Hogyan vegyem rá anyumat, hogy engedje a vegyészetet számomra?
Én tavaly jártam ki a Petrik Lajos Szakgimnázium vegyipari részét. Ha vegyész szeretnél lenni, akkor a középiskolában a következőkre számithatsz: Az elméleti tanulás és képletek magolása mellett a laborban is kell tevékenykedned. A laborban nagyjábol ezeket csinálod: anyagok koncentrációjának mérése titrálással, ionvadászat (különböző reakciók segitségével megmondod, hogy milyen ionok vannak az adott anyagban), egyszerűbb eszközök összerakását is megtanulod, és még aszpirint is előállíthatsz egy gyakorlat alkalmával. Késöbb a komolyabb laborban már érzékeny műszerekkel is dolgozhatsz (spektrofotométer, gázkromatográf).
Ha kijárod a sulit, utána mehetsz gyógyszert késziteni, kutatni új vegyületek, fehérjék, gyógyszerhatóanyagok után, dolgozhatsz laborban és titrálhatsz.
Ráadásul a vegyészek jól keresnek, ezért én mindenképp adnék neki egy esélyt. (19F)
/Ha máskép nem tudod meggyőzni az anyukádat, mutatsd meg neki ezt a választ/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!