Hogyan lesz valakinek az ízlése kifinomult?
Milyen alapvető tényeg fontosak ahhoz, hogy valakit szofisztikáltnak tituláljanak. Nem csak öltözködés alapján, hanem művészet, gasztronómia, tudás stb.
ezt hogyan lehet kialakítani?
Szerintem ez nem "kialakítás" kérdése, hanem jellemé és születésé. Van akikhez a művészet mindig is közel állt, ők fogékonyabbak arra amit feszegetsz kérdező.
Vannak akik csak faragott képet akarnak maguknak, ált. ezek a sznobok, vagy nagyzolók. Bennük az él, hogy "Lássák, én ezt is tudom."
És ott a (az én szememben) harmadik típus, akik nem azért szofisztikáltak, mert a vérükben lenne, vagy mert sokat gyakorolták, hanem mert megakarják tisztelni az adott témát. Ők a "remélem így jól csinálom" emberek, akik érdeklődéssel fordulnak a másikhoz, s hogy ezt a jó szándékot mások is érzik, jobb képet alakítanak ki magukról.
Én most így tudtam megközelíteni a kérdést, majd még gondolkozom rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!