Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Pszichopata hajlamok kezdete?...

Pszichopata hajlamok kezdete? Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Kérlek, vegyétek komolyan.

Próbálom minél jobban összeszedni, hogy legyen értelme és tudjatok következtetéseket levonni.

Nem tudom hova helyezzem magam.

Úgy kezdődött az egész, hogy az egyik osztálytársam, viccből ezt a jelzőt használta rám, 13 éves koromban.

Azóta a bogarat a fülembe ültette.

Itt vagyok 15 évesen, azóta olvasgatok róluk, könyveket, írásokat mindent..Mikor először olvastam róluk, már tudtam, hogy itt valami nem oké.

Mindig is zavaros elmém volt leginkább az utóbbi években jött ez ki.

Hangulatingadozások, mindenbe beleláttam a rosszat, kevés dolog okozott örömöt.

Öntörvényű voltam, vagyok...

Amit én legyen az tantárgy, bármi feleslegesnek találok nem tanulok meg, nem nézek utána és mindenféle érzés nélkül, csalással megoldom, hogy így is a legjobbnak tűnjek, nem egyszerű, át kell gondolni, hogy mit hogyan.

Nem értek szót senkivel...Szüleimmel sem, mindenben nagyon máshogy gondolkodnak.Nem érzek félelmet, csak adrenalint ha olyan helyzetbe kerülök.

Imádok kockáztatni, elegem van a kiszámítható dolgokból.

1 ember van aki megért, és elfogad és nagyjából olyan személyiségjegyei vannak, mint nekem.

Vele élvezem az eltöltött időt.

De a többiekkel?

Megunom őket...akárhogy próbálok hozzá állni, meglátom bennük azt ami taszít engem, felidegesít mikor gyengék, és nyafognak, vagy valakit akik nem ismernek sajnálnak...Hogyan? Nem értem az érzést...Nem érzek sajnálatot senki iránt...Kötődést igen, de azt is csak az 1 emberhez de ha vele történne valami, se éreznék sajnálatot inkább tennék valamit, hogy minél előbb jöjjön vissza hozzám.

Olvastam róluk, és nagyon sok dologban önmagam láttam.

Tudom, ki mikor mit akar hallani.És azt mondom nekik, nem érdekel, hogy becsapom őket, ha elérem a célom.

Mindenben a legkissebbre viszem a kockázatot, önmagamra nézve.

Kívülről természetesen semmi nem látszik rajtam.

Csendes zseninek gondolnak.

Ezt abból, hogy matematikából kifejezetten jó vagyok, sajnos túlzottan.Gyorsan rátalálok a feladatok logikájára, mindig, szüleim ezt alsó osztályban vették észre.

Más nem érdekel most, csak a pénz.Feljebb akarok jutni a ranglétrán azt kezdeni a pénzemmel amit csak akarok.

Ölni tudnék, sokszor beszélünk az egyetlen társammal erről.

Nem teszem meg, mert tudom ennyi idősen milyen következménye lenne, nem tudnám úgy eltusolni, nagy a kockázat.

Öngyilkosság? Gondolkodtam rajta, mert nem sok örömöm van itt, viszont nem tudnám megtenni, van pár dolog amiért itt akarok maradni.

Úgy tudom ezek kijönnek 15 év alatt, legalábbis megmutatkoznak.

Mit gondolsz te, mi ez? Mi vagyok? Nagyobb kérdés, mi leszek.

2017. márc. 10. 19:16
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
75%

Erre csak annyit tudok mondani, hogy a kérdező nagyon unatkozhat, ha ilyeneket talál ki magáról.

"Úgy kezdődött az egész, hogy az egyik osztálytársam, viccből ezt a jelzőt használta rám, 13 éves koromban.

Azóta a bogarat a fülembe ültette." - Maradjunk annyiban, hogy 2 évvel ezelőtt egy tudatlan gyerek, aki nem volt tisztában a "pszichopata" szó használatával, azt mondta rád, hogy pszichopata, de biztos nem azért, mert tényleg disszociális/antiszociális személyiségzavaros volnál. A gyerekek már azért lepszichopatáznak valakit, ha annak a valakinek olykor dühkitörései vannak, vagy verekszik vagy egy kissé beteg gondolatai vannak vagy mindhárom, és ezt csak azért, mert nincsenek tisztában a szó jelentésével. Gondolom te is hasonlóképpen jártál, végül a témát alaposan végigtanulmányoztad.

"Azóta a bogarat a fülembe ültette"- Ezzel a mondattal szinte mindent elárultál magadról. Egy unatkozó tini vagy, akinek megtetszett ez a pszichés betegség olyannyira, hogy azzá akar válni. Attól még, hogy nyitott vagy az abnormális dolgokra, közel sem jelenti azt, hogy pszichopata volnál. Maradjunk annyiban, hogy CSAK SZERETNÉL pszichopata lenni. Addig agyaltad magad ezen a témán, míg végül el hitted magadról, hogy az vagy. A személyiség jegyeidet próbálod megváltoztatni, hogy érvényes legyen rád a "pszichopata" jelző. Mellesleg ezzel minden ember így van, olvasnak egy cikket pl. a skizofréniáról és onnantól kezdve úgy érzik, hogy ők is elmebetegek, mert 2-3 olyan tulajdonság jellemző rájuk, ami a skizofrén emberre is. Valaki pedig addig agyalja magát ezen míg végül azonosul vele, de ettől még nem válik azzá.

Nekem pl. volt egy korszakom, amikor nagyon izgattak a misztikus dolgok (szellemek, démonok), végül ennek a sok agyalásnak az lett a következménye, hogy két napon keresztül akusztikus hallucinációim voltak és teljesen meg voltam győződve arról, hogy valami természetfölötti dolog van a háttérben. Elárulok valamit, kedves kérdező,

"ha sokáig olyan képet vágsz, mint Malacka, olyan leszel, mint Malacka" (Diney Micimackó rajzfilm: Kinga intelme Zsebibabához). Te csak OLYAN VAGY (és maradsz, ha nem veszel erőt magadon), MINT egy pszichopata, DE AZ NEM AZT JELENTI, HOGY AZ VAGY!

"Nem értek szót senkivel...Szüleimmel sem, mindenben nagyon máshogy gondolkodnak.Nem érzek félelmet, csak adrenalint ha olyan helyzetbe kerülök."- Egy pszichopata pont, hogy szót tud érteni másokkal elég könnyen, mert számára nem kihívás a másik ember személyiségére ráhangolódni, ami a nagyszerű manipulatív képességeinek köszönhető ez a tulajdonság. Az más dolog, hogy semmi empátia nincs bennük és képtelenek elképzelni saját magukat más érző lelkű emberek helyében.

" 1 ember van aki megért, és elfogad és nagyjából olyan személyiségjegyei vannak, mint nekem.

Vele élvezem az eltöltött időt.";"Kötődést igen, de azt is csak az 1 emberhez de ha vele történne valami, se éreznék sajnálatot inkább tennék valamit, hogy minél előbb jöjjön vissza hozzám." - Ergo az az ember van olyan fontos az életedben, hogy nélküle nehezen tudsz meglenni. Erre egyszerű a magyarázat, jóérzés olyan emberrel tölteni az időt, aki megért. Egy pszichopata pedig bárkit képes nélkülözni az életében, MERT NEM KÉPES KÖTŐDNI másokhoz.

"Imádok kockáztatni, elegem van a kiszámítható dolgokból.";"Mindenben a legkissebbre viszem a kockázatot, önmagamra nézve." - valahogy ez a két mondat nem kicsit ellentmondásos. Amúgy nem kell ahhoz pszichopatának lenned, hogy egy ember szeressen kockáztatni, ahogy szintén nem kell annak lenned, hogy törekedjen az óvatosságra.

"Ölni tudnék, sokszor beszélünk az egyetlen társammal erről.

Nem teszem meg, mert tudom ennyi idősen milyen következménye lenne, nem tudnám úgy eltusolni, nagy a kockázat." - Pszichopatáknak azért megy könnyen az ölés, mert nem érzik ennek a tevékenységnek a súlyát. Felfogni, felfogják, de nem érzik, mert semmi lelkiismeretük nincs, emellett NEM FÉLNEK A KÖVETKEZMÉNYEKTŐL és emiatt BÁTRAN KOCKÁZTATNAK.

"Öngyilkosság? Gondolkodtam rajta, mert nem sok örömöm van itt, viszont nem tudnám megtenni, van pár dolog amiért itt akarok maradni."- Nem kell ahhoz pszichopatának lenni, hogy ilyen gondolatai legyenek az embernek.

Visszatérve az "agyalás ereje" témára:

"Mikor először olvastam róluk, már tudtam, hogy itt valami nem oké.

Mindig is zavaros elmém volt leginkább az utóbbi években jött ez ki. "- Na ez is. Az utóbbi évek a második mondatban, nem a lepszichopatázásodtól számított 2 év akar lenni? Az a 2 év elég volt ahhoz, hogy a pszichopátiáról írt könyveken addig agyalj, míg a személyiség jegyeid nem azonosultak a pszichopata emberre jellemző tulajdonságaival. Csak azt felejted el, hogy sose leszel igazi pszichopata, mert pszichopatának születni kell, te pedig csak próbálsz olyan lenni.

Csak a kóros kényszerképzeteid miatt kéne fölkeresned egy szakembert. Emellett nem ártana valami értelmesebb hobbit kitalálnod magadnak, ami jó hatást gyakorol rád és nem unatkozol annyira mellette, hogy beképzelj magadról hülyeségeket. Csak szólok, az egész írásod nagyon felszínes és erőltetett. Ne így akarj kitűnni a tömegből, mert ezzel csak lejáratod magad.

2017. márc. 24. 19:51
 22/36 A kérdező kommentje:

Felszínes és erőltetett?

Heh, köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, hogy ezt leírd.

Oké.Akkor felszínes és erőltetett.

Köszönöm.

Édes vagy.;)

2017. márc. 24. 19:56
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen.

Te pedig annyira nem vagy édes amennyire nem vagy pszichopata. :D

Ui. Mielőtt még szép álmokat kívánnék neked, válaszolnék még egy kérdésedre, amire elfelejtettem válaszolni.

"Nagyobb kérdés, mi leszek."- Egy hibbant nő, aki teljes mértékben meg van győződve arról, hogy pszichopata és egy nap lebukik és másnap pedig a tébolydában találja magát benyugtatózva egy gumiszobában.

Szép álmokat! :D

2017. márc. 24. 22:17
 24/36 A kérdező kommentje:

Nyugtató?

A szociopatákhoz semmi közöm.

Csak szeretnéd, hogy olyan legyek.;)

De meg fogsz lepődni mert nem így lesz.

Kitűnő tanulmányi eredményeim, nyelvvizsgám van, és még lesz is.

Amint tudok kimegyek külföldre.

Egy jó egyetemen fogok tanulni, meg fogom szerezni amit akarok, a végzettségemmel, a nyelvtudásommal, és a manipulatív viselkedésemmel, pedig elérem azt amit AKAROK, és amit te valószínüleg nem fogsz.

És majd azt fogod hinni, benyugtatózottként fekszek (mikor a pszichopaták pont nem..)közben meg aratok.

És ez engem boldoggá fog tenni, hogy jobb vagyok nálad, nálad aki lealacsonyít...Azt mondod nem tudom elérni?

Azért is elérem.

2017. márc. 24. 22:21
 25/36 anonim ***** válasza:

"Nyugtató?

A szociopatákhoz semmi közöm."- Nem is említettem, hogy az vagy.

"Csak szeretnéd, hogy olyan legyek.;)"- Miért szeretném? Egy dolog van, amit nagyon szeretnék, egy aranyos-cuki-bolyhos mosómedvét, mert nagyon unatkozom.

"De meg fogsz lepődni mert nem így lesz."- Úristen, ha valóban tévedtem veled kapcsolatban, legyen ez a legnagyobb tévedésem az életem során. :D

"Kitűnő tanulmányi eredményeim, nyelvvizsgám van, és még lesz is."- Azt kötve hiszem, hogy kitűnő vagy az összes tantárgyból. Vagyis az írásod alapján nem hiszem , hogy nyelvtanból 5-ös vagy. Helyesírási hibákat ejtesz és olykor elfelejted kirakni a vesszőket.

"Amint tudok kimegyek külföldre.

Egy jó egyetemen fogok tanulni, meg fogom szerezni amit akarok, a végzettségemmel, a nyelvtudásommal, és a manipulatív viselkedésemmel, pedig elérem azt amit AKAROK, és amit te valószínüleg nem fogsz."- 1. roszzul írtad a "valószínűleg"-ot te, intellektuális lény. 2. Sok sikert. Gondolom Nyugatra szándékozol, majd menni. Csak szólok, magyarként abban a világban nehéz lesz érvényesülnöd, de ki tudja, hogy te még mire vagy képes. Bár én kötve hiszem, hogy te pszichopata vagy. De nem baj, lényeg az, hogy érd el a célod. Én addig megelégszem a szeretett hazámmal és itt fogok a Kodolányi főiskola elvégzése befutni énekesnőként (nem vicc, most zenesuliba járok és az iskola egyik legmuzikálisabb diákja vagyok).

"És majd azt fogod hinni, benyugtatózottként fekszek (mikor a pszichopaták pont nem..)közben meg aratok."- Micsoda szerencse, hogy kötve hiszem, hogy te pszichopata vagy és csak játszod az agyad, szóval nyugodtan meg lehetek győződve arról, hogy egy idő után úgy is beleőrülsz abba, hogy pszichopatának képzeled magad, lebuksz és a pszichiátrián kötsz ki BENYUGTATÓZVA. ;)

"És ez engem boldoggá fog tenni, hogy jobb vagyok nálad, nálad aki lealacsonyít..."- kívánom, hogy ez legyen a világon a legnagyobb örömélményed, HA egyáltalán sikerülni fog. Ami azt illeti én inkább más úton lelem meg a boldogságot.

"Azt mondod nem tudom elérni?

Azért is elérem."- Csak legyen elég szándék, erő és akarat, hogy ezt mind elérd. Ahogy az én céljaim eléréséhez is legyen meg a szándék, az erő és az akarat. Mindegy mit csinálsz. Én abban a tudatban fogom leélni az életemet, hogy te NEM VAGY pszichopata, hiába győzködsz, nem fog sikerülni, de gondolom nem is áll szándékodban hozzám hasonló (érző-lelkű) emberekre pazarolni a drága jó idődet, amit a céljaid megvalósításához kell fordítanod.

Na, Adieu.

2017. márc. 24. 23:19
 26/36 A kérdező kommentje:

Avass be.Miért lenne nehéz érvényesülnöm?

Alkalmazkodás a kulcs az egészhez.Valamint az emberek kiismerése.

Tudod mit?

Igazad van.Sok szót rosszul írtam..Mert siettem.De ez nem nagy mentség.Hibáztam.

Oké.Lehet igazad van, hogy nem vagyok az, lehet nem.Kitudja.

2017. márc. 24. 23:24
 27/36 anonim ***** válasza:
Megjegyzés "külsősként"...a szociopátia ès a pszichopátia annak ellenére, hogy sokan rosszul használják, ugyanazt jelenti. Vannak orvosok akik egy kus eltérővel különítik el a kettőt.
2017. márc. 25. 11:02
 28/36 anonim ***** válasza:
És tényleg nem vagy pszichopata, az előttem válaszoló közelebb járt hozzá. Fiatalok körében sűrű ez, hogy nem találják a helyüket és valamilyen betegséggel akarnak külömbözni az átlagostól.
2017. márc. 25. 11:04
 29/36 A kérdező kommentje:
*különbözni.;)
2017. márc. 25. 11:05
 30/36 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező, ugye nem zavar, hogy az előbb én javítottam ki a helyesírásodat az egyik kommentedben, és most az egyik válaszolónak kijavítottad az egyik hibásan írt szavát? Ez gáz. Sőt a kérdésedhez tartozó szöveg teli van helyesírási hibákkal és helyesírás terén így osztod az észt . Beszarás. Egy pszichopata ennél sokkal alaposabb.

A pszichológiai könyvek helyett inkább a Magyar Helyesírási Szótárt tanulmányozd, mitől hülyébb biztosan nem leszel!

2017. márc. 25. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!