Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen élet/jövőkép ez egy 13...

Milyen élet/jövőkép ez egy 13 éves lánytól?

Figyelt kérdés

Fogorvosira fogok jelentkezni, amihez a tanulmányi eredményem is megvan. Sokat akarok kezdeni a német nyelvvel, versenyekre is járok. Miután megkaptam a diplomát a kutyámmal együtt kiköltözöm Németországba vagy Svájba, ott magán-praxisom lesz és 2 kutyafajtát fogok tenyészteni (kennelnévvel stb) majd kb 3 gyereket akarok. Megtartom a tisztaság-mániás énemet és gyönyörű háztartást fogok vezetni, a férjemmel együtt. Akit érdekel bővebben kifejtem.

Te mit gomdolnál ebből a pár sorból rólam?

2017. ápr. 15. 23:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
20%
Abból a 463 835 Ft-ból kimész külföldre, élsz is belőle és még be is rendeznéd a praxisodat? Egyszerűen egy zseni vagy!! :D
2017. ápr. 16. 11:18
 12/24 anonim ***** válasza:

Bizony dolgoznod kell, mert a külföldi élethez sok pénz kell. De az otthoni egyetemi oktatásodra is kell pénz, mert ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy az állam (adófizetők) pénzéből elvégzel egy igen drága egyetemi oktatást, majd a diploma után a tanult tudásodat nem az állam javára használod fel. Ha jól tudom be fogják vezetni azt, hogy legalább 5 évet itthon kell dolgozni, vagy ki kell fizetni az egész tanulmányaidat.

Tényleg kívánom, hogy sikerüljön, de fel kéne fognod, hogy az élet nem fekete és fehér. Sok minden nem úgy lesz ahogy te gondolod.

2017. ápr. 16. 11:19
 13/24 A kérdező kommentje:

Akkor folgozom 5 évet itthon. Ami késik nem múlik

Egyébként már beütött a hormonváltozás, csak mindenki máshogy éli meg, nwm muszály egy l@zadó baromnak lenni. Van aki ezt úgy éri meg, ahogy én ---> TANULVA

2017. ápr. 16. 12:50
 14/24 anonim ***** válasza:

Szerintem normális, hogy egy 13 éves lány álmodozik és van elképzelése a jövőjével kapcsolatban. Ha nem is pontosan így, de szívből kívánom, hogy sikerüljön megvalósítani!

Szerintem tök jó, ha valakinek kisebb korában is vannak elképzelései. Én 14 éves vagyok, van már valami elképzelésem, de elég bizonytalan vagyok és nem pontosan tudom mi szeretnék majd lenni.

2017. ápr. 16. 13:08
 15/24 anonim ***** válasza:

Mit kötekedtek szegény lánnyal? Egy értelmes okos kislány. Jobb lenne ha a következő valamelyik ocsmány valóságshowba készülne?

Az életét előre senki nem tudja pontosan eltervezni, de legalább értelmes normális céljai vannak. Aki ezen gúnyolódik az aztán "marha sokat" elérhetett az életben.

2017. ápr. 16. 13:50
 16/24 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval, nem értem minek kötekedni. Biztos jön majd akadály és probléma ebbe a képbe, de majd elválik, hogy hogy sikerül ezeket megoldani.

És mindezt úgy írom, hogy gyűlöltem volna, ha ennyire ki van alakítva a jövőm és hogy mit fogok majd csinálni.

2017. ápr. 16. 14:37
 17/24 anonim ***** válasza:
54%

"Mit kötekedtek szegény lánnyal? Egy értelmes okos kislány. Jobb lenne ha a következő valamelyik ocsmány valóságshowba készülne?"

Ja jó, akkor majd vállaljátok már a depressziós éveinek a babusgatását is! Álmodozni lehet, miért ne lehetne? Nem ezzel van a baj, csak hogy ő egyáltalán nem álomnak fogja fel. Egyszer meglesz a kezében az érettségi jó esetben, de utána szépen lassan összeomlik a világa. Nem biztos, hogy felveszik egyetemre, ha fel is veszik bírni fogja? Ki akar menni külföldre, Svájcba- kizárt dolog, hogy bejutna oda valaha, mint letelepedő, Németországba- mire ő felnő, addigra már majdnem ki se léphet az országból, mert nem fogják át engedni a határokon. És akkor majd ott fog állni érettségi és fogorvosival, azután kidolgozza majd a belét a megélhetésért, kutyatenyészete szinte 100%, hogy ő nem fogja tudni csinálni munka mellett. Ja és fogorvosi állások is kihalási alapon megy, tehát leírtam a lehető legjobb változatát a tervének.

2017. ápr. 16. 18:00
 18/24 anonim ***** válasza:

Bírom az ilyen embereket, akik mindenben a problémát keresik.

Nem értem miért egy 13 éves lányon kell kiélni a frusztrációtokat és hogy nem sikerült esetleg a felvételi. Ha már bele akartok kötni valamibe, akkor miért pont olyan kritériumokba, amik nagyban tőle függnek? A kitartásán, a befektetett energiáján, az intelligenciáján múlik főként a diploma és a felvételi. Ha minden így marad, akkor miért kell kételkedni abban, hogy nem fog ez menni?

Nem tudjuk mi lesz az EUval és a külpolitikai helyzettel, de ha valaki igazán el akart menni itthonról, az minden politikai helyzetben megoldotta eddig, és ez kétségtelenül így lesz a jövőben is. Fogorvosok kellenek, és ahogy kiveszem a szülei is vagy orvosok vagy fogorvosok, úgyhogy valószínű megvan a támogató háttér és a kapcsolatrendszer, ha nem megy neki valami lehet kihez segítségért fordulni és valószínű itthon is lesz lehetőség praxist kiépíteni. Mellé sok országban az orvos/fogorvos egy hiányszakma, nem olyan, mintha kétkezi munkásként akarna kimenni külföldre.

Mellé nem tudom mikor voltál utoljára fogorvosnál, de kb. 30 perces munkáért fizetsz 10-15.000 Ftot, szóval anyagilag jövedelmező állás és nem egy gyári munka, hogy 12 órát keresztül meg kell szakadj a minimálbérért. Vállalkozóként meg úgy osztja be az idejét, ahogy neki megfelel és ahogy idomulni tud a betegeihez.

Az a különbség, hogy mi ezt nem álomnak tekintjük, hogy fogorvos lesz, hanem egy reális célnak. Ha azt mondaná, hogy ő modell-énekes lesz Los Angelesben azt mondanám stop, de ez? Ne legyetek már ilyen savanyúak emberek. Miért fáj, ha egy átlagos felső-középosztálybeli családba született lány ugyanolyan életszínvonalat akar majd saját magának megteremteni?

Persze változhatnak dolgok, 13 évesen nekem is voltak olyan terveim, hogy 27 évesen szülöm majd meg a gyerekemet, aztán ez biztos nem lesz ez így, vagy azt hittem, hogy lesz itthon egy kész állatkert, aztán most 1 állatom sincs. Na bumm. Ha változik a terv vagy valami nem úgy alakul sincs semmi amíg helyén kezeli ezeket az ember.

Van sok ismerősöm, akiknek orvosok a szüleik és csak egy nem jutott el a diplomáig, és ő is főként azért, mert fogalma sem volt, hogy mit akart az életével. Sajnálom, hogy fáj valakinek ez, de ezek sok ember számára nem csak álmok...

2017. ápr. 16. 19:07
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Majd meglátjuk :) Amit eddig terveztem azt véghez is vittem. 10 éven át harcoltam a kutyámért, 5.ben nem kaptam meg az évvégi töri ötöst, azóta nem volt csak egy 4/5öm. Remélém ez is sikerülni fog !:)
2017. ápr. 16. 19:36
 20/24 anonim ***** válasza:
89%
Javaslok egy pszichológust.
2017. ápr. 16. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!