Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a különbség a cigány és az...

Mi a különbség a cigány és az oláh cigány közt? A kérdés nem rasszizmus!

Figyelt kérdés
2017. márc. 19. 14:53
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Ha beírod a youtubera hogy oláh cigány esküvő stb.. Elvileg dús gazdagok az oláh cigányok? Vagy nem mindegyik?

De én ha meglátok egy ilyen videót, akkor az a szó jut eszembe hogy ezek az emberek bűnözők. uzsora, futtatás és drogból igen hamar meg lehet gazdagodni... ez csak az én véleményem. Én is roma vagyok, de elítélem az ilyen népeket.

2017. márc. 19. 14:59
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
"Az „oláhcigány” kifejezés inkább a történeti és nyelvi rokonság alapján használt összefoglaló név, ugyanis ezek a roma csoportok Havasalföld román ("oláh") fejedelemsége irányából érkeztek Magyarországra a 19. században, és a roma nyelv különböző oláhcigány nyelvjárásait beszélik. Önmagukat romának nevezik (a saját nyelvükön rom). Az ország minden részén élnek oláhcigányok. Az „oláhcigány” jelzőként való használata valamilyen oknál fogva azonban cigány megfogalmazásban negatív jelző. Egyik csoport sem ismeri el magát annak, általában haragosaikra alkalmazzák."
2017. márc. 19. 15:01
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Cigányokon belül vannak az olácigányok romungrók beások stb.

Olácigány:nem annyira feketék jellemzőbb a fehérebb bőrszín. Ők tisztelik a hagyományokat,beszélik a cigány nyelvet.

A romungrókkal ellentétben akik nem tudnak cigányul nem tisztelik a hagyományokaz ezért nevezik magyar cigánynak azaz romungróknak őket.

Igazábol a cigányok erre a két nagycsoportra osztódnak és nem is igazán kedvelik egymást.

2017. márc. 19. 15:02
 4/18 anonim ***** válasza:
31%

#2 -es akkora baromságot irtál nem tudom honann szetted de nem ígyvan. Az olácigányok a "fajtiszta" cigányok.

Haragosaikra mondják? Esetleg a romungrók. Ugyan igy az olácigányok lenézik a romungrókat.

2017. márc. 19. 15:04
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező te pedig nem vagy cigány ugyanis ha az lennél nem kérdeznél ilyet és nem irnád azt amit a kommentedben leírtál csak védeni akarod magad hogy abiszti cigány vagy.
2017. márc. 19. 15:06
 6/18 anonim ***** válasza:
# 4/5 [link]
2017. márc. 19. 15:07
 7/18 A kérdező kommentje:

Én cigány vagyok, de belül nem érzem magam annak..

Sajnos ez van. De amit leírtam kommentbe azt fent tartom.

Bűnözésből van palotájuk, gyémántjuk stb... De lehet nem minden oláh cigánynak.

2017. márc. 19. 15:08
 8/18 anonim ***** válasza:
83%
6# pedig ez nem így van. Én olhcigány vagyok és erre mi büszkék vagyunk nem haragosainkra mondjuk. Épp elenkezőleg haragosainkra szoktuk mondani hogy "úgy viselkedik mint egy romungro" vagyis ezt mondanám negatív jelzőnek.
2017. márc. 19. 15:17
 9/18 Fatal_3rror_ ***** válasza:
Ahogy előttem mondják, a romungró a "magyar cigány" az oláh cigány pedig az "eredeti cigány". Én ismerek mindkettőből jót is rosszat is.
2017. márc. 19. 15:53
 10/18 anonim ***** válasza:
# 8 Baromira nem mozgok cigányok között hálisten, biztos igazad van, én csak kivettem egy szó szerinti idézetet a linkelt a honlapból. Ha gondod van vele, a szerkesztőjével beszéld meg.
2017. márc. 19. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!