Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ment ki a divatból az...

Miért ment ki a divatból az illem? Pl. Buszon ki adja át a helyét

Figyelt kérdés

Az illem azt diktálná,hogy sorrendben így kellene ülniük az embereknek:

1. idős nők, terhes nők, betegek

2. kisgyerekesek

3. idős férfiak

4. korban visszafelé haladva NŐK, lányok is

5. korban visszafelé haladva férfiak, és legvégén a fiúk, kb 10 éves korig,azalatt kisgyerekek

Tehát legutoljára a 10 év fölötti fiú ül le.

Ha ezt betartanák,nem lenne annyi sértődés,meg egymás lebunkózása.

Másik kedvenc témám: illik tisztelni a kort,az idősebbet,a férfinak a nőt,a beosztottnak a felettest. Idetartozik az is,hogy tizenévesek ne szemtelenkedjenek egy huszonévessel se,ha fiú,ha lány. De a tényleges idősek (65-70+) esetleges bunkóskodása ellenére is jár a tisztelet. Aki időst csúfol meg,magát csúfolja meg.

2017. febr. 25. 11:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Imádom ezt a logikát...

"Aki idős, azt tiszteld, mert.... mert... mert idős!!!"

2017. febr. 25. 11:53
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert, ha valakin azt látom, hogy sértődötten elvárja, hogy adjam át a helyet, mert az neki jár, akkor valószínűleg nem fogom. Ha jön és normálisan megkér, akkor igen.

Tisztelni az idősebbeket rész: Pusztán a kora miatt senkinek nem adok extra tiszteletet. Azt valamivel ki kell vívni, de nem azzal, hogy előbb születünk meg. Letegezni nem fogom, legfeljebb, abban az esetben, ha én indítom a beszélgetést, magázom, ő pedig tegezve válaszol. Na utána tudod ki a franc fog ott magázódni. :D "De a tényleges idősek (65-70+) esetleges bunkóskodása ellenére is jár a tisztelet." Miért is? Lehet egy alkoholista, családbántalmazó, tahó állat volt évtizedeken keresztül és már megszokta, hogy kutyaként bánik az emberekkel. Az ilyen előtt mit tisztelegjek? :D De akármilyen okból is mogorváskodik, nem hinném, hogy azt bárkinek is, bárkitől (akármilyen korosztály) el kell viselnie.

2017. febr. 25. 12:01
 3/20 anonim ***** válasza:
44%
A második válaszból kimaradt, hogy 27F.
2017. febr. 25. 12:03
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy idős férfi miért áll könnyebben , mint egy idős nő?

Egészséges, felnőtt emberek miért adnák át a helyüket egymásnak? Értem ez alatt, hogy egy 25 éves egy 45 évesnek.

Ha valaki bunkó, miért jár neki tisztelet? Csak mert 65 éves?

2017. febr. 25. 12:06
 5/20 anonim ***** válasza:
83%

Akiknek átadom a helyem:

- terhes anyuka

- anyuka/apuka/idősebb testvér/ kisgyerekkel illetve sok cuccal

- olyan idős, akin látszik, hogy nehezen tud állva maradni

- bárki, akinél nagyon sok dolog van

16/L

2017. febr. 25. 12:13
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
amikor kisgyerek voltam, nekem mindig állni kellett, senki sem adta át a helyét, sőt, nekem kellett átadnom a helyemet másoknak. Nem tudom, a mostani kisgyerekek miért gyengébbek, mint én voltam akkoriban.
2017. febr. 25. 12:25
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
1-es, neked azt még meg kell enned, amit egy idős már lepisált.
2017. febr. 25. 12:27
 8/20 A kérdező kommentje:
Ötös és hatos válasz nagyon szimpatikus.
2017. febr. 25. 12:28
 9/20 A kérdező kommentje:

Négyes:

idős férfi-idős nő: itt is a nők iránti tisztelet valósulna meg,mint a 4-es és 5-ös pontokban.

Ha az idős férfi nem képes már annyira állni,mint az idős nő,akkor felkerül az 1-es pontba,a betegek közé,és üljön le nyugodtan.

2017. febr. 25. 12:32
 10/20 anonim ***** válasza:
96%
Elárulod, hogy miért jár egy idősebbnek tisztelet, ha bunkó?
2017. febr. 25. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!