Csak szerintem nem viccesek a nők?
csak én nem tudok nevetni egy nő "poénján sem"?
eskü, egyszer sem nevettem még egy nőn se.
van olyan mikor ugyanazt a poént elmondja egy fiú is, és az vicces, de mikor a nő mondja az egyátalán nem.

Szerintem ez a nemek szerepére vezethető vissza. Leginkább a férfi udvarol a nőnek és nem fordítva. Neki kell jól előadni magát,humorosnak, érdekesnek lenni. A nőknek a szerepe meg csak annyi, hogy eldöntik, hogy elég jó-e vagy nem. Ez már több ezer éve így van.
Talán a férfiak humor készsége ezért fejlődött magasabb szintre. Persze kivételek mindig vannak. Nálunk is pl. lány tesómnak jobb a humora mint nekem. De a pálmát humorban Fater viszi aki férfi.

"Nyugaton elvétve vannak csak nők körüli poénok, japánban ez sokkal szervesebb dolog."
Erőltetett, ócska poénok vannak, igen. Nyugati filmeknél is vannak tipikus női romkomok ezrével, sz..r is mind.
"De egy rosszab fanservice animében a fiú főszereplő is ugyanúgy lebútított, a rossz alkotás egyszerűen rossz alkotás"
Az anime sajtó által felmagasztalt alkotásokban ha van fanservice, az többnyire a női karakterek csöcsének mutogatásában meg markolászásában merül ki. Lehet, hogy egem kerül el ennek a másik oldala, amikor a faszi kerül ilyen helyzetbe, de akkor sem hiszem, hogy akár megközelíteni a butított női karakterek mennyiségét.
Más: miért van az, hogy az ÖSSSZES női anime szereplő nagycsöcsű vagy legalább másképp vonzó? Lányoknál is vannak lúzer karakterek de azok is mindig formás idomokkal és szép arccal rendelkeznek. Neeem, egyáltalán nem más a japán mentalitás, sőt ezerszer rosszabb.

Nekem facebook-on tünt fel ilyesmi. Abban a szóvicces csoportban tűnt fel, hogy ha néhanapján ki is rak egy csaj egy poént, az tutira béna. Vagy a humoros topkommenteket is általában(!) mindig pasik írják.
Élőben valahogy nem olyan durva a különbség. Szerencsére az én poénjaimon nagyon szoktak röhögni a férfiak és a nők is, meg ismerek néhány humoros csajt, meg igazából százmillió humortalant, ez tény. (Mondjuk pasiból is van egy csomó humortalan, de a kérdés nem erre irányult ugye.) Nekem valahogy fel is tűnt, hogy a fiúsabb vagy vagányabb csajoknak jobb humora van. A lányos lányok stílusa olyan "egysíkú", vagy nem is tudom, milyen szót használjak rá.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!