedési eszközökön?

Figyelt kérdés

Mikor dolgozni jártam korán reggel, az öregek rendszeresen ott tolongtak a buszoknál és a boltban, ha kicsit később mentem, mikor a gyerekek elindulnak iskolába, akkor is ott voltak az öregek, képesek voltak fellökni a kisgyerekeket, csak hogy legyen helyük. Délután mikor jöttem haza 4 után, ugyanez, utcán, boltba, buszon, villamoson ott szambáznak.

Sajnos nemrég megszűnt a munkahelyem, így 2-3 naponta délelőtt vagy délután elmegyek bevásárolni, illetve az elmúlt 1 hétben volt pár állásinterjúm. Ma is épp mentem egyre, 12:30-kor felszálltam a villamosra (az ember azt gondolná ebédidő van), hát tele volt 55-60 + osokkal. Egy üres helyet találtam, így leültem. Utána minden megállónál felszállt pár 60 és a halál közötti, persze néztek rám, elvárták volna, hogy adjam át a helyet, olyan volt a járat, mint ami a halálba megy, csak én voltam 60 alatti.

Rettentően bosszant, hogy tele van minden öregekkel, az utcán is ott bolyonganak, de még a tömegközlekedési eszközön se ülhet nyugodtan az ember. Pár napja az egyik képes volt egy 1 éves kisgyereket felállíttatni, mondván, hogy ő öregebb! Láthatóan semmi baja egyik-másiknak, talán jobb egészségnek örvend, mint én, de a korából kifolyólag követelné magának a helyet. Ha annyira betegek, akkor minek flangálnak állandóan az utcán, boltban? Sőt visszafelé beugrottam egy bevásárlóközpontba megebédelni, hát ott is a sok nyugger bolyongott. Persze most nem azokról beszélek, akik szemmel láthatóan idősek, bottal járnak, látszik rajtuk, hogy alig élnek, mert esetükben ahogy meglátom állok is fel, hanem azokkal a pofátlanokkal van bajom, akik jobb dolguk híján járják az utcákat, boltokat, kedvencük a csúcsforgalom, nem baj, hogy a gyerek, dolgozó ember elkésik a munkahelyéről, mert nem fér fel a járatra, arrébb löknek mindenkit mint a tank.

Csak nekem vannak ilyen rossz tapasztalataim vagy nektek is?

2017. ápr. 26. 15:29
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Azt végképp nem értem, hogy a nyugdíjasok miért utazhatnak ingyen, de erről hajlamos vagyok inkább megfeledkezni, hogy ne idegesítsem magam. Hiszen ha belegondolunk az egy dolog, hogy fizették éveken át a nyugdíjjárulékot, cserébe most megkapják a nyugdíjukat. Na de tudtommal nem fizetett "utazási járulékot", hogy nyugdíjas éveikre ingyen igénybe vehessék a tömegközlekedést. /Arról nem is beszélve, hogy sokan 40-50 évesen rokkant nyugdíjba vonultak úgy, hogy semmi bajuk. Épp pár hónapja voltam fültanúja egy 4 fős nyugdíjas "klubbnak" a vonaton, akik azt mesélték egymás között vígan, kutya bajuk se volt, épp kirándulni mentek, hogy milyen szerencséjük volt nekik még, hogy csak kérvényezték a rokkant nyugdíjat, mikor még boldog, boldogtalan megkapta, mert már mindenkit elküldenek. Az egyiknek a kora is kiderült: Teljesen fel volt háborodva, hogyha nem kapta volna meg pár éve a rokkantság jelzőt, akkor még most 54! évesen is dolgoznia kellene./

Értem én, hogy a "csekélyke kis" nyugdíjukból nem telik teljes árú jegyre vagy bérletre, de ha a diákoknak is akik tankötelesek, napi szinten kell járniuk az iskolába meg kell venni a 90%-os bérletet avagy az 50%-os jegyet, akkor szerintem a nyugdíjasok is tudnának ennyit finanszírozni, feltehetően csökkenne a számuk a járatokon. Igen, arról ne is beszéljünk, hogy ők nem fizetnek a szolgáltatásért, de képesek követelni a helyeket, esetleg tank módjára előrenyomulni a reggeli csúcsforgalomban, akkor érdekes elmúlik minden bajuk. Láttam már olyat, hogy az öregasszony a buszon megjátszotta a nagy beteget, aki már állni se tud, így követelve magának a helyet, majd kevés idő volt az átszállásra, mert késett a busz, nagyi hirtelen feltámadt hamvaiból és lökött le mindenkit maga előtt a buszról, majd nekiiramodott egy sprinttel, hogy elérje a buszt. Leesett az állam.

2017. ápr. 26. 19:31
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ingyenes utazást ha jól tudom az 1990-es években vezette be valamelyik párt, hogy megnyerjék a nyugdíjasokat. Mivel manapság sajnos a nyugdíjasok alkotják a legnagyobb szavazótábort, és aki megnyeri a nyugdíjasokat, azé a győzelem, ezért egyetlen egy párt sem meri ezt a kiváltságot eltörölni. Pedig egyszer muszáj lesz, ugyanis egyre több a nyugdíjas, és egyre kevesebb az adófizető. A 90%-os kedvezményt pont a nyugdíjasoknak találták ki, csak végül nem vetették ki rájuk.
2017. ápr. 26. 19:57
 23/28 Sunshinedoll ***** válasza:
30%
Nem, mert az öregek is egy ugyanolyan embercsoport, mint az enyém, nekik is van joguk menni valamerre, és őszintén megvallva, ha nyugdíjas lennék, én se szívesen döglenék otthon, ha nem muszáj, és bírom erővel.
2017. ápr. 27. 12:22
 24/28 anonim ***** válasza:
82%

"Nem, mert az öregek is egy ugyanolyan embercsoport, mint az enyém, nekik is van joguk menni valamerre, és őszintén megvallva, ha nyugdíjas lennék, én se szívesen döglenék otthon, ha nem muszáj, és bírom erővel."

S szerinted az normális hogy én és még sokan mások uzsonna nélkül megyünk iskolába, mert a nyugdíjas 10 percen át vásárolta reggel a kenyeret? Neki mit jelentett volna ha 7:50 helyett 8:05 kor megy oda? Vagy mikor a strandra nem tudunk elmenni mert tele van, a sok nyugdíjasnak mit jelentett volna ha nem szombaton hanem csütörtökön megy el a termálvizes medencéjébe? Vagy ha nem reggel 7:55 kor vásárolna be írószerekből, hanem 8:05-kor? Vagy ha az orvoshoz lehetőleg délelőtti rendelésre menne el (ha teheti)?

Persze hogy van ehhez joguk, de szerintem ez már valamilyen szinten illetlenség.

2017. ápr. 27. 12:40
 25/28 anonim ***** válasza:
79%

Most ha az ingyenes utazgatásuktól eltekintünk, engem csak és kizárólag azért zavar a jelenség, mert az idősek jó része mindig mindent a csúcsidőben akarna elintézni, holott az esetek 90%-ában egész nap ráérnek. Mamám például sosem volt ilyen, ő sem értette az ilyen nyugdíjasokat és meg is mondta, hogy ő is már öreg, nyugdíjas, hova siessen, hisz tengernyi ideje van.

Nem értem, hogy miért mindig akkor kell a nyugdíjasoknak elmenni mindenhová, amikor a legnagyobb tumultus van. Simán aludhatnának 9-10-ig, de inkább felkelnek 6-kor, hogy elérjék azt a buszt, amin a legtöbb diák utazik. Pedig ha várnának röpke fél órát, máris lenne ülőhelyük a buszon és nyugodtabban intézhetnének mindent.

Ugyanúgy a boltban is. Amikor a legjobban siet mindenki, akkor áll neki 10 percig válogatni meg csevegni az eladóval. Velem már olyan is volt, hogy álltunk a boltban a sorban a pénztárnál, de hallom, ahogy furakszik előre a mami, hogy "csak 3 dolgot veszek, sietek", miközben az előtte lévőknek sincs több a kosarukban. Orvosnál is mindig akkorra kérnek időpontot, amikor a legtöbben vannak, pedig bőven ráérnének mondjuk délelőtt menni, és nem délután.

Szerintem az embereknek fele ennyi problémájuk sem lenne a nyugdíjasokkal, ha nem mindent csúcsidőben akarnának elintézni, másokat hátráltatva.

2017. ápr. 27. 13:50
 26/28 anonim ***** válasza:
48%

A 14. kommentelő vagyok. Most olvastam ezt a posztot. Vicces is, de teljes mértékben igaz, ami viszont szomorú. Azt még nekik áll feljebb, ha megmondjuk nekik a magunkét!

[link]

2017. ápr. 27. 14:09
 27/28 A kérdező kommentje:
15. Ez tényleg nagyon jó, de teljesen tükrözi sajnos a valóságot, minden egyes pontja. Ezek szerint nem én vagyok a "bunkó kérdező", ahogy a 11-es is írta, mert látom másoknak is meggyűlik velük a baja.
2017. ápr. 27. 16:06
 28/28 A kérdező kommentje:

Előbb átszaladtam a boltba túróért, mert tegnap elfelejtettem venni. Hát persze, hogy nyugdíjas felvonulás van. Már ahogy bementem, nem zavartatta magát az egyik, odajött, hogy hol vannak a Cappy üdítők, rámutattam, hogy arra, erre faggatni kezdett, hogy melyik van most akcióban, mondjam meg neki melyiket veszi most mindenki.

A pénztárnál sorban álltam, rendszerint előttem, mögöttem egy nyugger nyanya, persze a hátam mögött álló bevásárlókosárral állt, bár alig vett valamit, csak támaszkodott rajta. Nekem tolta, ahogy beállt a sorba, előrébb léptem, ő megint nekem tolta és ez így ment, amíg ki nem fizettem a túrót.

2017. ápr. 27. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!