Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Pszichopata hajlamok kezdete?...

Pszichopata hajlamok kezdete? Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Kérlek, vegyétek komolyan.

Próbálom minél jobban összeszedni, hogy legyen értelme és tudjatok következtetéseket levonni.

Nem tudom hova helyezzem magam.

Úgy kezdődött az egész, hogy az egyik osztálytársam, viccből ezt a jelzőt használta rám, 13 éves koromban.

Azóta a bogarat a fülembe ültette.

Itt vagyok 15 évesen, azóta olvasgatok róluk, könyveket, írásokat mindent..Mikor először olvastam róluk, már tudtam, hogy itt valami nem oké.

Mindig is zavaros elmém volt leginkább az utóbbi években jött ez ki.

Hangulatingadozások, mindenbe beleláttam a rosszat, kevés dolog okozott örömöt.

Öntörvényű voltam, vagyok...

Amit én legyen az tantárgy, bármi feleslegesnek találok nem tanulok meg, nem nézek utána és mindenféle érzés nélkül, csalással megoldom, hogy így is a legjobbnak tűnjek, nem egyszerű, át kell gondolni, hogy mit hogyan.

Nem értek szót senkivel...Szüleimmel sem, mindenben nagyon máshogy gondolkodnak.Nem érzek félelmet, csak adrenalint ha olyan helyzetbe kerülök.

Imádok kockáztatni, elegem van a kiszámítható dolgokból.

1 ember van aki megért, és elfogad és nagyjából olyan személyiségjegyei vannak, mint nekem.

Vele élvezem az eltöltött időt.

De a többiekkel?

Megunom őket...akárhogy próbálok hozzá állni, meglátom bennük azt ami taszít engem, felidegesít mikor gyengék, és nyafognak, vagy valakit akik nem ismernek sajnálnak...Hogyan? Nem értem az érzést...Nem érzek sajnálatot senki iránt...Kötődést igen, de azt is csak az 1 emberhez de ha vele történne valami, se éreznék sajnálatot inkább tennék valamit, hogy minél előbb jöjjön vissza hozzám.

Olvastam róluk, és nagyon sok dologban önmagam láttam.

Tudom, ki mikor mit akar hallani.És azt mondom nekik, nem érdekel, hogy becsapom őket, ha elérem a célom.

Mindenben a legkissebbre viszem a kockázatot, önmagamra nézve.

Kívülről természetesen semmi nem látszik rajtam.

Csendes zseninek gondolnak.

Ezt abból, hogy matematikából kifejezetten jó vagyok, sajnos túlzottan.Gyorsan rátalálok a feladatok logikájára, mindig, szüleim ezt alsó osztályban vették észre.

Más nem érdekel most, csak a pénz.Feljebb akarok jutni a ranglétrán azt kezdeni a pénzemmel amit csak akarok.

Ölni tudnék, sokszor beszélünk az egyetlen társammal erről.

Nem teszem meg, mert tudom ennyi idősen milyen következménye lenne, nem tudnám úgy eltusolni, nagy a kockázat.

Öngyilkosság? Gondolkodtam rajta, mert nem sok örömöm van itt, viszont nem tudnám megtenni, van pár dolog amiért itt akarok maradni.

Úgy tudom ezek kijönnek 15 év alatt, legalábbis megmutatkoznak.

Mit gondolsz te, mi ez? Mi vagyok? Nagyobb kérdés, mi leszek.

2017. márc. 10. 19:16
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
4#-es vagyok. Eleget tudok az antiszociális személyiségzavarról, nem kell már utánanéznem. Az utánam következő válaszolónak...nem a filmekből kell a pszichopátiát megismerni. Sőt, ha jobban megnézed Hannibal Lecter sem volt pszichopata. A pszichopatàk nem akarnak ölni, persze előfordulhat ez a vágy, de csak kevés embernél, ugyanis a probléma az amygdala nem megfelelő kifejlődése, ami az érzelmekért fele, emiatt nincs bűntudat, szeretet, félelem, szorongás. Általában magas pozíciót töltenek be, abból adódóan, hogy ha manipulának, vagy másokat kihaszanálnak, nem lesz miattuk bűntudatuk, tehát ezt folytathatják.
2017. márc. 11. 07:17
 12/36 anonim ***** válasza:

Ja és az sem igaz, hogy a pazichopaták nem intelligensek. Sokan összekeverik a pszichózissal, ami elmebetegség.

A pszichopátia és a szociopátia közt azt mondja a legtőbb orvos, hogy nincs különbség, néhányan pedig azt, hogy a szociopátiában az érzelem hiánya külső ingerek hatására alakul ki és pont, hogy ők kevésbé intelligensek. Én az elsőben hiszek. Azért lett 2 elnevezés, hogy a pszichopátiát ne keverjék össze s pszichózissal, vagy pszichopatológiával.

A pszichopaták intelligen, elbűvölő személyiségek.

2017. márc. 11. 07:21
 13/36 anonim válasza:

#10.

Ment a lepontozás.

Mekkora bolondka vagy.

Te kevered össze nem ő, nem a többiek.

Te vagy itt az unintelligens..

Még hogy egy pszichopata nem okos.

Külföldön volt egy hasonló emberrel dolgom, minden jelzőt mondhatsz rá, engem nem zavar de azt, hogy buta, és sörösüveggel dobálna azt soha.

Ők úgy beleolvadnak, és a háttérből variálnak, hogy azt sosem veszed észre.

Ne írj ekkora baromságot kérlek.

Kérdező:

Szerintem kezdődő, de ez ellen nincs mit tenni.

Túl okos vagy, az érzelmeid meg hanyatlanak.

2017. márc. 11. 08:27
 14/36 anonim ***** válasza:
Milyen a szüleiddel való kapcsolatod?
2017. márc. 11. 09:15
 15/36 A kérdező kommentje:

Hogy milyen?

Nem rossz, mivel amit valóban gondolok azt sose mondom ki, mert ha mégis azt adom elő kicsit puhább körítésben már akkor elkezd anyám sipítozni.Az a fajta aki azt hiszi csak a saját véleménye a helytálló.

Tehát mivel nem öntöm ki őszintén a gondolataim, nem olyan vészes a kapcsolatom velük.

Még csak az kéne.

Kulcs a jó kapcsolat, sajnos még máshogy nem tudok pénzt szerezni, csak tőlük, az meg feltétlen bizalom, legalábbis annak a látszata nélkül nem megy.

2017. márc. 11. 09:58
 16/36 anonim ***** válasza:
Szóval nincs olyan erős érzelmi kapcsolatod velük?
2017. márc. 11. 11:30
 17/36 A kérdező kommentje:
Mint látod, nincs.
2017. márc. 11. 11:45
 18/36 anonim ***** válasza:

A kérdező nagyon okos. Igazad van, amit az állatölős példára mondtál, ők tényleg szociopaták inkább...

Az a különbség közöttük, hogy a pszichopaták így születtek... Érzelmek nélkül. Például mondhatják, hogy nekik nincsenek érzelmeik, nem éreznek úgy mint a többi ember... Például lehetett nagyon szép, kiegyensúlyozott gyermekkoruk stb. Ők csak így születtek. Nem külső tényezők hatására váltak ilyenné.

A szociopaták érzékeny, impulzív emberek, akik a társadalom miatt váltak ilyenné! Traumák miatt többnyire. Ők azok, akik ilyenné akartal válni, hogy erősebbnek tűnjenek.

2017. márc. 13. 23:08
 19/36 A kérdező kommentje:

Á, köszönöm szépen.

Tehát nagy valószínűséggel, ebből az évek során mi fog kialakulni?

2017. márc. 14. 06:20
 20/36 anonim ***** válasza:
Betegség valószínűleg nem, pszichopátia sem, de ha ennyire érdekel, akkor szakértő tud ezzel kapcsolatban segíteni. Bár én úgy érzem fölösleges, csak ilyen a személyiség típusod.
2017. márc. 14. 07:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!