Sok felnőtt embert, és a nyugdíjasokat miért ilyen könnyű megvezetni? Miért hisznek az ilyenekben?
A legjobb példa erre az ilyen szennyműsorok, mint a telejósda, meg az ezo tv. (természetesen tudom, hogy nem mindenki hisz ilyenekben, tisztelet a kivételnek)
Itt egy jó és egyben szomorú példa, egy facebook-os beszélgetés, melyben leírja valaki, hogy 90 ezer forint lett emiatt a telefonszámlája, de megérte, mert a jósnak igaza volt:
És a "legjobb", hogy nagyon sok ilyen 50-60 éves vagy idősebb szinte sosem megy el orvoshoz, mert a normális orvos csak meggazdagodni akar, meg csak hülye lehet szerintük, aki nem ért a szakmájához, és a normális orvosokat meg gyógyszereket nevezik kuruzslásnak. Normális kezelés helyett elmennek inkább az ilyenekhez tízezrekért levetetni a szellemet, meg hasonló baromságokat csinálni.
Miért olyan hihetőek ezek a nyilvánvaló átverések, kuruzslások, kóklerek főleg az 50-60 éves korosztály és a nyugdíjasok számára?
Egyszer átkapcsoltam a TV-t az ezo tv-re (vagy telejósdára, már nem emlékszek, melyik volt), és a sok betelefonáló közül a "legfiatalabb" is 45 éves volt. Az átlag 55 és 75 között volt.
De mégis mi készteti ezeket az embereket arra, hogy ilyen baromságokban higgyenek? Miből tájékozódnak ezek, hogy nekik hihetőbb a "Fatima tenyere előtt elégetem a nevét és minden balszerencséje elmúlik" maszlag, mint a normális orvosi vizsgálat, gyógyszeres kezeléssel? Ráadásul az emelt díjas betelefonálással (ami nem csak egyszeri, mert sokan rendszeresen telefonálgatnak ilyen adásokba) 2-szer vagy akár 3-szor több pénzt eltapsolnak, de persze panaszkodnak, hogy a 2000 forintos havi gyógyszer drága.
Miért ilyen buta sok ember? Hogyan hihetnek ilyenekben? Sok nyugdíjas miért ennyire gondolkodásképtelen?
Nem provokálni akarok, csak nem értem.
Nektek mi a véleményetek erről a jelenségről? Ti megértitek őket vagy más a véleményetek?
Nektek van ismerősötök, akik ilyen műsorokba telefonálgatnak?
"Nagyobb valószínűséggel nézegetnek ilyeneket Győzike és Berki Krisztián imádók, vagy VV nézők.
Ezek pedig legkevésbé sem a nyugdíjasok közük kerülnek ki!"
Ezt ugye nem komolyan gondolta?
Oda van írva valóban, de a további tartalom 99%-ban az idősebbekre és a nyugdíjasokra van kihegyezve, még véletlenül sem a fiatalokra és a középkorúakra, akik az ilyen műsorok valódi "vevői"
Hol érdekelnek már egy idősebb embert a szerelmi kötések és a párkapcsolati problémák, mesélj?
És mivel ez is oda van írva, hogy
"Nektek van ismerősötök, akik ilyen műsorokba telefonálgatnak?"
ezért bátorkodtam véleményt formálni, de elnézést kérek és ezennel kiszálltam ebből az eszmecseréből.
Nem tudom a 79% nyugdíjas hölgy honnan veszi az információit.
DE az ilyen és ehhez hasonló műsorok fő fogyasztói bizony a nyugdíjasok.
Ez tény,utána lehet nézni.
Valószínűleg az sem a véletlen műve,hogy eddig akárhányszor egy ilyen csatornára kapcsoltam eddigi életem során, CSAK és KIZÁRÓLAG 60 év felettiek telefonáltak,írtak. Szándékosan figyeltem vajon lesz e egyáltalán fiatalabb vagy netalán férfi. Egy sem volt.
Olyan ez, mint a lottó. Nem hiszel benne, mégis megveszed néha-néha, mert hátha...
Egyébként a betelefonálók egy része elhiszi, egy része csak arra vágyik, hogy valaki beszéljen vele, egy része pedig egyszerűen el van keseredve.
79%-os, ha tetszik, ha nem, ezek a műsorok kifejezetten a nyugdíjasoknak vannak.
Akárhányszor jóslással kapcsolatos, betelefonálós butítás ment a TV-ben, az átlagéletkor a betelefonálók és az üzenetküldők között szinte mindig 70 volt. Pont azért, mert tudják, hogy az idősebbek sok mindent elhisznek, és sokkal vevőbbek az ilyesmikre. A ValóVilág meg ezek nem is tudom hogy jönnek ide. Az, hogy azokat ki nézi, senkit sem érdekel mert SMS küldéseken kívül nemigen tudnak mivel lehúzni, és alapba nem küldenek tonnaszám SMS-eket a fiatalok. Viszont a nyugdíjasok között nagyon sok az olyan, aki az ilyen műsorokban "jósoltat", és képes akár 20 percig is beszélni, mindezt úgy, hogy emelt díjas számon csevegnek.
A cikkben is leírta valaki, hogy volt valaki, aki 1 órán keresztül tartotta a vonalat, csak hogy bekerülhessen, és további 1 órát beszélgetett a jóssal. Az ő telefonszámlája szinte biztos, hogy több lett, mint 150 ezer forint.
Nem azt mondom, hogy az idősebbek ne higgyenek semmiben, racionálisan azért tudni kéne gondolkodni. Mamám is ilyen, telefonon minden sz@rt megvetetnek vele, mert ez ilyen akciós, az olyan kihagyhatatlan ajánlat, és így tovább, szegény meg sokszor bedőlt ennek, mert azt hitte, hogy tényleg csak most ilyen "olcsó" az a 8 ezer forintos masszírozós párna vagy micsoda. Mi is mondtuk már neki, hogy ne vegyen semmit, mert ezek csak átverések. És az ilyenek mindig a nyugdíjasokra utaznak.
Sokan sajnos nem látnak át a csalásokon, és azt gondolják, hogy a pénzükért valami különlegeset kapnak, és megtisztelve érzik magukat, hogy a TV-ben, élő adásban válaszol nekik egy ilyen csaló. A nyugdíjas réteg a legbefolyásolhatóbb réteg a társadalomban. Itt is vannak persze kivételek, akik átlátnak a szitán, de nagyon sokan sajnos tényleg beleesnek a csapdába. Ugyanilyenek a nyugdíjas kirándulások is. Ott is a kirándulásokkal egybekötött termékbemutatók vannak, ahol "szuper" árakon lehet megvenni a reklámozott termékeket, és sok nyugdíjas sajnos meg is veszi őket, még akkor is, ha marha drágák. Ismerősünk 70 éves mamája nagy örömmel mesélte, hogy egy ilyen kiránduláson vett egy masszázsfotelt vagy micsodát, mert milyen szerencse, hogy le volt épp árazva 200ezerről 80 ezerre. Később kiderült (utánanéztek a neten), hogy annak a kis fotelnek az eredeti ára kb 30-40 ezer forint körül van, és csak rossz véleményeket írtak róla szinte.
Lepontozások ide vagy oda, az ilyen jóslással meg hasonlókkal foglalkozó műsorok fő célközönsége bizony a nyugdíjas réteg, és nem a fiatalok.
Ezeknek a műsoroknak a többsége pont ezért délelőtt megy, így nem is lehetnének a fiatalok a célközönség, mert a nyugdíjasokon kívül a legtöbb ember délelőtt vagy iskolában van, vagy dolgozik. Én is már megfigyeltem azt, hogy a betelefonálók között 50 évesnél fiatalabb szinte soha nem volt, a nagy átlag 60 feletti volt. A valóvilág meg győzike pedig azért rossz példa, mert az SMS szolgáltatáson kívül ezek alapba csak a butításra, és nem a lehúzásra épülnek. A jósműsorok meg konkrétan azért vannak, hogy sokan hívják őket, meg tartsák a vonalat, hátha bekerülnek, ezzel nagyon sok pénzre tesznek szert. Sajnos nagyon kihasználják az ilyenek a hiszékeny, unatkozó, otthonülő nyugdíjasokat.
Ez kb olyan, mint Anettka Forródrót című szennye. Annak sem volt semmi értelme, mégis sokan hívták, pont azért, hogy beszólhassanak neki. A műsornak is bújtatottan ez volt a lényege. Hogy az idióták ne sajnálják a pénzt, és hívják fel Anettkát csak azért, hogy jól beszólogathassanak neki, eközben pedig az emelt díjas telefonszám miatt gyűlt a pénz rendesen. Pont emiatt volt Anettka is provokatív meg gusztustalan ruhákban, vagy épp meztelenül. Ez a műsor a hülyék lehúzására épült. A telejósda meg ezo tv meg hasonlók pedig a hiszékeny 50 év felettieket célozzák meg. Szóval kár azzal jönni, hogy a fiatalok is bedőlnek ilyennek, amikor a fiatalokhoz képest a nyugdíjasok az ilyen műsoroknál abszolút többségben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!