Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan különböztethetem meg,...

Hogyan különböztethetem meg, mely tulajdonságaim a sajátjaim, és melyikek azok, amiket a környezetem hatására csak hiszem, hogy a tulajdonságaim?

Figyelt kérdés

2017. márc. 2. 12:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
51%

"Az embereket gyakran nyomasztják olyan élethelyzetek, amikbe vélt tulajdonságaik miatt kerültek, és idővel rá kell jöjjenek, természetesen az önismeret segítségével arra, hogy mi az, ami IGAZÁN ő, hogy önmagával tudjon "rezonálni".

Ennek a folyamatnak a tudatosítása, tudatos felgyorsítása érdekelne."

Többféle technika létezik, ami segít tudatosabbà vàlni, ill. felgyorsìtani magàt a tudatossà vàlàsi folyamatot, ami csak akkor indul el, ha mindezt valóban igazàn szeretné az ember.Ezeket a technikàkat bàrki kipróbàlhatja, viszont rendkívül erõteljes technikàk léteznek, amelyeket csak akkor képes bàrki 21 napig véghezvinni, ha valóban minden erejével törekszik erre.Többféle embertípus van, ezért létezik többféle technika, ami hasznàlható.

Tehàt ahhoz, hogy felgyorsuljon a folyamat, ami àltal letisztulhatsz és tudatossà vàlhatsz,

ehhez a folyamathoz, rendkívül sok türelemre, és rendkívül erõs elszàntsàgra van szükség.

Lényeges, hogy tudd mi történik a technika alkalmazàsa soràn.Az emberi agy, egy velünk születet eszköz.Viszont a mi idõnkben, az agy àtvette a hatalmat, és maga az ember vàlt eszközzé.Innen adódik a legtöbb probléma egy ember életében.Nem csoda, hogy az ember nem képes kihasznàlni az agy lehetõségeit, csak minimàlis szàzalékban, hiszen nem hasznàlja az agy lehetõségeit, inkàbb ugy lehetne fogalmazni, hogy az ember élete soràn az agyban felépült kép mögül nézelõdik félàlomban, és nem, hogy eszközként nem képes hasznàlni sajàt elméjét, még csak nem is tudatosul az emberben, hogy õ nem az elméje, hanem annàl sokkal több.Ezek a technikàk abban segítenek, hogy megszabadulj az életed soràn az elmédben kialakult hamis énképektõl, beidegzõdésektõl, és visszatérj a jelenbe, màr nem gondolkodva, inkàbb megfigyelõként.Egy olyan emberként aki képes az elméjét eszközként hasznàlni, amikor szükséges.A mai emberek többsége hasznàlja az elméjét, az agyàt, de elveszik a gondolatok között, a múlttban, és az elme, az agy útvesztõjében elmorzsolódik minden energia, ami a jelenben való léthez lehetne hasznàlható.

Példaképp egy itt egy rendkívül erõteljes technika, amit bàrki kipróbàlhat.:

Hozz létre egy lehetõséget, hogy egyedül lehess egy szobàban, egy helyet, ahol van egy tükör, ami mellé le tudsz tenni egy gyertyàt úgy, hogy a gyertya làngja ne tükrözõdjön a tükörben.Amint ez megvan, ülj le a tükörrel szemben, a szobàban legyen sötét, a gyertyàn kívül ne legyen semmilyen mesterséges fény sem, még csak ne is szűrõdjön be semmi.Intézd úgy, hogy 40 percig senki ne zavarjon.Majd ha màr ülsz a tükör elõtt, nézz a sajàt szemeidbe, és mindezt úgy, hogy ne pislogj 40 percen keresztül!!A szem az egyik legerõsebb kapu önmagad felé.Azàltal, hogy nem pislogsz, minden energia a szemeidbe öszpontosul, és minden egyes pislantàs egy gondolatot fog jelezni, de ne foglalkozz vele, mindig térj vissza a szemkontaktushoz, és csak néz a sajàt szemeidbe pislogàs nélkül arra törekedve közben, hogy csak megfigyelõ maradj, bàrmi is történik!Érezni fogod, ahogyan folyik a könnyed, és az orrod, de te csak maradj megfigyelõ, ne gondolkozz ezen, mindig térj vissza a szimpla megfigyelõséghez, és csak nézz a tükörben a szemeidbe!Egy idõ utàn màr úgy érzed nem bírod tovàbb és a legtöbb esetben abba is hagyjàk az emberek.De ha kitartó vagy, egy idõ utàn egyre jobban el tudsz vonatkoztatni, a megjelenõ gondolatoktól, érzésektõl, és vissza tudsz térni a szemkontaktushoz egyre hosszabb ideig pislogàs nélkül.Bàrmit làtsz csak maradj megfigyelõ!Amennyiben képes vagy pislogàs nélkül, és tényleg semmi pislogàs nélkül a szemeiddel szemkontaktusban ülni és csak nézni,, egy idõ utàn, elkezd vàltozni az arcod, a szemeid, a hajad is vàltozhat a hàttérben.De még mindig ne foglalkozz vele, mert ez az a rész ahol ujra pislogni fogsz, mert a làtott kép hatàsàra, ujra megjelennek gondolatok.Ezért térj vissza a megfigyeléshez, csak maradj szemtanú!Bàrmit is làtsz!Ismeretlen emberi arcok jelenhetnek , meg, mintha ismeretlen emberek szemeibe néznél.Az emberi agy a szemkontaktus fentartàsàtól és a szemben koncentràlódott energia dolgozni kezd, és a képek, beidegzõdések, maguktól hullanak le rólad.Elõzõ életeidbõl is jelenhetnek meg arcok arcképek, ijesztõ formàlatlan, deformàlt arcok, és bàrmi amit az agy képes kiadni, amitõl képes megszabadulni, minden megjelenhet!De te csak szemtanú maradj es ne azonosulj be a latott dolgokkal, csak figyelj, és ne pislogj!És mindezt 40 percen keresztül.Amennyiben ezt a technikàt gyakorolod, rendkívül erõs nyugalmat fogsz érezni, és egy bizonyos idõ elteltével az összes beidegzõdés, múlbéli kép letisztul.Ez a technika 21 napig tart.Ennyi idõ szükséges. Nem kell több.Ez idõ alatt, teljesen elveszìted a kapcsolatot az addig felépült képpel önmagadról, és ennek helyébe a jelen pillanat lép, és a spontàn reagàlàs, abból a valódi lényedbõl ami megszabadult a portól, a szeméttõl, és minden múltbéli dologtól, ami nem engedte, hogy tudatos lehess.

Mint mondtam ezek nagyon erõs technikàk, viszont rendkívül hatàsosak.

Tudatosnak lenni, csak a jelenben lehet, de mindaddig amíg a múltból felhalmozott szeméttel van tele az ember elméje, nem lehet tudatos az ember.Az ember legnagyobb kihívàsa az életben, a tudatossà vàlàs.Ezért senki ne lepõdjön meg, és ne hibàztassa önmagàt, ha kezdetben mindez nem egyszerű, illetve nem könnyű.

2017. márc. 5. 22:20
 12/29 anonim ***** válasza:

[link]

Ezzel csak ennyi a gond.

2017. márc. 6. 02:25
 13/29 A kérdező kommentje:

Ez érdekesnek tűnik. Mindenképp ki fogom próbálni, de tény, hogy ezzel párhuzamosan a hétköznapokban is tudatosan próbálom egyre jobban megérteni önmagamat.

De az is nagy dolog, ha valaki egy percig, vagy 4 percig nem pillant, nem, hogy 40 percig! :o Kifolyik a szemem annyi idő alatt pislogás nélkül. :)

Ez a drogos történet szerintem enyhén túlzás azért.

2017. márc. 6. 08:10
 14/29 anonim ***** válasza:
59%

Valószínű meg van az oka annak, hogy kutatàsokat végeztek a szemkontaktus terén..Igen, a "hatàs" beazonosítható akàr egy LSD alatt megtapasztalt làtvàny àtélésével is.Viszont az a kutatàs még mindig az agy, az elme hatàrain belöl tapogatózik.A tudatossàg nem részleges, egész lényed benne van.Az elme elveszik a részletekben, míg tudatod csak szemtanúként, megfigyelõként van jelen. Az LSD, egy olyan rozskalàszon élõsködõ gomba (anyarozs) alkaloidàinak szàrmazéka, kivonata, amely valóban képes arra, hogy àtvegye a hatalmat és az irànyítàst az emberi agy felett, majd képek, gondolatok, érzések jelenhetnek meg, miközben maga az ember teljesen tehetetlen, és ha akarja ha nem, maga a gomba e kivonata, ezekre a random kivetítésekre kényszeríti az ember agyàt.Így igen, valóban hasonló lehet, ha csak az àtélt élmény foglalkoztat.A képek amelyek megjelenhetnek érdekesek, vagy ilyesztõek lehetnek, de ki fog ezekkel a képekkel beazonosulni?Illetve kit fog foglalkoztatni?Az emberi elmét foglalkoztatja, de tudatodat nem.Így aki tudatosan kezdi el ezt a technikàt, nem fog leragadni egy két megjelenõ képnél, mert tudja, hogy ezek csak az emberi agy kivetítései, kivetülései, és ujra visszatér az elvonatkoztatàshoz.A kutatàson résztvevõk agya, valòszínű, ugyanúgy tele volt szeméttel, az addigi életük soràn felhalmozódott informàciòk, beidegzõdések, gondolatok, érzések..Amelyek megjelentek a szemkontaktus àltal, viszont nem tűntek el.Egyszerűen megragadtak annàl a résznél, ameddig az elméjük korlàtai tartanak, a beazonosulàsnàl..a hatàsnàl.Én nem viccbõl írtam le ezt a technikàt.Hanem azért, hogy egy màs szempontból legyen megközelíthetõ az "elme nélküliség".A cikkben leìrtak alapjàn, a kutatàsban pedig egyszerűen az elmében megjelenõ hatàsokat vizsgàltàk csupàn.Ez egy õsi technika.És valószínű a kutatàst végzõ ember is tudta ezt.Ami kutatàst illeti, a cikkben olvasható részbõl mindössze annyi derül ki, hogy van mivel beazonosítani a technika egyes részeit..És amint beazonosítottad e technikàt a cikkben leìrtakkal, màr csak egy veszélyes, drogozàshoz hasonló élmény megtapasztalàsàval azonosítod be. Nem pedig egy lehetõségként, amit jàtékként fogsz fel, és megfigyelõként, mert lelkesedsz önmagad kutatàsa irànt.Tehàt ha olvasod ezt a technikàt itt, azt tudd, ez egy olyan módszer, ami segít megszabadulni az elmédben felhalmozòdott portól, hogy tisztàn làthass valódi szemeiddel.Tesztelgetheted, de soha ne vedd komolyan, mindig jàtékként éld meg, és törekedj az elvonatkoztatàsra.

Tudatossàg szempontjàból, egy nagyon jó lehetõség.Viszont mégegyszer mondom, nagyon erõteljes is egyben.Tehàt aki ugy érzi, ez nem vàlik be, van màs technika ami bevàlhat.Valahol tudja az ember, mi az a technika ami valóban segíthet, és mi az ami nem.

2017. márc. 6. 20:44
 15/29 anonim ***** válasza:
68%

Kedves utolsó, ez akkora hülyeség, hogy még én is belesápadok, pedig 58 évem alatt összeolvastam már egy pár ilyesmit. Megmondanád, miféle szeméttel van tele az emberi agy? Megmondom neked. Azt tárolja el, ami a túléléshez szükséges! Nem hallottál még erről semmit? Evolúció bácsi így drótozta be. Most mondd! Nem egy piszok?

Szóval nincs ott semmiféle szemét, és kérlek, ne erőltesd a hülyeségeidet másra. Üldögélj csak a szobádban, csodáld a szemedet 40 percig, de úgy, hogy csak magad lásd ennek a kárát.

2017. márc. 6. 21:20
 16/29 anonim ***** válasza:
49%

Tiszteletem Miquel.

Igen, valóban hatalmas hülyeségnek tűnhet mindez.A maga szempontjàból nézve ez így is van, mint ahogyan azt megfogalmazta.Az evolúciò gondoskodott arról, hogy az emberi agy képes legyen memorizàlni szinte bàrmit egyéntõl függõen persze.Még azt is aminek a túléléshez, vagy magàhoz a létezéshez semmi köze.Ezek a memorizàlt, beépült felesleges dolgok a "szemét" az én szempontomból nézve.Nem erõltetek semmit.Egy kérdésre reagàltam az én nézõpontomból.Nem erõltetek senkire semmilyen technikàt.Mint mondtam, ez egy lehetõség.Az ön szempontjàból nézve hülyeség.Màs szempontjàból nézve egy lehetõség is lehet.

2017. márc. 6. 22:56
 17/29 A kérdező kommentje:

Legnagyobb hülyeség valamire azt mondani, hogy hülyeség, csak mert keveset tudsz róla.

Az a bedrótozás olyan, hogy néha elég csúnyán összegabalyodnak a drótok, és elévülnek, és megoxidálódnak, és nem működnek néha úgy, ahogy kéne. Naivitás annyira üresnek képzelni ezt a témát...

Amúgy szerintem a jelenség, mint látvány a látással kapcsolatos szimultán-kontraszttal függhet össze. Egy próbát megér szerintem mindenképp, ha egyéb nem, egyszerűen az ember azzal foglalkozik, hogy figyeli magát, márpedig a megismeréshez figyelem kell.

A pislogást nem olyan könnyű ám leállítani olyan hosszú időre. Mi van, ha pislog az ember időnként egyet? A tegnap néhány percig kipróbáltam, de valahogy nem tudtam dönteni el, melyik szememet nézzem. :D

Mekkora távolságbók kell ezt csinálni amúgy? :)

2017. márc. 7. 08:21
 18/29 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdezõ.Õszintén örülök a lelkesedésednek.Amennyire csak teheted, folytasd a mindennapokban az elvonatkoztatàst lehetõleg minden szempontból, ami felmerül.Így amit én ìrok, kérlek ettõl is vonatkoztass el.Az jó, ha megérted e technika àltalam magyaràzott jelentõségét, viszont tudd azt közben, hogy a mindennapokban történõ àltalànos dolgokban való elmélyülés is legalàbb annyira fontos lehet a tudatossàg szempontjàból.Az elvonatkoztatàs azért lényeges, hogy visszatérhess az önmagad àltal megélt folyamathoz, és ne kezdj el màsok àltal mondott, illetve vélt igazsàgokhoz mérten működni.Így mindig érezni fogod, hogy mi az ami hasznos és mi az ami nem hasznos szàmodra egy adott informàcióból.A tükörbe nézés technikàban fontos a szemkontaktus.Tehàt konkrétan úgy tudsz legkönnyebben szemkontaktust felvenni, ha a két szem közötti részt kezded el nézni, így a szemkontaktushoz való visszatérés könnyebb.Igen, rendkívül nehéz folyamatosan pislogàs nélkül fenttartani magàt a szemkontaktust, és közben elvonatkoztatni az eközben történõ dolgoktól, mint szem könnyedzés, orrfolyàs, arcok vàltakozàsa, és pislogàs.Viszont megfigyelheted példàul magadon, hogy minden egyes pislantàs, egy gondolat megjelenésével lesz egy idõben.Ahogyan telik az idõ, és egyre hosszabb és hosszabb ideig leszel képes pislogàs nélkül csak figyelni, csak megfigyelni a dolgokat, egyre inkàbb kevesebb lesz a pislogàs és a gondolat is.

Én magam nem vagyok megvilàgosodott ember, hasonló úton jàrok mint te, a magam módjàn.Tehàt tudd ezt és ami hasznos szempont szàmodra azt vedd magadhoz abból amit mondok, ami pedig szíved szerint nem hasznos szempont szàmodra azt ne vedd magadhoz.

2017. márc. 7. 18:54
 19/29 anonim ***** válasza:
51%
A tàvolsàg körülbelül 40-50 cm legyen.
2017. márc. 7. 18:59
 20/29 anonim ***** válasza:
68%

Csak rálestem már, hogy melyik témához írtam, mert ez már eget verően ezotéria kategória. Legalább szcientológia szintet ver már ez a téma, amibe átcsapott és nagyon szomorú, hogy te, kérdező, hogy ennek a szintnek a megnyugvásába temetkezel egy válaszoló által.

Az "Emberek - Emberi tulajdonságok" részhez olyan dolgoknak van helye, melyek a realitás talaján képesek helyt állni. Ha te ebben hiszel, akkor sajnos rossz csoportot találtál a segélykérésedhez.

Valószínűleg én vagyok az egyetlen szerencsétlen, aki felveszi ezt, de ez fáj.

Maradjunk annyiban, hogy a tulajdonságaid, tudatos döntéseid hatására váltak azzá, amik. Nem kell semmilyen tükörbenézés, vagy akármilyen túlvilági dolog ahhoz, hogy tisztába tedd magad ezzel kapcsolatban. Semmi szemetet nem gyűjtöttél össze magadból puszta létedből, sem a döntéseid által. Amennyiben nem vagy tisztában azzal, hogy gyerekkorodban, vagy még inkább a kritikusabb pontodban a pubertás korszakodban mit éltél át (ami nagyon is jelentőséggel bír későbbi tulajdonságaid kialakításával kapcsolatban) akkor ezt vagy visszahívod, és változtatsz azon, amit akkoriban elrontottál, vagy nyugodtan élheted tovább az életed a langyos lábmosóban.

Én ezzel zárnám a hozzászólásaim sorát, "felelősségem" ledobom és úgy éled életed ahogy akarod. Ha továbbra is ezekben keresed a megnyugvásod, tedd azt, élj "boldogan" de a sírköved is vésd fel egyben. Kár, hogy manapság egyre kevesebb a racionális ember.

2017. márc. 8. 02:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!