Hogyan másznátok ki a nyomorból? Van itt, vagy ismertek amolyan "nagy túlélőt" akinek sikerült?
Tegyük fel, hogy 20 éves vagy, most fejezed be a középiskolát (középkategóriás suli, közepes eredménnyel végzel), nem tanulsz tovább. Nincs anyagi háttered, a hátrányos helyzetű szüleidnél laksz, akikre egyáltalán nem számíthatsz, és másra sem. Magyarországon szeretnél boldogulni - mihez kezdenél az életeddel?
Írhattok BÁRMILYEN REÁLIS MEGOLDÁST, ami a túlélésbe belefér (akár érzelmek, és erkölcsök nélkül - gondolok itt állandó hazudozásra, kukázásra, vagy kisebb lopásra) - kíváncsi vagyok, ki mihez kezdene, vagy kezdett.
Én pl. az elérhető munkában (nagyáruház, dohánybolt, gyári munka...) egyáltalán nem látok fantáziát, úgy érzem, mintha beszállnék egy mókuskerékbe, ahol csak egy helyben állok, miközben elszállnak az évek, és esély sincs normális kocsira vagy normális házra, otthonra, gyerekekre 10 éven belül.
Utolsó: neked rizsa. Másnak a boldog élete valósága.
Kérdező: akkor keress jobban, azaz légy értékesebb a munkaerőpiac számára. Ennyi.
Hülyeségeket beszélsz. ÉN IS nehéz anyagai helyzetből indultam.
Ha nem vagy retardált, akkor képes vagy értelmezni, amit írtam, azaz: keresd meg, amit szeretsz, találd meg azt a szeletét, amiért fizetnek és akkor boldog leszel.
Ehhez hogyan jön az evés?
#14: Nem, nem beszélek hülyeségeket. Ismerek egy srácot, aki imádja az autókat és az autószerelést. Évek óta nem jut egyről a kettőre, mert hiába imádja az autószerelést, de ha nincs műhelye, csak egy alkalmazott marad, alkalmazotti fizetéssel. Külföldre családi okok miatt nem tud menni.
Egy másik srác is imádta az autószerelést. Mégis eljött gépészmérnöknek, elvégezte. Utálta, szenvedett vele, de most végre úgy áll anyagilag, hogy boldog tud lenni.
Ez a 2 sztori is cáfolja a rizsát, amiről beszélünk.
Ha a saját mondataid írod át, attól még nem leszek retardált.
Ezt írtad először: "Azaz megtalálod, ami érdekel és kitanulod azt a szeletét, amiért fizetnek is."
Ez lett belőle: "keresd meg, amit szeretsz, találd meg azt a szeletét, amiért fizetnek és akkor boldog leszel."
Engem érdekel az, hogy finomakat egyek, de a büdös életben nem fogok ebből pénzt keresni. Természetesen több dolog is érdekel, amiből lehetne pénzt csinálni, mégsem szeretném ezeket csinálni, mert pár év után teljesen befásulnék tőlük és anyagilag sem járnék jól.
Ne másnak írd, hogy hülyeséget ír és ne mást minősíts retardáltnak, ha még a saját állításaid is ilyen könnyedén írod át.
Továbbra is azt mondom, vicces hogy osztod az észt, mikor alapvetően te magad is ugyanazokat írod le. Csak mellé kiforgatod az emberek szavait, degradálva a válaszukat.
Persze, hiába szeretsz aludni, abból nem fogsz megélni, de értelmes ember képes megtalálni az 1.000.000 munkatípus közül azt, ami érdekli is és saját magának megfelelő szintet képes elérni benne.
Pont ezért mondtam, hogy kell mellé a tanulás és a fejlődési lehetőségek keresése is. Hogy a példád szerint éljek, autószerelőből sem csak "az alkalmazott" és "a főnök" van saját műhellyel. Simán szakosodhat, kereshet másik munkahelyet, stb.
Nem, nem írtam át. UGYANAZT jelenti jelen szövegkörnyezetben, mert a MUNKAVÉGZÉSRŐL van szó, nem arról, hogy ki mennyire szeret enni.
Ja, evés: lehet magas rangú élelmiszermérnöknek tanulna evési mániával, s hiányterületre szakosodni, lehet valaki olyan kivételes szakács, mint a Borkonyha chefje, Sárközi Ákos, lehet valaki kézműves bonbonfejlesztő, lehet ételkritikus újságíró és a többi, és a többi.
Evidencia, hogy ha munkáról van szó, akkor a retardáltakon kívül mindenki a munkaerőpiac felől közelíti meg a dolgot.
#16: Továbbra is vicces, hogy képtelen vagy szöveget értelmezni. Hol írtam ugyanazt? Sehol sem írtam azt a közhelyet, hogy találja meg a kérdező, amit szeret és csinálja azt. Ha mégis: Bemásolnád, hol írtam? Csak, hogy érvelni is tudj a légből kapott állításod mellett.
Ha beismered, hogy szeretek aludni és nem élek meg belőle, meg is dőlt a közhely. Pl. szerettem volna könyvtáros lenni és saját lakást is szerezni. Nos, sorban rúgják ki a könyvtárosokat, csökkentik a fizetésüket. Ha könyvtárosnak mentem volna, akkor nem érném el az álmaim. Hiába csinálnám azt, amit szeretek. Más szakra mentem, pár év múlva házam lesz.
A szövegértelmezés nem degradálás. Neked is tudom ajánlani.
#17: Yess, most még ki is egészítetted. Először azt írtad, hogy ami érdekli, az alapján tanuljon és keressen munkát. Utána kiegészítetted azzal, hogy amit szeret is. Most meg hozzáteszed, hogy a munkavégzéssel kapcsolatban áll a dolog. Hányféleképp akarod még kiegészíteni?
Az élelmiszermérnök nem kajálással tölti a munkaidejét. A szakácsok sem kajálással töltik legfőképp az idejük, hanem kajacsinálással. Nem azt írtam, hogy szeretem órákig kevergetni a kaját, hanem azt, hogy enni szeretem. Ételkritikus újságíró nem a semmiből lesz az ember. Látom, mivel én is írok. Szeretem a filmeket, de ha filmkritikusnak mentem volna, akkor éheznék.
Még mindig nem lesz attól senki sem retardált, hogy nem vagy képes normálisan összeszedni a gondolataid. Attól inkább lesz retardált valaki, hogy nyomogatja a pirosat úgy a válaszokra, hogy értelmezni sem képes azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!