Mennyire kifinomult a versem egy 10-es skálán?
Figyelt kérdés
üvegvázban rajzik
szemcsékké szakadt
ólom testünk
minden éjjel,
amikor elindulunk
élni.
felrázódunk és
szétmegyünk
annak legnagyobb
szépségében,
agyunk öntudatlan
langymeleg
mámorában
lubickolva.
széthulló végtagokkal
torzult arccal
zuhanunk
ammóniaszagú wécék
hugytól ázott csempéire
s
szenderülünk
kukák mocskai közé
önnön hányásunkba.
2017. márc. 10. 04:43
1/8 anonim válasza:
10/10
Végülis kifejezően és nagy költői erővel fejezed ki, ahogy szombat esténként(?) kifinomultan bebsztok.
2/8 anonim válasza:
Ez vers? Se rímek, se ritmus, se semmi, ami versé tenné. Csak fogtál egy pár mondatot és minden szó után megnyomtad az entert. Ez nem költészet, csak rossz szövegszerkesztés.
3/8 anonim válasza:
#2 Nézzünk oda...-nem is vagy annyira paraszt' -a kérdező viszont igen!
Hol itt a vers?
4/8 anonim válasza:
Ebben mégis hol a vers?
Konkrétan semmi értelme, csak nyomogattad az Enter-t.
5/8 Alaska Stardust válasza:
Esetleg mint szabadvers , azoknak nincs kötött formájuk és a rím sem kötelező, viszont lehet kéne bele tenni egy keveset. Meg esetleg ha valami üzenetet szeretnél vele közölni, akkor azt jobban a felszinre kéne hozni mert ez most inkább egy leírásra falaz. Van valami mondandója esetleg célja? Tartalmaz véleményt a leírt eseményről? Nekem hiányzik belőle valami üzenet, érzés amit átvinne. Az eleje meg kifinomultan indul de a vége már totzult, nem is tudom hol vált ez a gyengédebb kép a durvább változatba, valahogy megtöri a vers hangulatát.
6/8 anonim válasza:
Én akkor szoktam ilyeneket magam elé motyogni, ha be vagyok b***szva. Akkor egész este ilyen baromságok dőlnek belőlem. Majd egyszer megkérek valakit, hogy jegyezze le, és majd híres költő lesz belőlem.
7/8 A kérdező kommentje:
A kérdés nem volt komoly egyébként:D tudom hogy nem rímel de vannak nem rímelő versek (slam poetry).
2017. márc. 10. 14:38
8/8 foxkids66 válasza:
Zseniális. Eredeti. Pont. (Azokat meg, akik azt találják gondolni, hogy egy vers lényegét csupán (!) a rímek adják, nyomatékosan megkérem: olvassatok nagyon-nagyon sok Kassákot - nem fogjátok megbánni, s remek ellenpélda lesz a fent említett, megkérdőjelezhetően bölcs állításra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!