Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket nem zavar a rengetek...

Titeket nem zavar a rengetek sok "öreg" az utcán, de legfőképp a tömegközlekedési eszközökön?

Figyelt kérdés

Mikor dolgozni jártam korán reggel, az öregek rendszeresen ott tolongtak a buszoknál és a boltban, ha kicsit később mentem, mikor a gyerekek elindulnak iskolába, akkor is ott voltak az öregek, képesek voltak fellökni a kisgyerekeket, csak hogy legyen helyük. Délután mikor jöttem haza 4 után, ugyanez, utcán, boltba, buszon, villamoson ott szambáznak.

Sajnos nemrég megszűnt a munkahelyem, így 2-3 naponta délelőtt vagy délután elmegyek bevásárolni, illetve az elmúlt 1 hétben volt pár állásinterjúm. Ma is épp mentem egyre, 12:30-kor felszálltam a villamosra (az ember azt gondolná ebédidő van), hát tele volt 55-60 + osokkal. Egy üres helyet találtam, így leültem. Utána minden megállónál felszállt pár 60 és a halál közötti, persze néztek rám, elvárták volna, hogy adjam át a helyet, olyan volt a járat, mint ami a halálba megy, csak én voltam 60 alatti.

Rettentően bosszant, hogy tele van minden öregekkel, az utcán is ott bolyonganak, de még a tömegközlekedési eszközön se ülhet nyugodtan az ember. Pár napja az egyik képes volt egy 1 éves kisgyereket felállíttatni, mondván, hogy ő öregebb! Láthatóan semmi baja egyik-másiknak, talán jobb egészségnek örvend, mint én, de a korából kifolyólag követelné magának a helyet. Ha annyira betegek, akkor minek flangálnak állandóan az utcán, boltban? Sőt visszafelé beugrottam egy bevásárlóközpontba megebédelni, hát ott is a sok nyugger bolyongott. Persze most nem azokról beszélek, akik szemmel láthatóan idősek, bottal járnak, látszik rajtuk, hogy alig élnek, mert esetükben ahogy meglátom állok is fel, hanem azokkal a pofátlanokkal van bajom, akik jobb dolguk híján járják az utcákat, boltokat, kedvencük a csúcsforgalom, nem baj, hogy a gyerek, dolgozó ember elkésik a munkahelyéről, mert nem fér fel a járatra, arrébb löknek mindenkit mint a tank.

Csak nekem vannak ilyen rossz tapasztalataim vagy nektek is?

2017. ápr. 26. 15:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
20%

Mekkora bunkó vagy kérdező! Anyáddal és apáddal is így beszélsz és így viselkedsz? Őszintén sajnálom, hogy ilyen lelketlen embert sikerült felnevelniük.

Legközelebb azért nézz önmagadba is és ízlelgesd a hibáidat.

2017. ápr. 26. 16:04
 12/28 anonim ***** válasza:
50%
Hála Isten! Saját autóm van,nincs ilyen gondom. És még az ablakot sem nyitják a fejemre..
2017. ápr. 26. 16:06
 13/28 A kérdező kommentje:

11. Köszönöm a kedvességet, a válaszom: nem :) A szüleim autóval járnak. Anyukám néha rávetemedik a tömegközlekedésre (igaz, ők vidéken laknak, de ott se jobb a helyzet), annak ellenére, hogy ő sem egy mai csirke, szidja az öregeket, őt is idegesíti egyik-másik viselkedése, sokszor rögtön meg is bánja, hogy buszra szállt. De mondok egy még meglepőbbet: szeretnek aludni. Apukám még dolgozik, 2 műszakban, de míg otthon laktam, amikor nem kellett dolgozni mennie sem kelt fel 8-9-ig! Anyukám szintén szeret aludni, felkelnek kényelmesen, letusolnak, kávézgatnak, újságot olvasnak, majd 10-11 óra körül ha kell elugranak a boltba kenyérért, egyébként 1-2 hetente mennek nagyobb bevásárlásra, de nem ám reggel a csúcsforgalomban!

A nagymamám még idősebb, már lassan 80 lesz. Általában otthon van, ritkán elmegy sétálni az unokákkal/dédunokákkal, esetleg ha valami nagyon kell a boltból, akkor elkutyagol, egyébként havi egyszer viszik nagy bevásárlásra a gyerekei. Ha csak úgy beugrok hozzá általában otthon van (ha nem akkor valamelyik gyerekénél/unokájánál van vendégségben), vagy tévét néz, vagy főz, vagy olvas, vagy rejtvényt fejt, esetleg kertészkedik, múlt hétvégén is épp a kertben veteményezett, de nem kószál feleslegesen az utcán, mert ő valóban már IDŐS, tönkre vannak az izületei és maga is belátja, hogy semmi értelme az utcán bóklásznia meg unalmában a boltokat járnia.

Úgyhogy ahogy írtam, az épeszű, magukat normálisan és tartalmasan lefoglalni tudó nyugdíjasokkal semmi bajom.

2017. ápr. 26. 16:19
 14/28 anonim ***** válasza:
69%

Volt egy elég kellemetlen esetem nemrég, amikor is törött könyökkel kellett hazáig buszoznom úgy 10 óra körül, majd a kórházba. Hazafelé konkrétan félig volt rajtam a pólóm, bal vállamon a hátizsák, a tesicucc és a pulcsi. Volt egy hely egy idősebb nő mellett, akinek volt egy ablak melletti helye, de ő nem akart odébb csúszni, hogy véletlenül legyen egy kis fellélegzésnyi pillanatom. (Megjegyzem, mindenki 60+-os nő volt ott az utas, de a kérésemkor mindenki elkezdte mondani, hogy milyen szemtelen vagyok, hogy ezt merem kérni, mert egy helyet kértem csak egy halálán lévő agyon sminkelt vén trottytól!) Másnap gipszes könyökkel utazom, azt odaszól, hogy mi lett velem. Nagyon felidegesített ezzel, meg is mondtam neki, hogy tegnap emiatt már kértem is egy helyet mellette (persze nem így, mert eléggé hamar felkapom a vizet), majd egyből le is szálltam. Azóta nem adom át az efféléknek a helyemet. Ha tolakodni akarnak, akkor pedig nekik megyek a vállammal vagy a táskámmal, hogy észrevegyék magukat. De csak és kizárólag az ilyenekkel vagyok ilyen.

Ritkán jár a busz felénk, de már megnéztem, hogy a 8 órás buszon alig utazik valaki, az előtte menő buszok pedig az efféle öregekkel van tele és a diákok egyáltalán nem férnek el. Suli után is ez a helyzet. Ha meg leülnénk egy helyre, akkor mi lennénk a rosszak, meg mindenféle hülyeségekkel jönnének. És még csodálkoznak, hogy ilyenek lesznek a sokkal fiatalabbak! Az árak nem mennek lentebb, a piacon 8-9 után is lesz még mindenféle dolog, amit meg akarnak venni, stb.

2017. ápr. 26. 16:19
 15/28 anonim ***** válasza:
64%

Dehogynem.

Amikor pár éve még fősuliba jártam Bpre távolsági busszal, egy 55 körüli nő állandóan szidta a fiatalokat, h tele van velük a busz. Az sem zavarta, h diákjáraton voltunk, ami tanszünetben nem is járt, direkt azért hozták létre, h a sok egyetemista eljusson Bpre.

igazából vhol sajnálom ezeket az embereket. egy teljesen más rendszerben nőttek fel, alig értik már a mai világot, sokszor teljesen tájékozatlanok. A normális idősekkel nincs gond, csak ebben az országban nem sok ilyen van.

2017. ápr. 26. 17:13
 16/28 anonim ***** válasza:
64%
Eljött a Ratkó gyerekek öregkora,csak úgy hemzsegnek.
2017. ápr. 26. 17:30
 17/28 anonim ***** válasza:
90%
Bizony, azért van ennyi rengeteg nyugdíjas, mert a nagy baby-bumm alatt születettek mostanra érték el az öregkort. Kevesebb mint 10 millióan vagyunk és több mint 2 millió nyugdíjas van és az arányuk csak nőni fog.
2017. ápr. 26. 17:40
 18/28 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy amiatt van, sőőt... egy darabig nem is csillapodik majd, mert aztán meg az ő gyerekeik kezdenek nyugdíjba vonulni, a most 40 körüliek, ők is annyian vannak, mint a mostaniak, ha nem többen. Ratkó Annát megette a fene. :D

Viszont ez nem mentség a nyugdíjasok többségének viselkedésére.

2017. ápr. 26. 17:47
 19/28 anonim ***** válasza:
87%

Én nemes egyszerűséggel bevezetném azt, hogy csúcsidőben a nyugdíjasoknak is kötelező legyen a tömegközlekedésért fizetni.

Nem járja, hogy reggel azon a buszon, amit direkt a diákoknak indítanak, hogy mindenki beérjen időben a suliba, hemzsegnek a nyugdíjasok, a diákok meg alig férnek fel a buszra.

Ez mind azért van, mert a nyugdíjasoknak ingyenes az utazás, emiatt egy csomóan unalmukban utaznak. Fontosnak akarnak tűnni, emiatt mennek reggel 7-kor a temetőbe, még véletlen sem 1 órával később. És ezt nem azért írom, mert nyugdíjas-ellenes vagyok, de tarthatatlan már ez az ingyen utazgatás, más meg kifizeti a kemény pénzeket a jegyre, bérletre, és még leülni sem tud.

Nekem pont az a tapasztalatom, hogy az idősek között kiemelkedően több a megkeseredett, bunkó, mások figyelembe vételére képtelen egyed, mint az általuk annyira szidott fiatalok között. Nem egyszer volt már, hogy álltam a jegypénztárnál a vasúton, kilométeres sor, mindenki türelmetlen, mert a vonat 10 perc múlva megy, a mami meg ott kérdezget a jegypénztárostól olyan dolgokat, amiket simán meg tudna nézni a kihelyezett táblán, ráadásul nem is aznap utazik. Aztán őfelsége meg van sértődve, ha valaki beszól neki, hogy vegye már észre, hogy minimum 20-an állnak mögötte és mindenki siet rajta kívül. Boltban/orvosnál ugyanez. Elcseveg a pénztárossal, asszisztenssel le se sz@rva, hogy más sietne, vagy más már órák óta várakozik.

Arról nem is beszélve, hogy 10-ből 9 egy köszönömöt sem bír odanyögni, ha átadja neki valaki a helyet.

2017. ápr. 26. 18:31
 20/28 anonim ***** válasza:
88%

Látom itt lepontoznak mindenkit, aki nem az a hülye elvet vallja, hogy "a nyugdíjasoknak mindent szabad mert ledolgoztak 40 évet, nekik minden alanyi jogon jár".

NEM!

Én meg dolgozni fogok 50 évet, és nyugdíjam se lesz....és ezzel ki fog törődni? Senki...

2017. ápr. 26. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!