Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan vegyem rá anyumat,...

Hogyan vegyem rá anyumat, hogy engedje a vegyészetet számomra?

Figyelt kérdés
Nem engedi anyum, hogy a későbbiekben vegyészetet tanuljak, mert szerinte nincs semmi szükség arra, hogy a családban legyen olyan személy, aki értsen a bombák készítéséhez, mérgek készítéséhez, stb. Azt gondolja, azért akarok vegyész lenni, hogy robbantgathassak, kábítószereket állíthassak elő, ezek teljesen nevetséges gondolatok, nincsen semmi alapjuk.

2017. febr. 11. 22:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Mutass neki youtuben videot h nem errol szol a vegyészet. Tanultok ilyet is de nem mérvadó.érdekes téma,sok helyen el lehet vele helyezkedni..
2017. febr. 11. 23:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez is jó ötlet, egyébként gondoltam olyanra is, hogy nyílt napra elviszem, ha lesz rá lehetőségem. Nem tudom, hogy ez mennyire jó elképzelés.
2017. febr. 11. 23:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Magyarázd el neki, hogy nem terroristának készülsz, hanem gyógyszereket szeretnél készíteni beteg emberek számára, hogy meggyógyuljanak. Vagy mond neki, hogy az ipari fejlődéshez szeretnél hozzájárulni újfajta, kevésbé veszélyes vegyi anyagok kifejlesztésével. Ezt így talán majd megérti.
2017. febr. 11. 23:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
aranyos, hogy anyukád úgy képzeli el az egyik legjobban fizető mérnök szakmát, mint valami Tom és Jerry epizódot. Ráadásul elárulom, hogy egy vegyész sem ért ezekhez feltétlenül, mert a mai vegyészet már inkább vegyipari és analitikai gépek kezeléséről szól.
2017. febr. 11. 23:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Anyukád nem túl okos ember, igaz?
2017. febr. 12. 00:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Én tavaly jártam ki a Petrik Lajos Szakgimnázium vegyipari részét. Ha vegyész szeretnél lenni, akkor a középiskolában a következőkre számithatsz: Az elméleti tanulás és képletek magolása mellett a laborban is kell tevékenykedned. A laborban nagyjábol ezeket csinálod: anyagok koncentrációjának mérése titrálással, ionvadászat (különböző reakciók segitségével megmondod, hogy milyen ionok vannak az adott anyagban), egyszerűbb eszközök összerakását is megtanulod, és még aszpirint is előállíthatsz egy gyakorlat alkalmával. Késöbb a komolyabb laborban már érzékeny műszerekkel is dolgozhatsz (spektrofotométer, gázkromatográf).

Ha kijárod a sulit, utána mehetsz gyógyszert késziteni, kutatni új vegyületek, fehérjék, gyógyszerhatóanyagok után, dolgozhatsz laborban és titrálhatsz.

Ráadásul a vegyészek jól keresnek, ezért én mindenképp adnék neki egy esélyt. (19F)

/Ha máskép nem tudod meggyőzni az anyukádat, mutatsd meg neki ezt a választ/

2017. febr. 12. 00:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha engedèlyre lenne szüksèg az álmok megvalósításához, valószínűleg se google, se youtube, se apple, se bmw nem lenne
2017. febr. 14. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!