Lenézés v tisztelet?
Szerintem (ezzel a véleményemmel lehet, hogy egyedül vagyok) a magázódás önmagában nem jelent sokat. Lehet, hogy az illető távolságtartó, lehet, hogy zárkózottabb. Ha azt, hogy "maga" megnyomja, vagy valahogy nyomatékosítja (mint mondjuk Vágási Feri szokta a Szomszédokban), akkor lehet benne egyfajta szándék arra, hogy a másikat helyre tegye.
Az sem mindegy, hogy idősebb mondja fiatalabbnak, vagy fordítva (esetleg egykorúak).
Én magam azt is meg szoktam különböztetni, hogy "ön" vagy "maga". Az "ön" nálam az ismeretlennek jár, vagy hivatalos ügyben a hivatalban, vagy a boltban. A "maga" idősebb ismerősnek (például a nagyszüleimet magáztam), munkatársnak, mert számomra bizalmasabb.
"az érdekes mert megkérdeztem tőle h rajtam kívül kiket szokott még magázni és kijelenti h "magát""
Na, ez tényleg érdekes. Az a kérdés, hogy a végén hogy hangsúlyozza azt, hogy "magát".
Nem ezt mondtam. Ismerni kellene a szituációt, a hanghordozást, az adott személy jellemét, a véleményét rólad és stb.
De ha csak veled magázódik, az tényleg érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!