Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a különbség a cigány és az...

Mi a különbség a cigány és az oláh cigány közt? A kérdés nem rasszizmus!

Figyelt kérdés
2017. márc. 19. 14:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%-os, én még soha életemben nem hallottam a "romungro" szót, és valószínű nem csak miatt mert kellemetlen és idegesítő kiejteni, hanem mert nem túlságosan használatos. Kérdező, hogy a kettő között mi a különbség, azt csak maguk a cigányok szabják meg. Mindkettőből kerülnek ki rendes emberek, ahogy bűnözők is. Mindkettőben vannak olyanok, akik őrzik a hagyományokat, és olyanok is, akik azt mondják, hogy 2017 van, nincs értelme a hagyományok őrzésének. Mindkét oldalból vannak, akik tisztelik a hazájukat, az embereket, és akiket zavar, ha rossz az ország gazdasági állapota. Ahogy mindkét fél esetében vannak olyanok, akik nem tisztelik az országot, és leszarják az ország állapotát. Fölösleges azon veszekedni, vitatkozni, ki hova tartozik. Ha fenn akarjuk tartani az országot, össze kell fognunk, nem csak a cigányoknak, hanem mindenkinek, mert nincs értelme származásról vitatkozni. Aki szégyenletesen és primitíven viselkedik, az saját magát járatja le, hogyha pedig a társasága nagyokat röhög rajta, az is őket jellemzi. Ezért én személy szerint csak a magatartást és a viselkedést figyelem, a többinek nincs értelme. Nem vagyok teljesen magyar, alacsony vagyok, barna hajú, barna szemű, és nagyon hamar lebarnulok, ettől függetlenül nem látom értelmét annak, hogy az itt élő emberek miért ne tudnának összefogni a jobb élet reményében, és nem NEM a bűnözésben, mert abban aztán tényleg mindenki össze tud fogni, de az egymás tisztességes segítésében már kevésbé. Én csak annyit teszek, hogy mindenkivel rendes vagyok és segítőkész, senkivel sem rosszindulatuskodom, és nem járatom le. Akárki is legyen az illető, akárhogy is nézzen ki. Aki követ a példámat az követi, aki nem az nem.
2017. márc. 19. 16:15
 12/18 A kérdező kommentje:

Én személy szerint nem ismerek oláh-t de ha youtubon látok egy oláh esküvőt vagy legyen az akármilyen buli, ott biztos hogy nincs mély szegénység...

De az is igaz hogy a romáknál is vannak bűnözők, ahogy a magyaroknál is. Csak ha eszembe jut az oláh szó akkor ez jut eszembe: csili bili ékszerek, drága kő, kő gazdagság.. De gondolom nem dolgozásból fakad..

2017. márc. 19. 18:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Én azt tudom elmondani, amit anyukámnak mesélt az ő anyukája. Mifelénk voltak a "zenész cigányok" és az "oláhcigányok". Az első csoport a társadalomba jobban beilleszkedett réteg volt, míg az oláhcigányok különcebbek, "bő szoknyában jártak", stb. Biztosan nem emlékszem, de talán a bűnözés is jobban jellemezte őket (tényleg nem tudom). Nálunk is sokan használják negatív jelzőként.

Azóta rengeteget változott minden, szerintem összemosódott már. Nem minden gazdag cigány szerezte bűnözésből a pénzt, sokan üzleteléssel gazdagodtak meg (vagy mindkettőt csinálták, az arányokat nem tudom).

2017. márc. 19. 19:38
 14/18 anonim válasza:
En olah cigany vagyok. Azaz teljesen cigany, akik orzik s apoljak a hagyomanyokat..stb Es a legfontosabb beszeli a cigany nyelvet. En nem ertem az olyat, aki ciganynak mondja magat, s kozbe a c. nyelvet se beszeli. Ja es nem vagyok buta!
2017. márc. 25. 23:57
 15/18 anonim ***** válasza:
#14 ezeknek nem tudod meg magyarázni hogy az olácigányok a rendes cigányok a romungrók pedig elfajzott korcsok.
2017. márc. 26. 08:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát, én is cigány vagyok, és szerintem az oláh cigányok a legmocskosabb brigád.
2021. aug. 28. 11:33
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Mocskos oláh borjúk. Falhoz vinni őket és agyonlőni, az összeset, a társadalom mocskos söpredékei, olyanok, mint az áttétes rák a testben, irtani kell őket.
2023. ápr. 23. 23:02
 18/18 anonim ***** válasza:

17#

Ez a válasz már több mint egy hónapos, így valószínű, hogy nincs szükség moderátori tevékenységre vele kapcsolatban. Persze tévedhetünk is, vagy esetleg nem vettünk észre valamit. Amennyiben úgy gondolod, hogy a válasz mégiscsak problémás, e-mailben szólhatsz róla nekünk, a moderator@gyakorikerdesek.hu e-mail címre írt levélben.

jan. 5. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!